RFI Questions Final.pdf

PDF 86 KB Posted

Attached to
FirstNet Local Media Engagement Request for Information
Solicitation number
Not on record
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Local Media Engagement RFI Questions & Answers

1. Is there an incumbent and if so, who?

Answer: The incumbent is Jones Public Relations, Inc.

2. What is the expected budget for this opportunity?

Answer: The First Responder Network Authority cannot provide an answer at this time.

3. Has a media budget already been set aside?

4. What is the expiration date on the current incumbent on this contract?

Answer: The end date of the current requirement is Mid-Year in 2023.

5. What is the dollar amount from the incumbent contract?

6. When do you expect the RFP to be issued, if it will be issued?

We suggest that you periodically check all Governmentwide Points of Entry.

7. Are there key performance indicators such as engagement metrics that FirstNet would like to target?

Answer: For digital campaigns, the First Responder Network Authority would like to target metrics including, but not limited to: impressions/reach, engagement, link clicks, and followers gained. For local media, the First Responder Network Authority would like to target metrics including but not limited to media reach and sentiment.

8. What type of media engagement does the government want to utilize; i.e billboards, magazine/newspapers, local events, radio, tv?

Answer: The First Responder Network Authority would like to utilize a variety of traditional and digital media to include: newspapers, trade publications, broadcast television, radio, podcasts, and magazines.

9. How many states/territories is FirstNet focused on?

Answer: The First Responder Network Authority will focus on 10-15 states and U.S.

territories.

10. Digital promotions, what metrics system does the government want the contractor to use?

Google Analytics?

Answer: The contractor may use its preferred metrics system to collect metrics on digital campaigns.

11. How many First Responders is FirstNet trying to reach, and what is the time frame?

Answer: The goal of this contract is to educate first responders on the benefits of FirstNet and the role of the First Responder Network Authority through proactive traditional and digital media engagement. We do not have a goal for the number of first responders we would like to reach.

The First Responder Network Authority’s goal is to achieve at least 25 local media placements within a calendar year; however, we understand placements are not guaranteed and circumstances may prevent us from achieving this goal.

12. How often, if at all, will travel be required of the contractor and their team?

Answer: Travel is not required for the contractor team.

13. Is FirstNet.com the public facing side of FirstNet.gov? If so will FirstNet be free for subscribers, or is there a monthly or annual cost for the subscription?

Answer: The First Responder Network Authority is an independent agency within the U.S. Department of Commerce’s National Telecommunications and Information Administration (NTIA) that oversees FirstNet, the nation’s communications network dedicated to emergency responders and the public safety community. Our mission, as mandated by Congress, is to oversee the buildout, deployment, and operation of the nationwide public safety broadband network called FirstNet.

Our website is FirstNet.gov.

FirstNet is built through a first-of-its-kind private-public partnership with AT&T.

The FirstNet AT&T website is FirstNet.com

AT&T is responsible for the adoption and sales of FirstNet. The First Responder Network Authority is responsible for overseeing the buildout, deployment, and operation of FirstNet, making sure it delivers what public safety needs from a network.

14. Once First Responders are on the FirstNet System, will there need to be training on how to use the system?

Answer: The First Responder Network Authority is not responsible for selling FirstNet or training first responders on how to use the network. AT&T handles all sales and training of equipment.

15. If training is required, who will be responsible for training on the FirstNet system?

Answer: The First Responder Network Authority is not responsible for selling FirstNet or training first responders on how to use the network. AT&T handles all sales and training of equipment.

https://www.firstnet.gov/newsroom/blog/three-years-public-private-partnership-public-safety%E2%80%99s-network

16. How many states will FirstNet focus efforts on in the first year Q1, Q2, Q3, and Q4, and each additional year thereafter? How long will each state be the focus of the a campaign?

Answer: The First Responder Network Authority will focus on 10-15 states each year.

The states will be reevaluated every six months and may change slightly depending on a variety of important factors as identified by the FirstNet Authority.

File details come from the government source that posted it. Updated .