Attachment_2_-_Questions_and_Answers_-_RFQ_G15PS00318.pdf

PDF 16 KB Posted

Attached to
Fabrication and Installation to Convert Existing Cantilever Shelving into a High
Solicitation number
G15PS00318
Issued by

About this file

Attachment 2 - Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 2

Questions and Answers

RFQ G15PS00318

Fabrication and Installation to Convert Existing Cantilever Shelving into a High-Density Mobile Shelving System

Question #1: “I had our Installation Owner/Supervisor do the walk thru yesterday and in reviewing the specifications with him we have the following question:

Regarding the specifications for the high density mobile system as described in Section

5.1 Manufacturers Components.

C. Carriages: Item #2. Will you accept carriages without a 5/8” lip as long as the shelving can be secured properly without the lip?”

Answer: USGS specification is for carriage lip as required in Section 5.1.C.2.

Question #2: “What is the square footage of the staging space for deliveries?”

Answer: Staging is at area 9-12/Y-BB on library architectural drawing (SOW Attachment 1) and is approximately 2500 square feet.

Question #3: “Is there loading dock? How far is it from the install area?”

Answer: Loading dock is available at E-20. It is located on the library furniture plan attachment at 13/FF. The dock is approximately 170 feet from the installation area.

Question #4: “Is all deliveries and install during weekday hours 9am-5pm?”

Answer: Installation and deliveries shall be performed during normal business hours. Building 41 hours are 7:00am – 5:00 pm Monday – Friday.

Question #5: “Will a dumpster be provided on site for trash?”

Answer: No. Vendor shall remove surplus materials, rubbish and debris resulting from installation upon completion of work and leave areas of installation in neat, clean condition as stated in SOW 6.2.D.

Question #6: “Will an elevator be available for deliveries if delivery level is above or below the install level?”

Answer: Delivery and installation site are on the same level.

Attachment 2

Question #7: “Can deliveries and install occur during off-hours if no additional cost to the customer?”

Answer: Installation and deliveries shall be performed during normal business hours. Building 41 hours are 7:00am – 5:00 pm Monday – Friday.

Question #8: “Can safety sweeps be considered an option as they are not required for safety?”

Answer: Safety sweeps are required as described in 4.2.G.3.

Question #9: “Will existing cantilever shelving have welded frames?”

Answer: Existing cantilever shelving has welded uprights. A photo will be provided as part of the amendment.

Question #10: “How far will existing cantilever be staged form install area?”

Answer: Staging area at 9-12/Y-BB on library architectural drawing attachment 1 and is approximately 2500 square feet located adjacent to installation area.

Question #11: “Will existing cantilever be staged all in one location and neatly sorted by pieces and parts. Example…all shelves together, all frames together, etc?”

Answer: Uprights and shelves will be staged in an orderly fashion.

Question #12: “Will shelves be preassembled so they just need to be hung on the frames from which they hang or will side brackets and/or back stops be loose to be assembled by installer?”

Answer: Shelves with side brackets will be staged as preassembled.

Question #13: “Can steel end panels be quoted instead of high pressure laminate since laminate end panels are not fire resistant?”

Answer: USGS specification is for high pressure laminate end panels as required in 5.1.G.1.

File details come from the government source that posted it. Updated .