QUESTIONS_AND_ANSWERS_15_T_0017_FBP_(2).docx

DOCX document 21 KB Posted

Attached to
PROVIDE EXERCISE SUPPORT
Solicitation number
H92240-15-T-0017
Issued by

About this file

Responses to questions.

View the file

Other files

File Type Posted
Past_Performance_Information_Form.doc DOC document
DFAR_CLAUSE_252.209-7999_(DEV) 1 .pdf PDF
DFAR_CLAUSE_252.209-7998_(DEV) 1 .pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Question: Dates: On page ONE, paragraph ONE of the PWS, it is stated that the FBP is a 10 (TEN) day exercise, but the solicitation presents dates 26 January - 06 February 2015 which is 12 (TWELVE) days...for budgeting purposes, which number of days is correct?

Answer: 10 days

2. Question: Dates: Within the PWS, paragraph 5 (FIVE) "Delivery", subparagraphs 1 and 2: There appears to be a conflict in dates with respect to the "option" exercise projected for the summer of 2015. Preplanning conference for the option exercise is stated to be mid-July 2015, and the associated FBP is stated to be 15-26 June 2015. Are these dates just reversed; can you please clarify for planning purposes?

Answer: FBP date should remain 15-26 June, however, these may flex left or right as well. Any date in this contract should be able to shift slightly due to Team needs. Planning conference dates have yet to be determined. Our only concern is having the ability to meet with the Liason lead or ECG lead PRIOR to FBP commencement.

3. Paragraph 4.1: Question: What is the total number of personnel required for the Liaison Element? Answer: 2.

4. Paragraph 4.1: Question: Which staff sections or functional areas will need to be represented by the Liaison Element?

Answer: We are looking for ARSOC, MARSOC, AFSOC, NAVSOC experienced personnel, who have current knowledge of HHQ functions, for SOF mission development and mission execution request routing. Personnel who are able to understand, and follow exercise scenarios based on key SOTF/CENTCOM CRE references to include the Execution Order (EXORD) and Mission Guidance Letter (MGL).

5. Paragraph 4.1: Question: Will the contractor be responsible for developing the scenarios that are implemented and evaluated by the Liaison Element?

Answer: No. If so, how many labor hours are anticipated for scenario scripting prior to the exercise? 0

6. Paragraph 4.1.1.4: Question: How do the duties and responsibilities of the Liaison Element personnel to participate as role players differ from those of the JECG staff role players outlined in Section 4.2 of the PWS?

Answer: Liason element will interact directly with the Team CO and his staff. The ECG will only interact via electronic communication ( they may act as a TSOC commander, an ambassador or his staff, etc.).

7. Paragraph 4.1.4.1: Question: Is the Lead Liaison position required to be manned 24 hours a day? Answer: Yes.

8. Paragraph 4.1.4.2: Question: Is the Staff Liaison position required to be manned 24 hours per day? Answer: Yes.

9. Paragraph 4.1.4.1-2: Question: Do the Lead & Staff Liaison positions (1 each) split a 24 hour duty cycle? Answer: Yes

10. Paragraph 4.2.1.1: Question: What is the total number of personnel required for the Joint Exercise Control Group (JECG)? Answer: 7 to 8.

11. Paragraph 4.2.1.1: Question: Which staff sections or functional areas will need to be represented by the Joint Exercise Control Group (JECG)?

Answer: We are looking for ARSOC, MARSOC, AFSOC, NAVSOC experienced personnel, who have current knowledge of HHQ functions, for SOF mission development and mission execution request routing. Personnel who are able to understand, and follow exercise scenarios based on key SOTF/CENTCOM CRE references to include the Execution Order (EXORD) and Mission Guidance Letter (MGL). These personnel should be able to role play as a TSOC commander or SOCCENT/SOCNORTH/SOCPAC commander or staff.

12. Paragraph 4.2.1.1: Question: Of the minimum of five role players playing multiple roles, what are the minimum required on site during the night shift? Answer: 3

13. Paragraph 4.2.1.1: Question: Of the minimum of five role players playing multiple roles, what are the minimum required on site during normal duty hours?`Answer: 4

14. Paragraph 4.2.1.4: Question: Will the contractor be responsible for scripting the intelligence information injects that are implemented by the Joint Exercise Control Group (JECG)?

Answer: No. If so, how many labor hours are anticipated for scenario scripting prior to the exercise? 0

15. Paragraph 5.1-2: Question: Why are the pre-planning conference periods not included in the POP?

Answer: They occur prior to the actual exercise dates.

16. Paragraph 5.1-2: Question: How many days are anticipated for the pre-planning conferences to include travel?

Answer: 2-3. Travel, plus one day of actual meetings for planning purposes.

17. Paragraph 5.1-2: Question: Which contract personnel are required to attend the pre-planning conferences?

Answer: ECG lead at a minimum.

18. Paragraph 5.2: Question: Will the Final Battle Problems continue through the weekends of 31 Jan- 1 Feb and 20-21 June? Answer: No

19. Paragraph 8: Question: How are Travel and Per Diem expenses to be priced for the proposal and then invoiced for the program? Answer: Per JTFR.

20. Paragraph 8: Question: Does the Government plan to provide a plug number for Travel and ODCs?

Answer: No. The travel shall be IAW JTR. ODC’s shall be itemized on detailed list.

21. Are food and lodging going to be supplied during the POP?

Answer: No. There will be a tent with cots for roleplayers and ECG personnel on night shifts.

22. Will the exercise require role players and/or liaisons to be in multiple locations throughout the POP?

Answer: Yes. We may require a Liason rep to travel to a Team / Task Unit location. This will be identified at the planning conference.

23 . Is there a requirement for the role players to be in some type of uniform? Answer: No.

24. Question: Can you confirm that the expected structure for the response/quote for this solicitation is: Volume I – Technical approach; Volume II – Cost Data; Volume III – Past Performance?

Answer: Yes, it is confirmed.

25. Question: Please confirm any page limitations for each.

Answer: Not To Exceed 5 pages per volume.

26. Paragraph 52.212-1, Section (1) FACILITY AND PERSONNEL CLEARANCES: Question: How does the Government intend for the Offeror to demonstrate “personnel with clearances at the time of submission” or did the Government intend for Offeror to validate all personnel clearances prior to their participation in the program?

Answer: At the time of submission Offerors shall ensure all the required facility and personnel clearances. The Government will verify all information.

27. Paragraph 52.212-1, Section (5) PRICE: Question: How will this be contracted? FFP for Labor and ODCs, or FFP for Labor and Cost Reimbursable for ODCs, or some other methodology Answer: FFP for Labor and ODCs

28. Paragraph 52.212-2, Section b.: Under the “Past Performance will be assessed as follows:” section the solicitation states “In addition, performance data will only be assessed for those references demonstrating at least 1 year of completed performance prior to the closing date of the solicitation.” Question: As this requirement is for episodic training support the most relevant past performance would be similar episodic training events. The solicitation requirement for “at least 1 year of completed performance” precludes the use of past performance on episodic training events and does not allow the use of the most relevant experience. Will the government remove the “1 year of completed performance” to allow past performance on similar episodic training support?

Answer: The requirement stands as written.

29.Question: Does the past performance reference have to be from the prime offeror, or can we submit past performance references from our subcontractors?

Answer: Yes, shall come from the prime offeror.

30. Question: Would a proposal submitted by a team consisting of a 1) prime small-business contractor who does not meet the required security clearance level and a 2) large-business subcontractor who does possess the required clearance level be sufficient and compliant?

Answer: All personnel must possess the required security level.

File details come from the government source that posted it. Updated .