Additional QA Responses for LTV HVAC UPDATED.pdf
PDF 81 KB Posted
- Attached to
- LTV HVAC Replacement
- Solicitation number
- FA910123Q0008
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Combined Synopsis Solicitation LTV HVAC Replacement Updated Offer Due Date.docx | DOCX document | |
| LTV 5.jpg | JPG image | |
| Additional QA Responses for LTV HVAC.pdf | ||
| Requirements Document LTV HVAC Replacement.pdf | ||
| Combined Synopsis Solicitation LTV HVAC Replacement.docx | DOCX document | |
| LTV 3.jpg | JPG image | |
| LTV 1 redacted.jpg | JPG image | |
| LTV 4.jpg | JPG image | |
| LTV 2.jpg | JPG image | |
| Atch 02 FAR DFARS AFFARS Prov and Clauses LTV HVAC Replacement.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Updated Q&A Responses for LTV HVAC:
1. How are the units isolated - IE disconnect, breaker, fuse etc. and what is the size of the isolation device?
• Answer: Breaker 30A
2. Are the units on the same circuit or does each have a separate circuit?
• Answer: Separate
3. What is the size of the electrical service existing in the trailer (voltage and amps)?
• Answer: 120/208 70A Diesel Generator
4. How is the trailer grounded?
• Answer: Frame
5. What is the AWG of the existing power and ground conductors?
• Answer: Not visible due to conduit
6. Is there an external remote thermostat/sensor for temperature control of the units or just the mentioned remote controller?
• Answer: Just the remote
7. What size are the existing line sets?
• Answer: 3/8 or 1/2 inch
8. What is the refrigerant type of the existing units?
• Answer: Unknown (See LTV 5.jpg in attachements)
9. How far are the runs for the refrigerant lines, drain line, and power for each unit?
• Answer: 8 1/2 feet
10. Where does the condensate line penetrate the trailer to drain the water?
• Answer: Floor
11. Can the existing wire/tube chases and wire mold be reused?
• Answer: Yes
12. Do you require flexible refrigerant tubing on both ends of each line for each unit?
• Answer: No
13. Are "Sharkbite" type push connectors acceptable or do you want all connections soldered?
• Answer: Prefer Soldererd
14. Is the existing wire mold that is covering the Mini split cables and line set constructed into the trailer of just surface mounted and can be removed?
• Answer: Surface Mounted
15. What are the dimensions of each compartment where the condensing units are located -
Length, Width, and Depth. Is the outside opening the same size as the inside box or is it smaller, if so, what is the smaller dimension?
• Answer: 10.5 ft X 2ft 2in X 2ft 7 inches total. Door opening for each unit is 2ft high by 4ft wide
16. Can you provide a picture of the nameplate of the existing units?
• Answer: Yes – see attachments (LTV5.jpg)
17. What are the dimensions of the existing condensing unit?
• Answer: 33 X 25 X 12
18. What are the dimensions of the existing evaporator/fan unit?
• Answer: 40.5W X 13H X 10.5D
19. What is the clearance between the end of the unit where power is fed and the wall or obstruction in the box?
• Answer: 1 foot
20. Where will the trailer be located for the performance of the work?
• Answer: 746th Test Squadron, Holloman AFB, NM 88330
21. In photo LTV-1 there is cable coming down from the overhead and coiling up on the line set from the Mini split. Is this cable part of the Mini split, or unrelated?
• Answer: Unrelated
22. Mini Split systems are available with different SEER ratings for the same size unit. Are you looking for a middle of the range minimum SEER rating of 20 or for a lower or higher SEER rating?
• Updated Answer: Our primary concern is form/fit/function. A lower SEER rating is acceptable.
Please contact Chuck King (charles.king.42@us.af.mil) and Brett Moore (brett.moore.6@us.af.mil) with any questions.
mailto:charles.king.42@us.af.mil mailto:brett.moore.6@us.af.mil
File details come from the government source that posted it. Updated .