Q and A FA481923QA100.pdf

PDF 52 KB Posted

Attached to
Tyndall AFB - CUSTOM BOAT Federal contract opportunity
Solicitation number
FA481923QA100
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation Number FA481923QA100 for Tyndall AFB to procure a custom boat. The solicitation requires a heavy duty aluminum hull boat equipped with at least 4 forward and aft facing LED floodlights totaling 1000 lumens minimum, a 12-inch or larger GPS/sonar main display, a stainless steel thru-hull transducer, and a 2000W inverter. The boat must have a one-piece hardened glass windshield and may consider equivalent alternatives to the specified equipment. The Air Force will only accept net 30 payment terms and does not require performance bonds or a video camera. The anticipated delivery date is within one year.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Tyndall AFB - CUSTOM BOAT, newest first.
File Type Posted
FA481923QA100 - Combo RFQ.pdf PDF
Boat_Salient_Characteristics_V4.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers

SERE BOAT – 12 September 23

FA481923QA100

Question 1: Can you clarify the following requirement? Is this a total of (4) or (4) lights forward facing and (4) lights aft facing? “Flood Lights: At Least 4 (18w) LED floodlights, installed (aft facing and forward facing) forward lights switched together and aft lights switched together.”

Answer:

Intention is to always ensure adequate visibility, to include nighttime operation. At least 150-degree visibility from forward lights. goal is to have as close to 360-degree lighting as possible. Other options will be considered on a best value basis, if it meets the intent. 1000 Lumens minimum.

Question 2: Is there a suggested/reference/example make and model for the floodlights?

Answer:

Doctor LED Marine.

Question 3: Considering a 1-piece windshield specified, is a direct glaze windshield comprised of two pieces of glass acceptable? What is the intent?

Answer: 1 Peace hardened glass for safety made to withstand a wave hitting it/ocean ops.

Question 4: There is no requirement for a trailer. Is this correct?

Answer: Yes.

Question 5: Are you accepting of an equivalent alternative to the 2000W inverter?

Answer: No.

Question 6: What is expected to power the loudspeaker?

Answer: Amplifier.

Question 7: Is there a requirement for a video camera to go with the main display?

Answer: No.

Question 8: Is there a desired screen size for the main display GPS/Sonar?

Answer: At Least 12”.

Question 9: Is there a desired transducer?

Answer: Stainless Steel Thru-Hull.

Question 10: Will the Air Force consider milestone payments on this contract in lieu of Net 30 terms?

Answer: The Air Force will only consider Net 30 Terms.

Question 11: Will performance bonds be required?

Answer: performance bonds are not required.

Question 11: Should the hull be fiberglass or aluminum?

Answer: Heavy duty Aluminum only.

Question 13: Does the Air Force have an anticipated delivery date requirement?

Answer: Within a year.

File details come from the government source that posted it. Updated .