FA8604-22-R-B010 Jacksonville RFP questions set 4 posted 15 July 2022.pdf
PDF 167 KB Posted
- Solicitation number
- FA8604-22-R-B010
About this file
This document contains a federal solicitation for a material handling system and related questions and answers. The Air Force is seeking proposals to design, fabricate, install, and test a material handling system at Jacksonville Air National Guard Base in Florida. Offerors must provide all required pallet racks, mobile storage systems, conveyors, and related equipment. Proposals are due by July 25, 2022 and the contract is set aside entirely for small businesses. The Air Force intends to make an award by September 2022 to the technically acceptable offeror submitting the lowest price.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA8604‐22‐R‐B010
Jacksonville, FL
Questions/Answers set #1
16 June 2022 POSTED
1. Wire Mesh 120” d x 168” w x How High do you need the Mesh?
Answer: Per Appendix A, Paragraph 3.2.11, wire partitions are 12‐foot high.
2. Is this all or nothing bid or can we bid just on certain areas of the bid?
Answer: Bid needs to include all.
3. Mechanical Assist Mobile Storage Are you need lights for the Mobile Storage and if so are you needing lights for each row?
Answer: Appendix B, Paragraph 3.2.12.4. specifies automatic aisle lighting.
4. In reviewing your solicitation, we came across a question regarding a note on pg. 47 of the solicitation. In order to bid on this project, is this “Set‐aside” for small business, or it is set‐aside for Service‐Disabled Veteran Owned Small Business Set Aside.
Answer: This is a Total Small Business set‐aside with no preference.
End of Question and Answers Set 1
Questions/Answers set #2
23 June 2022 POSTED
5. Good afternoon, I am looking over the bid and did not see a site visit plan? Is there one plan for the bid to get our eyes on the location?
Answer: There is a post award conference at the base, as part of CLIN 0001, 0008, 0017 and
0025. Other than that, you may try to ask the engineer for drawings or something else he may have to assist
There is not a single site visit planned where all potential bidders can attend. If desired, potential bidders can arrange to do a site visit on their own by contacting the local POC identified in the solicitation. Also the alternate local POC to arrange for a site visit is SMSgt Kylie
Walker 904‐741‐7430 if the main identified in the solicitation is not available.
6. How many pallets high are you wanting to put on the Conveyors?
Answer: One pallet high.
7. How long is the systems need to be?
Answer: Minimum 82 feet
8. Does the Buy America act apply and are there any wage requirements or certified payroll required?
Answer: Buy American‐ yes
Wage rate‐ no, that’s for services, this is considered supply contract
Certified Payroll‐ not to my knowledge
9. Is the drawing # AF Drawing NJC109‐04 ‐ Jacksonville B1006.pdf available in CAD dwg. Format?
Answer: pdf is the currently available format
10. What is the conveyor length measurement as indicated below and shown on drawing # AF Drawing NJC109‐04 ‐ Jacksonville B1006.pdf?
Answer: The GRC is a minimum of 82
11. APPENDIX E FOR MOBILE STORAGE CARTS AND BINS:
‐ You request Nashville Wire number RC3248 for mobile storage carts and number C404836S4C for mobile storage bins. Speaking with Nashville wire these are made in China. Will these be acceptable as they are not made in America?
Answer: The subject appendix specifies a Nashville cart or equivalent. Therefore, an equivalent cart may also be proposed. However, the Nashville carts are a small part of the overall system so I believe it should be acceptable.
12. APPENDIX A FOR PALLET AND MEDIUM‐DUTY RACKS
‐ Do the materials of construction for the medium duty rack need to be the same as the pallet rack just different capacities in Appendix A. Or is a different construction type acceptable as long as the capacities are met?
Answer: Construction of medium duty racks need to be the same as the pallet rack with different capacities. Per the Cover PD, Paragraph 3.3.1.4.: Where two or more units of the same type of equipment are required, these units shall be products of the same manufacturer. Also, see the Cover PD, Paragraph 3.3.1.5. regarding the standardization of assemblies.
13. Attachment 03: 3.2.3 Stationary Platforms and 3.2.4 Racks/Shelving. Are platforms required for the Static Pallet Rack located adjacent to the mobile system or would the static racks be located and anchored to the floor as is normal industry practice. This question applies to the systems specified for all three areas.
Answer: Per 3.2.4., racks/shelving as specified in Appendix A shall be bolted to the carriages and stationary platforms iaw AF Drawings.
14. Attachment 02: 3.2.9 Are Column Protectors required for the Pallet Rack that is mounted to the Carriages on the Mobile Systems or just on the Static Pallet Rack located on the perimeter of the mobile Systems.
Answer: On static pallet racks on the perimeter of the mobile system.
15. MSgt. Yasmine Mays phone # is listed as 904.741.7469. There is no answer when we attempt to call the number and the recording indicates there is “no voice mail” available. Is there an alternate number or local POC to arrange for a site visit.
Answer: Alternate local POC to arrange for a site visit is SMSgt Kylie Walker 904‐741‐7430.
End of Question and Answers Set 2
Questions/Answers set #3
07 July 2022 POSTED
16. Question: We do not believe it is possible to swage a BEARING with steel tubing 7‐gauge wall thickness, as the tubing would crack.
Options: 1. Provide a 2‐1/2” Diameter Roller with 11‐gauge wall thickness tubing which would still provide the minimum load capacity of the roller – 550 lbs.
2. Keep the 7‐gauge wall thickness tubing specification and allow reaming to be acceptable?
Answer: The offeror is allowed to do either of the 2 options proposed. (Please see revision 1 for Appendix H and Drawing NJC109‐04 posted to SAM along with this document.)
End of Question and Answers Set 3
Questions/Answers set #4
15 July 2022 POSTED
****FINAL Q&A POSTING****
17. Question: On building plan for building 1041, there are areas of medium duty rack that are “crossed off”. Does this indicate that we are not to install racking in this area? Example P11 in the middle of the floor plan.
Answer: The "crossed off" means that the racks is stationery instead of mobile. The P11 racks in question are to be provided/installed.
End of Question and Answers Set 4
****Q&A TIMEFRAME IS CLOSED, THIS IS THE FINAL Q&A POSTING****
***All PROPOSALS ARE NOW DUE 25 JULY 2022 AT 4 PM EST***
Please contact the Contract Specialist Melissa Sanders @ Melissa.Sanders.5@us.af.mil and
Matthew.Heher@us.af.com if necessary.
File details come from the government source that posted it. Updated .