HSCEE3-09-R-00001 Amendment #3 4-27-09.pdf
PDF 16 KB Posted
- Solicitation number
- HSCEE3-09-R-00001
- Issued by
-
Immigration and Customs Enforcement
About this file
Amendment #3 for RFP HSCEE3-09-R-00001
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| NDIC Amendment #4 4-28-09.pdf | ||
| HSCEE3-09-R-00001 Amendment #2 4-10-09.pdf | ||
| HSCEE3-09-R-00001 Amendment #1 4-7-09.pdf | ||
| NDIC-CBA.pdf | ||
| NDIC RFP FINAL 4-1-09.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
NDIC HSCEE3-09-R-00001
Amendment #3
Question 2. Are all incumbents fully trained and qualified as per the solicitation training and qualification requirements?
Answer: All incumbent guards are fully trained and qualified under the contract requirements.
Question 3. Please provide the ITPE Annual Benefit Plan (this is referenced in the CBA).
Without this plan, there is no way to determine how much vacation, sick, and other leave must be provided to the employees.
Answer: The ITPE Annual Benefit Plan is in book format and therefore cannot be included in the solicitation. The following information may help in developing your hourly rates:
Vacation:
--2 weeks of vacation after 1 year --3 weeks of vacation after 5 years --4 weeks of vacation after 10 years
Sick Leave:
--6 sick days per year accrued at ½ day per month
Holiday Leave:
--12 holidays per year paid at 1 per month
Question 4. Page 13, sec 4.1B, number 5 states that: “Bi-lingual security guards may be an asset to the Contractor.” What language would be of value? Are any of the current security guards bi-lingual?
Answer: There is no public traffic therefore bilingualism will not be needed. In addition, we do not keep records on what languages other than English the guards speak.
Question 5. Page 14, sec 5.2C. states that “The Government may assess price deductions…”, is there a schedule of potential deductions such as are typically found in a Performance Work Statement or are these deductions a direct reduction of billable hours for services not provided according to contract?
Answer: The deductions would be a direct reduction of billable hours for services not provided according to the contract. .
Question 6. Page 29, sec 11.4.1 has a title heading of ‘Semi-Annual Firearms Re-qualification” while the text of the Section A speaks to annual recertification. Can you clarify?
Answer: The header on page 29 is incorrect. The officers are required to weapons qualify annually (1 time). Remove/…..
Question 7. Page 30, sec 11.7 – are government provided training hours on mags and X-ray done during billable hours or is the cost for that time to be wrapped into training hours in overhead?
Answer: All costs must be figured into the hourly rate.
Question 8. Page 31, sec. 11.9 A, suggests that the contract might require less than lethal force options on site, but no other information calls out such devices, ie: baton, OC Spray, etc. Is the
NDIC HSCEE3-09-R-00001
Amendment #3 current force supplied with such options either by the Government or by the vendor? Are any of these options required or requested for the new contract?
Answer: In Exhibit 2C an expandable baton with holder is included in the requirements for uniform items. The weapons training in Exhibit 4E includes the use of a baton. In Exhibit 4F the annual refresher training indicates baton training.
Question 9. Page 46, sec 17.4 – the language suggests that all officers/guards must have both a suitability and a Top Secret Clearance as also shown on the table in Exhibit 6C on page 107. Is that correct or does the TS negate the requirement for a suitability as well?
Answer: Both suitability and Top Secret Clearance are required.
Question 10. Page 55, sec 20 B. states that performance evaluations will be conducted at least annually. Can you provide the last 5 years worth of evaluations on the incumbent contractor Santa Fe?
Answer: We will not release the performance evaluations of the incumbent contractor.
Question 11. Page 67, Exhibit 2E requires a .40 Caliber weapon, and suggests a number of options for manufacturer. In an effort to accurately price the training segment, can you provide the current weapon that all incumbent security guards have been certified on for this project site?
Answer: All incumbent guards are certified for the 40 caliber Glock Model 23.
Question 12. Page 131, General - lists audited financials as a requirement for inclusion in Vol II.
May we provide tax returns and alternative information from our accountant instead?
Answer: Audited financial statements are not required if your company is not publically traded. If audited financial statements are not available, unaudited financial statements can be provided, which would include your Balance Sheet, Income Statement, and Statement of Cash Flows.
Question 13: Page 132, Sec (4) Page Limitations A. Volume I states that it is limited to 15 pages "inclusive of any Charts, Diagrams, and/or other graphics". Attachment 1 Past Project Form is expected to be one full page per reference and included in the submission, meaning up to 6 pages if we propose a teaming arrangement. Are these Attachment 1 pages considered part of the page count?
Answer: You are correct that these pages are to be excluded. Insert the words “and past performance forms and questionnaires” to the sentence that states, “The cover sheet, table of contents (not to exceed one page per volume), tabs and dividers will not count toward the page limit.”
B. The closing date for subject solicitation remains April 30, 2009.
File details come from the government source that posted it. Updated .