FA561324Q0031 Questions and Answers 1.pdf
PDF 282 KB Posted
- Solicitation number
- FA561324Q0031
About this file
This document contains a set of questions and answers related to Solicitation FA561324Q0031 for the Ramstein AB EMCS & Water System BACnet/IP Applications.
The key details are as follows: The solicitation is for an EMCS Control System to BACnet/IP and Water Control System to BACnet/IP Cyber Security Update. The contractor will be required to coordinate with the government on providing application ports and protocols, removing default usernames/passwords, setting up new users, password complexity, and password time validity. The contract will have two CLINs - CLIN 0001 is a 60-day initial phase and CLIN 0002 is a 90-day final phase, with a total estimated government acceptance of 240 days from award. The government will provide the servers with Windows Data Center 2022 installed, and will be responsible for the configuration of the standalone system. The contractor must provide 10 personnel for training. Pricing shall not incorporate tax as the US government is exempt. Invoicing will occur between the two CLINs, with potential for partial invoicing within CLIN 0001.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE AIR FORCE
86TH AIRLIFT WING (USAFE)
3 September 2024
MEMORANDUM FOR INTERESTED PARTIES
FROM: 700 CONS/PKA
Kapaun AS, Germany
SUBJECT: Questions and Answers for Solicitation FA561324Q0031– First Round
1. Interested parties are provided the following secondary questions and answers for the subject solicitation:
Question 1: The hardware required on site depends on the respective software and its system architecture. Does the system architecture / topology have to be submitted as part of the offer?
Answer 1: No – the system architecture/topology does not fall under the scope of this requirement.
Question 2: Operating system: Which operating system(s) will be installed by US on the hardware supplied?
Answer 2: The US Government will be providing the servers with Windows Data Center 2022 installed.
Question 3: Who is responsible for the installation of the operating system(s)?
Answer 3: See Answer 2.
Question 4: How many operator stations must be provided in the systems (water system / building)?
Answer 4: None – the operator stations do not fall under the Statement of this requirement.
Question 5: Will a domain server be provided for user administration / login? Who will be responsible to supply / configure the system?
Answer 5: A domain server will not be provided. The Government will be responsible for the configuration of the standalone system.
Question 6: Is there a specific duration for the project from award to Government acceptance? It was noted at 150-days.
Answer 6: CLIN 0001 is 60 days from date of award. However, CLIN 0002 is 90 days from date of notice to proceed. The Government estimates the final acceptance to occur approx. 240 days from date of award.
Question 7: Are there specific locations for the specified signage?
Answer 7: This language has been removed and is not required.
Question 8: Is the VAT tax percentage required and is this tax to be omitted from the proposal price?
Answer 8: See DFARS Clause 252.229-7001, Tax Relief (Alternate I); the US Government is exempt from taxes and duties. Pricing shall not incorporate tax in their quotation.
Question 9: What is the extent of the Cyber requirements?
Answer 9: The extent of the cyber requirements is listed in the reference standards, as well as the DAFGM guiding document (now fully attached to the SOW as of this amendment). With regards to these standards, the contractor must coordinate with the Government to provide the applications ports and protocols, remove default usernames and passwords, setup new users per Government direction, setup password complexity, setup password time validity. Other incidental actions may apply in order to fully utilize/implement the application.
Question 10: Chapter 1.2 of the SOW states a requirement for field software and field software training for Does this requirement refer to the substation software or the S7 programming for
WATER CONTROL?
Answer 10: Answer to be released at a later time.
Question 11: Who supplies and installs the additionally required software (MS-Office; SQL server)? If they are GFE, will the Government also install them, or is that the contractor's responsibility?
Answer 11: Answer to be released at a later time.
Question 12: Please confirm if there are any applicable safety requirements outside of “Unfall Verhütungs Vorschriften (UVV) - Safety regulations” (i.e., AFI 91-202). The previous solicitation response was "No other safety requirements as it relates to the EMCS systems and inspectable work. However, general Air Force and base installation safety policy applies for all persons on Government installations."
Answer 12: The answer remains consistent. No other safety requirements as it relates to the EMCS systems and inspectable work. However, general Air Force and base installation safety policy applies for all persons on Government installations.
Question 13: How many users need to be trained?
Answer 13: Ten (10) personnel.
Question 14: Statement of Work – 1.2. – Application / User licenses – Is it required that the user is able to create graphics independently by himself?
Answer 14: Yes, the intent is for the Government to be able to independently create graphics.
Question 15: Statement of Work – 1.2. – Application / User licenses - Is the connection of energy meters required? If yes, how many datapoints are required in each of the two systems (Water/EMCS)?
Answer 15: No connections of energy meters are required.
Question 16: Statement of Work 1.4.1 – Initial Graphics – How many graphics are required? Just as many as it takes to cover the base map for an overview? So no graphics for the individual buildings will be provided.
Answer 16: Yes – the graphics shall encompass the base map with interactive links to operational buildings. Individual building graphics are not required under this contract.
Question 17: Statement of Work 1.6.1 – Initial Graphics – How many graphics are required? Just as many as it takes to cover the base map for an overview? So no graphics for the individual buildings will be provided.
Answer 17: Yes – the graphics shall encompass the base map with interactive links to operational buildings. Individual building graphics are not required under this contract.
Question 18: If parts of the contract will be done (here “Initial phase”), would it be possible to send a partial invoice for that part?
Answer 18: Invoicing will occur between each CLIN (0001 and 0002). 0001 encompasses the initial phase and CLIN 0002 will be the final phase. Partial invoicing within CLIN 0001 is not currently set up. However, the Government may allow partial invoicing. For evaluation purposes, offerors must allocate the price into the two CLINs.
2. Please direct any questions or concerns to Contract Specialist, Ms. Cevonia Joshua at cevonia.joshua.1@us.af.mil and the Contracting Officer at christian.leyva_meraz.1@us.af.mil.
CHRISTIAN E. LEYVA MERAZ
Contracting Officer
| 2024-09-03T16:23:52+0200 | |
| LEYVA MERAZ.CHRISTIAN.EDUARDO.1537276882 |
File details come from the government source that posted it. Updated .