Q Responsed dtd 27 May 11 FA520911R0005.pdf

PDF 59 KB Posted

Attached to
Project No. A-11-146, Multiple Award Construction Contract (MACC), U. S. Army Installations within Honshu, Japan
Solicitation number
FA5209-11-R-0005
Issued by

View the file

Other files

Show all 22

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Responses

Seed Project No. D-11-301

(RFP No. FA5209-11-R-0005)

Date: 27 May 11

In accordance with Pre-proposal Conference/Site Visit Meeting Minutes dated 19 May 11, paragraph 2 of Site Visit for Seed Project, for the RFP above, the Government hereby provides responses to questions raised in the site visit as follows:

Civil Work:

Question 1: Is the design of the pavement limited to only the surface?

Answer 1: The design shall include all pavement structures including surface course, binder course, base course, sub-base course, and sub grade.

Question 2: How many places is the environmental soil exploration necessary?

Answer 2: See Soil Contamination Countermeasures Act (Dojyou Osen Taisaku-hou) and Ordinance of Kanagawa Prefecture Against Environmental Preservation (Kanagawa-ken Dojyou Osen Taisaku Manual).

Question 3: What is the tire ground contact pressure for the designed heavy vehicle?

Answer 3: Please refer to the manufacturer’s web site for "Kalmar", as well as the design vehicle information on the drawings.

Mechanical Work:

Question 1: How much sludge is remaining in the flow equalization tank?

Answer 1: We estimate that approximately 0.5 meter is remaining.

Question 2: How long can the plant operation shut down?

Answer 2: See Drawings, Sheet No. 1 of 6, T-01, General Notes, Paragraph 6.

Question 3: What is the volume of influent wastewater that is treated per day?

Answer 3: See As-built Drawings attached to MACC SOW for Seed Project.

Question 4: Where is the deteriorated manhole cover located?

Answer 4: See Drawings, Sheet No. 4 of 6, M-01, for the exact location.

Question 5: Please clarify how to accomplish the entire work without plant closure.

Answer 5: Per the drawings, a maximum shutdown of 5 consecutive calendar days is allowed.

Architectural Work:

Question 1: What is the stair width?

Answer 1: Stair width needs to be suitable for maintenance and in accordance with US design criteria- National Fire Protection Association code.

Electrical Work:

Question 1: Does this task order require the replacement of wiring? I can see only conduit pipes in the drawings.

Answer 1: Some areas do require wiring replacement, as indicated on the Drawings, Sheet No.

6 of 6, E-02. Please see As-built Drawings attached to MACC SOW for sizes and wiring routes.

File details come from the government source that posted it. Updated .