Responses to Questions.pdf
PDF 137 KB Posted
- Solicitation number
- FA940123QZ001
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Responses to Questions for FA9401‐23‐Q‐Z001
24 January 2023
1. Question: Will contractors have to have Facility Clearance? If so, would the government sponsor at time of award?
Answer: The office lead needs an active secret clearance from the start. Other employees can be working off an interim clearance. The Government does not sponsor contractor clearances.
2. Question: Is this a new requirement or and recompete of an existing contract that is getting ready to expire?
Answer: This is an existing requirement with an existing CLIN item on a separate contract, but this will now be a standalone contract.
3. If this is an existing contract, who is the incumbent on this contract and what is the contract number, contract value, and period of performance?
Answer: The contract number for the incumbent is FA9401‐18‐F‐DM08. This was awarded to SMS Data Products Inc with a period of performance of 1 Feb 2018 – 15 Sep 2022 for a value of $56 Million dollars, however OMC/PSC services was a single CLIN on this contract.
4. Question: What is the government’s estimate of labor hours per year on this contract?
Answer: We estimate 6,240 labor hours for each year of this contract.
5. Is this an existing requirement? If so, please provide contract number and incumbent name.
Answer: The contract number for the incumbent is FA9401‐18‐F‐DM08. This was awarded to SMS Data Products Inc.
6. Is there a historical workload for this requirement that can be provided?
Answer: Contractors are expected to work 5 days a week for 8 hours a day.
7. Will the Government extend the Submission of Offers due date to at least one week from the Government’s issuing the answers to all of the Offerors’ questions?
Answer: The submission due date has been extended one week.
8. When is the deadline for submitting questions?
Answer: The deadline for submitting questions was 20 September 2023 as stated in amendment 1 of the RFQ.
9. Are Factor 1 and Factor 2 to be submitted in two different files?
Answer: Yes, Factor 1 and Factor 2 are to be submitted in different files.
10. Are there formatting requirements for Factor 1 and Factor 2 such as font and size, borders, page numbering, etc.?
Answer: Yes, Pages containing text shall be typewritten using the standard letter size paper (8.5 x 11) in Microsoft Word. Text shall be a minimum of 12‐point Times New Roman or Arial font and no less than one‐inch margins/borders. Any table or graphic shall use a minimum of 10‐point Times New Roman or Arial font, and will be included in the page count. Factor 2 shall utilize Appendix A.
11. Are there page limits for Factor 2?
Answer: Factor 2 shall utilize Appendix A, with a one page limit.
12. For Factor 2, is a full cost break out required or will Appendix A alone suffice?
Answer: Appendix A will suffice.
13. In addition to a filled out Appendix A, does the Government want a cost narrative or cost build‐ up methodology that demonstrates compliance with the Service Contract Act (SCLS/WD/Paid Sick Leave) and New Mexico Gross Receipts Tax?
Answer: A cost narrative is not required. However, if you are submitting a fully burdened rate then a cost narrative will help the government in determining the unburdened rate.
14. If the predecessor contract is an SCA/Service Contract Labor Standards contract, in order to accurately price this contract, what are the contract start dates for the current employees performing on the current contract?
Answer: The current active contract was awarded on 12 Dec 2017 with a start date of 1 Feb 2018.
15. What are the Government’s intended Occupation Codes for the Wage Determination positions?
Answer: The intended occupation codes are 21030 ‐ material coordinator, and 21130 ‐ shipping/receiving clerk.
16. What are the current vacant positions on the predecessor contract?
Answer: There is no vacant positions on the predecessor contract.
17. In Appendix A, Paragraph 3 indicates the Offeror should “Provide all information as required in FAR 52.212‐1 Instructions to Offerors – Commercial Items (June 2020) Addendum.” Will the Government provide the content of FAR 52.212‐1 Instructions to Offerors – Commercial Items (June 2020) Addendum? We are unable to locate it.
Answer: Addendum was removed since an addendum will not be provided by the Government.
18. It is the Offeror’s understanding that this contract will be performed at/on a Government facility and not a contractor’s location, therefore will the Government change the Safeguarding requirement from Secret to Not Applicable? Note: We are not asking to change the level of FCL required just safeguarding at the contractor’s facility.
Answer: The performance will be at a Government facility and will not change the safeguarding requirement from secret.
19. Are the referenced delivery trucks and other required vehicles provided by the Government?
Answer: Delivery trucks and other required vehicles are not provided by the Government
20. What is the current Records Management Information System? Will it be a turn‐over item?
Answer: The current Records management information system is the Air Force Records Information Management System (AFRIMS). This will be turned over and remain in place.
21. The PWS states, “The contractor shall designate an employee to be a RC for each OMC function.” What are the referenced OMC functions? And can one RC support multiple OMC functions?
Answer: There needs to be a records custodian assigned in the OMC to meet required record management functions which includes but not limited to maintaining a database of official records. One RC cannot support multiple OMC functions. The RC needs to be local i.e working in the office on Kirtland AFB.
22. The PWS states “The contractor shall use their own contractor‐owned vehicle to transport PSC mail to the cluster boxes as specified in DoD 4525‐6M as referenced in Chapter 15.10.7.” In the Government’s estimation, how many contractor‐owned vehicles are required to support the distribution of mail?
Answer: The government estimated this to be two (2) contractor‐owned vehicles.
23. The PWS states “The contractor shall use their own contractor‐owned vehicle to transport PSC mail to the cluster boxes as specified in DoD 4525‐6M as referenced in Chapter 15.10.7.” In the Government’s estimation, what type and how many contractor‐owned vehicles are required to support this contract?
Answer: The current contractor utilizes a compact vehicle.
24. What is the size and configuration of the Government Furnished ‐Facility that the contractor will use to perform the services and functions of the OMC?
Answer: The size of the Government Furnished ‐Facility is estimated at 1000 Sq Ft.
25. What is the size and configuration of the Government Furnished ‐Facility that the contractor will use to perform the services and functions of the PSC?
Answer: The size of the Government Furnished ‐Facility is estimated at 1000 Sq Ft.
26. How many workstations are provided for contractor personnel that will be performing OMC services? PSC services?
Answer: There are a total of 3 workstations for both PSC and OMC services.
27. What is the historical contractor level of effort (types of positions and the numbers of Full‐Time Equivalents for each position type) that have been used to perform the predecessor contract?
Answer: Please refer to the answer for questions 4 and 15.
28. Who is the incumbent contractor for this effort? What is the value in $US for their OMC‐ equivalent delivery order?
Answer: Please refer to the answer for question 3.
29. Historically, how long does it typically take to make an OMC Base Delivery to East Run Offices?
West Run Offices?
Answer: This is dependent on the amount being delivered but can typically take from 1‐2.5 hours.
File details come from the government source that posted it. Updated .