QUESTIONS_AND_ANSWERS_-_2a.doc
DOC document 26 KB Posted
- Attached to
- AIR AMBULANCE SERVICE Federal contract opportunity
- Solicitation number
- HTC711-12-Q-R001
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| AMENDMENT_0002_TO_HTC711-12-Q-R001.pdf | ||
| AMENDMENT_0001_TO_HTC711-12-Q-R001.pdf | ||
| QUESTIONS AND ANSWERS - 1.DOC | DOC document | |
| Solicitation HTC711-12-Q-R001 - Air Amb.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS AND ANSWERS
QUESTION 6: Who decides the level of medical care for the flight? Will contractors receive a patient assessment to decide the level of care to put on the aircraft?
ANSWER 6: The validating flight surgeon decides the level of care required based on clinical requirements expressed by the sending physician. The contractor will receive the Patient Movement Request (PMR).
QUESTION 7: If the contractor should expand the service offerings to include the following, will the end users have access to this menu of specialties to choose from?
a. LVAD (perfusionist)
b. ECHMO (perfusionist)
c. Pediatric specialty teams
d. Neonatal specialty teams
e. Emergency Physicians
ANSWER 7: The only levels of medical care sought under this requirement are those as stated on the Price List at Attachment 1 of the solicitation, as defined in Attachment 3, Page 4, Paragraph 4.
QUESTION 8: How much information will be provided on the patient’s condition? By whom?
ANSWER 8: The PMR contains all of the clinical information on the patient. The Patient Movement Requirements Center (PMRC) who regulates the patient would provide the PMR.
QUESTION 9: How much response time is given for each flight?
ANSWER 9: The information is addressed in the solicitation, Attachment 3, Page 2, Paragraph 2.a.
QUESTION 10: Please briefly describe the AAS bid/award process? Define 95% availability if this is a bid process.
ANSWER 10: The AAS bid/award process is addressed in the solicitation, Attachment 3, Page 3, Paragraph 2.f. The reliability rate refers to departures, and is addressed in Attachment 3, Page 3, Paragraph 2.g.
QUESTION 11: Who are the current contractors (5) that have been approved to participate in BPA solicitation HTC711-12-Q-R001.
ANSWER 11: Awards of BPAs have been made to the following carriers for air ambulance service, to date:
Phoenix Air Group, Inc.
Kalitta Charters, LLC
Premier Jets, Inc. dba Lifeguard Air Ambulance
Jet Logistics, Inc.
Piedmont Hawthorne Aviation LLC dba Landmark Aviation
QUESTION 12: How many AAS “live” flights and associated flight hours were performed during the previous USTC BPA solicitation in 2011? 2012?
ANSWER 12: In Fiscal Year (FY) 11 – 636 Live Hours, 1206 Total Hours. In FY 12 – 876 Live Hours, 1672 Total Hours.
QUESTION 13: What was the total volume of business for AAS flights performed in 2011? In 2012? (in USD)
ANSWER 13: FY 11 - $3,538,464, FY 12 - $4,846,201
QUESTION 14: If a flight is 1) cancelled by DoD or 2) aborted due to aircraft mechanical issues after initial takeoff, but before a patient move is completed, will the vendor be paid for flight hours flown until the point of mission abort?
ANSWER 14: Cancellations are addressed in the solicitation Amendment 0001, Attachment 3, Page 2, paragraph 1.a. You are also directed to Attachment 4, Page 3, TRANSFARS Clause 5552.247-9002, Contractor’s Failure to Provide Service – Alternate II.
File details come from the government source that posted it. Updated .