Questions and Answer From Site Visit on 06May2021.pdf
PDF 264 KB Posted
- Solicitation number
- HQ084721R0003
- Issued by
-
DOD Washington Headquarters Service
About this file
This document contains questions and answers from a vendor site visit for a video wall upgrade project at the George C. Marshall European Center in Garmisch-Partenkirchen, Germany. The government will demolish the existing video wall in Building 105 and dispose of associated equipment. It will provide disposal receptacles and recycling for removed items. The project involves upgrading video walls in Buildings 105 and 106, with Building 105 work taking up to five weeks and Building 106 up to four weeks. The government will provide programming code, storage, and coordinate with public works. The solicitation will use best value evaluation and award a contract to upgrade the video walls with new displays, controllers, and connectivity between rooms while leveraging the existing Crestron and NVX control systems.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Presolicitation Synopsis_GCMC Plenary Video Wall Upgrade.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Vendor Questions & Government Answers
Video Wall Upgrade Vendor Site Visit at George C. Marshall European Center
Garmisch-Partenkirchen, Germany
06 May 2021
1. Are we to provide disposal / recycling of old equipment or will the Government be responsible?
ANSWER: The Government will provide on-site disposal receptacles for non-salvageable equipment to be disposed of out of Building 106. The wall and its components within the plenary of building 105 will be demolished and disposed of respectively by the Government prior to the installation of the new equipment. The four projectors to be removed from the plenary of building
105 will be retained and recycled by the Government.
2. Is a copy of the current programming code available?
ANSWER: Yes, if appropriate, the Government will provide all necessary programming code.
3. Will projection walls be filled in?
ANSWER: No. The wall and its components within the plenary of building 105 will be demolished and disposed of respectively by the Government prior to the installation of the new equipment. The wall within the plenary of building 106 will remain. Reference the Scope of Work for more information.
4. Will the source code for the current Crestron system be provided?
ANSWER: Yes, if appropriate, the Government will provide all necessary Crestron code.
5. Will the video walls be controlled over the current system control?
ANSWER: The video walls and image processors will be controlled by the existing Crestron and/or
NVX systems and switched through the Tricaster units.
6. How many images will be shown on a video wall at one time?
ANSWER: The government is looking for maximum flexibility in window sizes and distribution.
Presentation aesthetics, branding, presentations, virtual meetings and videos.
7. What are the installation times and hours of operation?
ANSWER: The facility opens at 0800 and closes at 1730, Monday – Friday. Extended hours, Weekends and Holidays are acceptable if a government representative is available for facility oversite.
8. What is the distance of the cable run from the 105 and 106 plenaries to their respective control rooms?
ANSWER: The cable run from the 105 Plenary display area to the 105 Control Room is approximately 40 meters, and the run from the 106 Plenary display are to the 106 control room is approximately 30 meters.
9. Will the contractor be responsible for disposal of existing equipment?
ANSWER: The Government will provide on-site disposal receptacles for non-salvageable equipment to be disposed of out of Building 106. The wall and its components within the plenary of building 105 will be demolished and disposed of respectively by the Government prior to the
Vendor Questions & Government Answers - Video Wall Upgrade Site Visit: 06 May 2021 installation of the new equipment. The four projectors to be removed from the plenary of building
105 will be retained and recycled by the Government.
10. Does the Government have an expectation of how long the project will take?
ANSWER: The Government anticipates, that from receipt of equipment, complete installation and training may take upwards of 4 weeks for Plenary 106 and upwards of 5 weeks for Plenary 105.
11. Will the Government provide staging / storage for equipment delivery and staging while installation is in progress?
ANSWER: Yes, the Government has ample space in the basement with stair or elevator access.
Each room has electrical outlets, fluorescent lighting and climate control.
12. Does the Government intend to have multiple simultaneous 4K video feeds in each video wall?
ANSWER: Yes, typical events will require multiple sources. The audiovisual system, as a whole, supports a 4k workflow.
13. Will the video wall in building 106 be a standalone installation or will it be controlled through the control room in building 105?
ANSWER: Both plenaries are interconnected, with Plenary 105 being the “main” control room.
Control is handled through the NVX/Crestron systems.
14. Will the video sources in building 106’s video walls need to be available on the video walls in building
105 and vice versa?
ANSWER: Yes, however, this already exists as part of our NVX network. There is inter connectivity between all 3 plenaries with Plenary 105 being the main control room.
15. The new video monitors will significantly affect quality of video presentation / recordings. Does the
Government intend to upgrade lighting in the plenaries to avoid casting presenters in shadows?
ANSWER: Yes, currently the Government is anticipating the need for additional lighting.
16. Has the Government confirmed electrical load and HVAC capabilities can support the new installation?
ANSWER: Yes, the Dept. of Public Works has determined that there is adequate electrical and
HVAC capabilities.
17. Will the contractor be responsible for coordinating with the Department of Public Works?
ANSWER: No, the Government will arrange all DPW assistance.
18. Will we receive a copy of the presentation given today, 06 May 2021, by Mr. Scott Adams?
ANSWER: Yes. However, since the site visit that occurred on 06 May 2021, the Government has decided to demolish the wall in the plenary of building 105 and remove all of the current video wall display’s components prior to the new equipment’s installation. At the end of the slide deck, Attachment 3 – Video Wall Project, there are two renditions of the plenary in building 105 for visual perspective. Both pictures provide what the new video wall display could look like based on Government insight. The first picture, slide #5, provides a version which retains the current projection wall. The second picture, slide #6, provides a version depicting the current projection wall being removed. Again, the Government has decided to remove the current projection wall along with all of the video wall display’s components within the plenary of building 105 prior to the installation of the new equipment. This slide deck is included with the solicitation and noted as ‘Attachement 3 – Video Wall Project’.
19. Will the solicitation be issued as Lowest Price Technically Acceptable or Best Value?
Vendor Questions & Government Answers - Video Wall Upgrade Site Visit: 06 May 2021
ANSWER: The Government will use best value trade-off techniques to evaluate quotes for this acquisition.
20. Will Crestron infrastructure configuration and programming be provided?
ANSWER: Yes, if appropriate, the Government will provide all necessary Crestron code.
File details come from the government source that posted it. Updated .