Blast Booth Questions Round 2.doc

DOC document 33 KB Posted

Attached to
Walk In Blast Media Federal contract opportunity
Solicitation number
FA5587-09-T-0003
Issued by
Department of the Air Force United States Air Forces in Europe - Air Forces Africa

About this file

Responses to Questions 2

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Walk In Blast Media, newest first.
File Type Posted
Blast Media Responses to Questions 3.doc DOC document
Blast Media Responses to Questions 3.doc DOC document
FA5587-09-T-0003 Solicitation.doc DOC document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Blast Booth Questions Round #2

1. In your previous questions / answers # 11. You indicated the equipment would ship through Norfolk, Va – are we to quote freight to Norfolk, Va and the government will freight to RAF Lakenheath?

Answer: Yes.

2. The weight requirement for the floor is 3000 pounds – it is a raised floor without a ramp – that would mean that the parts will be forklifted to the edge of the booth but not driven in?

Answer: Depending on the height of the ledge will determine the requirement for a ramp. All equipment being positioned in the unit will be rolled in.

3. You have not specifically requested a “Breathing Air Compressor”, although breathing air is required – will you be providing appropriate breathing air or are we to use the air from the Compressor we are providing and place a CO monitoring system within the operating system?

Answer: We have a breathing air system here that will meet the requirements.

4. This will be a turn key project – we will do everything – EXCEPT – terminate the feed electrical to the Main control Panel?

Answer: Yes

5. Can we assume that our equipment / containers will be delivered and stored within close proximity of the area in which the equipment is to be installed / assembled? That the RAF site will be responsible for unloading and positioning these containers ?

Answer: Yes

6. Are progressive Project Terms of Payment available for this project or is it Net 30 after start up / training and acceptance?

Answer: Payment terms will be Net 30 after government inspection/acceptance.

7. Are there any labor restrictions for installation and assembly of this equipment, i.e. unions / Boss Contractors, etc.?

Answer: This is simply a commodity purchase and no labor restrictions will apply.

QUESTIONS RECEIVED AS A RESULT OF A SITE VISIT:

8. What type of media will be used primarily?

Answer: Plastic – Avalite Type 5

9. What is the level of abrasive reclassification?

Answer: To remove ferrous particles only

10. What is the media size requirement?

Answer: There is no requirement to maintain media size

11. Will media room/booth be connected to existing building’s fire alarm system for notificaton?

Answer: Yes

12. Does dust collection system use a bag for waste?

Answer: Yes

13. What is the wheel diameter and width of the component support trolley?

Answer: 10.5 inch diameter by 6 inch width

File details come from the government source that posted it. Updated .