Tree_IDIQ_QA.pdf

PDF 151 KB Posted

Attached to
Tree Trimming and Removals at Yokota AB and Geographically Separated Units, Japan
Solicitation number
FA520918R0012
Issued by

About this file

List of Question & Answer

View the file

Other files

File Type Posted
Amend_Attach_1._Revised_Exhibit_AA,BB,CC,DD,EE.xlsx XLSX spreadsheet
Amend_Attach_2_Revised_PWS_27_Jul_18.pdf PDF
18-R-0012-0001_amendment_1.pdf PDF
Pre-Quote_Conference_Minutes.pdf PDF
5._Apx_D-Planned_Work.pdf PDF
0._SF1449_Tree_IDIQ.pdf PDF
9-13._Exhibit_AA,BB,CC,DD,EE.xlsx XLSX spreadsheet
3._Apx_B-Dispo&Recycl_Data.xlsx XLSX spreadsheet
2._Apx_A-Workload.pdf PDF
8._PPS_Eval_Cover_Ltr.pdf PDF
1._PWS_24_Jun_18.pdf PDF
6._PPI_Ref_List.doc DOC document
Gov_Policies_Ltr.pdf PDF
4._Apx_C-AF_Form103.pdf PDF
OF-17.pdf PDF
7._PPS_survey.pdf PDF
Solicitation_Notice_SV26Jul18.pdf PDF
Show all 17

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DEPARTMENT OF THE AIR FORCE

PACIFIC AIR FORCES

31 Jul 18

MEMORANDUM FOR DISTRIBUTION

FROM: 374 CONS/PKBA

SUBJECT: Q&A for Solicitation No. FA520918R0012, Tree Trimming and Removal at Yokota AB and Geographically Separated Units, Japan

1. Definition;

- “KTR”= The Contractor

- “YAB”= Yokota Air Base

- “TAMA” = TAMA Service Annex in Inagi City, Tokyo

- “TKZ”= Tokorozawa Transmitter Site, Tokorozawa City, Saitama Prefecture

- “OWD”= Owada Communication Station, Niiza City, Saitama Prefecture

- “MOMOTE”= Momote Annex, Wako City, Saitama Prefecture

- “Fuchu”= Fuchu Radio Relay Site, Fuchu City, Tokyo

- “GSU”= Geographically Separated Unit

2. Note; The questions were received in 26 Jul 18 and 27 Jul 18. The answers given were based upon the solicitation package released on 11 Jul 18. No amendments released at this moment.

3. How many orders are you going to place in a year?

Answer: It is not to be disclosed.

4. For each order how long can you give us to finish the work?

Answer: It will be determined by having joint surveys and agreements between the Government and KTR. Ultimately each Task Order (T.O) will have its own period of performance.

5. For the trimming order at the TAMA site by the powerline, how much should KTR trim the trees?

Answer: KTR shall trim trees as described in accordance with the PWS, and any additional instructions that are within the T.O.

6. For the trimming order at the TAMA site by the powerline, is it going to be trimming order only?

Answer: No. there could be trimming, complete tree removals, or a combination of each.

7. How long is the perimeter fence in TAMA site?

Answer: No data.

8. In TAMA site, there would be many cases that KTR is required to cut and remove bush/undergrowth to access the subject trees. Is this considered as regular work?

Answer: In these situation, a joint survey would indicate what Ground Vegetation Clearance is needed for removal trees. The item of “Ground Vegetation Clearance” may be considered upon agreement.

9. Does the order of ground clearance require roots removals?

Answer: No.

10. Who coordinates with adjacent neighbors that may be affected by this requirement?

Answer: It is the Contractor.

11. What is the Government standard as to the length between powerlines and trees?

Answer: There is no standard regarding powerline clearance.

12. What is the definition of stump and root removal in this requirement?

Answer: KTR shall grind exposed stumps and roots to 20 cm or 8 inches below ground level.

13. Who initiates the Outage and Road Closure in this requirement?

Answer: It is the Contractor.

14. Does KTR have works in November through April?

Answer: Yes, KTR may have works during the period. However No seeding/sodding works required unless specifically directed by the Government.

15. Are there only three size categories (price items) for tree cutting/removal?

Answer: Yes.

16. Do the offerors have to quote same price on trees in YAB and trees in TAMA?

Answer: Yes.

17. How big in circumference would be the biggest tree that may be ordered?

Answer: No data.

18. What is the order ratio between YAB and TAMA?

Answer: It is not to be disclosed.

19. Can KTR negotiate with the Government about cost out of the price schedule?

Answer: Yes, the item “Non-Priced Items” may be used for the orders that include costs other than regular items.

20. For the Appendix A, Estimate Workload Data, what is “One-Time”?

Answer: It means that the Government may place the order in one time. But it is not guaranteed.

21. Please explain about Bush removal items.

Answer: It was described as directed in the PWS 1.1.7.

22. What is the item in the price schedule “Crane Support”?

Answer: When KTR and the Government agreed to use a Crane Truck at joint survey for the coming order, the item of “Crane Support” will be placed on the task order. High-lift Truck is not included in the Crane Support. The cost of High-lift Truck should be included in the regular items.

23. When does the basic year start?

Answer: The basic year starts at the time of award.

24. What is the Government’s fiscal year?

Answer: It is from 1st of October through 30th of September.

25. How is site conditions in other GSUs?

Answer: Ground conditions in TKZ, OWD, MOMOTE and FUCHU are flat such as

YAB.

26. if you have any questions regarding this memorandum, please contact Mr. Kawasaki (E-mail: daisuke.kawasaki.jjp@us.af.mil, Tel: 042-552-6735) or undersigned (E-mail:

david.wright.38@us.af.mil, Tel: Same number).

Prepared by

DAISUKE KAWASAKI

Buyer

Reviewed

DAVID J. WRIGHT, MSgt, USAF Contracting Officer Cc: 374 CES/CEOES

2018-07-31T13:57:15+0900
KAWASAKI.DAISUKE.1516804897
2018-07-31T14:22:17+0900
WRIGHT.DAVID.JARED.1253357858

File details come from the government source that posted it.