Barrier Maintenance - 25QA008 - Questions and Answers - 16 Oct 2024.docx

DOCX document 19 KB Posted

Attached to
Active Vehicle Barrier Maintenance - Davis-Monthan AFB - Solicitation Federal contract opportunity
Solicitation number
FA487725QA008
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

About this file

This document is a set of Questions and Answers (Q&A) related to a federal contract opportunity for Vehicle Barriers Maintenance and Repair (VB M&R) Services at Davis-Monthan Air Force Base (DMAFB). The contract requires the contractor to perform preventive maintenance, inspection, and minor repair of operational vehicle barriers at the base. The Q&A provides details on the incumbent contractor, barrier types, integration with the access control system, painting requirements, pricing, and the current condition of the equipment which includes issues with discharge drains, bollards, and safety loops. The related federal contract opportunity is a solicitation for an Indefinite Delivery Indefinite Quantity (IDIQ) contract, with a site visit scheduled for October 9, 2024, and quotes due by October 25, 2024. The previous contract was awarded for $233,956.07.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Active Vehicle Barrier Maintenance - Davis-Monthan AFB - Solicitation, newest first.
File Type Posted
Price Schedule - Updated.xlsx XLSX spreadsheet
Site Visit Sign in Sheet.pdf PDF
Performance Work Statement - Barrier Maintenance.pdf PDF
Performance Work Statement - Table of Contents.docx DOCX document
Wage Determination - 2015-5473 Rev 23.pdf PDF
Combo - Barrier Maintenance and Repair - DMAFB.docx DOCX document
Price Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
Provisions and Clauses - FA487725QA008.pdf PDF
Performance Work Statement - Barrier Mx .pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Davis-Monthan AFB Barrier Maintenance & Repair

FA487725QA008

Questions & Answers

1. Question: Who is the incumbent prime maintenance provider? If the prime contractor utilizes a subcontractor or 2nd tier contractor, can the government provide names of each?

Answer: Perimeter Security Partners, last PMI 08/2024 they provided their own PSP techs.

2. Question: Can the government confirm that the Nasatka barriers at the Swan and Wilmot Gates are all hydraulic operable and none are electric operable? If any are electric operable, please specify which barriers by gate.

Answer: All units are hydraulic. No electric units.

3. Question: The PWS indicates Delta DSC550 hydraulic operable barriers at the Craycroft Gate. In a previous maintenance solicitation, these were listed as Nasatka wedge barriers. Can the government confirm these are Delta DSC550 hydraulic operable barriers and provide the installation date?

Answer: Confirmed. Craycroft utilizes the Delta Hydraulic Phalanx system, DSC 550 installed June 2024. Currently, only gate to utilize this system.

These were recently changed out from the wedge barrier to the DS550 June 2024.

4. Question: Please specify which barriers at each of the three gates are integrated with the SDDCTEA Access Control System per Pamphlet 55-15.

Answer: Yes, all barriers meet ATF requirement at time of installation

5. Question: Please confirm the Delta TT210M bollards at the Wilmot Gate are non-powered manually operated bollards.

Answer: Bollards at N Wilmot gate is manual operation. No outside source.

6. Question: The painting requirement includes “all metal parts below grade and the surface of the barrier and surrounding pavement.” Please specify which below grade components must be painted for each make/model barrier and what pavement markings are required to be painted around the barriers. Can the government provide pictures of the existing pavement markings and/or below ground components?

Answer:

Per manufacturer recommendations. All plates on wedge barrier, to include underside of main plate. Barriers require full paint and reflective tape.

7. Question: The Price Schedule spreadsheet includes CLINS 005 - 4005 Additional In-Scope Work. As this includes work as yet undetermined over the course of the contract, please confirm that bidders are to leave the pricing fields for CLINS 005 – 4005.

Answer: In accordance with the PWS Section 7.3, CLINS X005 will be labeled as a Not to Exceed CLIN in the amount of $10,000.

8. Question: Appendix E of the PWS indicates all barriers and much of the SDDCTEA Access Control System as Red (inoperable) and the rest of the equipment as Yellow (in need of repair but operable). Will the equipment be restored to full working order prior to the beginning of the preventative maintenance period of performance?

Answer:

No. Equipment will not be in full working order prior to award.

Swan Gate: Barrier discharge drains on both sides need repairs. Outbound side is crushed, needs pipe locator to identify OUT drain point.

N. Wilmot Gate (Golf 3) Bollards: Pressure might be leaking down over time on bollards. Recommend check PSI at next PMI to determine which bollards need cylinder replacement. Recommend filling with nitrogen rather than air, per manufacturer.

Bollards 4,5, and 6 are in need of basket assembly replacement, N. Wilmot Gate (Golf 3) Outbound HPU doesn’t meet required EFO time for deployment.

Flightline Access F23A: Site requested new push buttons for inbound gate. (3 buttons, 3 normally open contact blocks, 7/8 in hole size but can be enlarged if needed.)

Flightline Access F12: Card reader will not reprogram. Recommend replacement with new reader and 100 cards. Same model as F23A.

Safety loops on all systems must be checked/repaired for vehicle safe operations. Some currently don’t meet that requirement.

9. Question: Can the government provide pictures of all equipment currently in need of repair, including barriers and all safety loops and SDDCTEA components?

Answer:

Swan Gate: Barrier discharge drains on both sides need repairs. Outbound side is crushed, needs pipe locator to identify OUT drain point.

N. Wilmot Gate (Golf 3) Bollards: Pressure might be leaking down over time on bollards. Recommend check PSI at next PMI to determine which bollards need cylinder replacement. Recommend filling with nitrogen rather than air, per manufacturer.

Bollards 4,5, and 6 are in need of basket assembly replacement, N. Wilmot Gate (Golf 3) Outbound HPU doesn’t meet required EFO time for deployment.

Flightline Access F23A: Site requested new push buttons for inbound gate. (3 buttons, 3 normally open contact blocks, 7/8 in hole size but can be enlarged if needed.)

Flightline Access F12: Card reader will not reprogram. Recommend replacement with new reader and 100 cards. Same model as F23A.

Safety loops on all systems must be checked/repaired for vehicle safe operations. Some currently don’t meet that requirement

10. Question: During the site visit, there was some mention of drainage issues, will this require us to do any excavation or pipework?

Answer: Swan inbound/outbound discharge drain lines are affected. Outbound requires drain locate. Inbound has a crushed line but operable.

11. Question: Is it possible for us to get the previous bid pricing information?

Answer: Previous bid information is considered proprietary information and cannot be released to the public. However, the last Barrier Maintenance contract here at DMAFB was awarded in the amount of $233,956.07.

File details come from the government source that posted it. Updated .