Questions_and_Answers_-_Bulk_Containers.pdf

PDF 23 KB Posted

Attached to
Plastic Bulk Containers Federal contract opportunity
Solicitation number
FA561319QA007
Issued by
Department of the Air Force United States Air Forces in Europe - Air Forces Africa

About this file

Questions and Answer document

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Plastic Bulk Containers, newest first.
File Type Posted
Solicitation_Amendment_FA561319QA0070001_SF_30.pdf PDF
Solicitation_-_FA561319QA007.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers – Bulk Containers

1. Is this for food like perishables or other than food?

Answer: No, these containers are not for food or parishables.

2. From the description on conducting a google search of the title we are presuming it is something like the below:

Answer: Yes, that is how the containers look – provided they come with a lid which locks to the container (snap on or similar locking).

3. If this is the above type then does it have to be the same design? Can it be SOLID outer wall?

Answer: It can be solid.

4. Is there a TAA compliant conditions with this product?

Answer: The containers need to originate from a TAA compliant country. The containers will not always stay in Germany. We frequently send them to the US or other countries. We are not able to accept any product from Turkey or China.

5. Can the weight capacity of 750 kg (1650 lbs) and height of 75 cm equals 750 mm (29 ½”) be considered acceptable? I recognized the bin height of 750 mm in provided layout.

Answer: Both can be accepted so long at the 29.5in includes the lid.

6. Is the listed size of the container without the pallet?

Answer: The size includes the pallet (the pallet shall be part of the container, 4-way accessible by forklift)

7. Are these the inner or outer dimensions of the container?

Answer: Listed measurements are the outer dimension of the container.

8. Would you need pallets for all of the containers?

Answer: Yes, we need to stack them in pallet racks by forklift, plus stack them on top of each other.

9. Should the containers be foldable?

Answer: Yes, they need to be foldable/collapsible.

10. Is gray an acceptable color?

Answer: Yes, gray is fine.

11. Are the metal anti-pilferage seals or plastic zip-lock straps required?

Answer: Seals and zip-lock straps are not included (we provide them).

12. Are holes in the lid required for plastic zip-lock straps?

Answer: The holes are preferred in the lid but not required. We have the ability to use banding/strapping material to seal them. If the lids have holes (at least two on opposite sides) they need to be at least 1cm in diameter.

File details come from the government source that posted it.