Q and A Memorandum.pdf
PDF 99 KB Posted
- Attached to
- Traffic Light Repair Holloman AFB, NM
- Solicitation number
- FA480125Q0409
About this file
This document is a Questions and Answers Memorandum for a Traffic Light Repair solicitation (FA480125Q0409) issued by the 49th Wing at Holloman Air Force Base in New Mexico. The solicitation requires a contractor to perform comprehensive traffic light repair, including supplying all materials, installing and setting up cameras, programming the control system, and developing a traffic control plan. Key clarifications include that the contractor must provide all hardware, handle camera configuration and installation, use tan or brown paint if needed, and can employ a local licensed electrician for technical work.
The contract will be paid in full at the end of the project, with no progress payments. The contractor can use civilian traffic control crews and must submit a traffic control plan. Contact points for further clarification are SSgt Andrea Diaz and Capt Leonardo Dominguez from the Air Force Contracting office. The solicitation is part of the Department of the Air Force Air Combat Command's procurement efforts, focused on infrastructure maintenance at Holloman Air Force Base.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Traffic Light Repair - SOW AMD 0001.pdf | ||
| FA480125Q0409 - Solicitation AMD 0001.pdf | ||
| Traffic Light Repair - SOW.pdf | ||
| FA480125Q0409 - Solicitation.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE AIR FORCE
HEADQUARTERS 49TH WING (AETC)
HOLLOMAN AIR FORCE BASE, NEW MEXICO
COMBAT AIRPOWER STARTS HERE
06 March 2025
MEMORANDUM FOR RECORD
FROM: 49 CONS/PKB
490 David L. Goldfein Street, Bldg. 29, Suite 2180
Holloman AFB, NM 88330-8225
SUBJECT: Solicitation KWRD FA480125Q0409, Traffic Light Repair, Questions and Answers
1. The following questions were submitted to 49 CONS following the cutoff for receipt of questions, for the Traffic Light Repair, on 06 March 2025:
Question 1: Is all the hardware being supplied by the customer (i.e. cabinets, control hardware, cameras, power supply)?
Answer 1: No. The Contractor shall supply all materials.
Question 2: Is the customer programming the control system?
Answer 2: No. The Contractor will program the control system with CE oversight.
Question 3: Is the customer configuring the cameras (i.e. networking and camera settings)?
Answer 3: No. The Contractor shall install and set up the cameras.
Question 4: Has the existing conduit been inspected for integrity?
Answer 4: No. It is assumed the conduit is usable. If that turns out not to be the case, notify the CE
Inspector.
Question 5: Does the paint color for the cabinets matter?
Answer 5: If the cabinets need to be painted, paint them tan or brown.
Question 6: Can I use a local licensed electrician to do the technical work of removing the old and installing the new lights, cameras, control box, etc.?
Answer 6: Yes.
Question 7: For the traffic control that will be required do I have to hire military police for this work, or can a civilian traffic control crew be utilized?
Answer 7: The Contractor shall submit a traffic control plan as specified in Paragraph 3 in the SOW.
The military police will not be involved in traffic control.
Question 8: How do these contracts work as far as payment schedules? Do I have to pay for materials in advance and be reimbursed by the federal government?
Answer 8: Payment in full will be made at the end of the contract. There will be no progress payments.
2. Please contact SSgt Andrea Diaz at andrea.diaz-acevedo@us.af.mil and Capt Leonardo Dominguez at leonardo.dominguez.1@us.af.mil if you require any clarification for these responses.
Prepared By: Signed By:
ANDREA T. DIAZ ACEVEDO, SSgt, USAF LEONARDO E DOMINGUEZ, Capt, USAF
Contract Specialist Contracting Officer mailto:andrea.diaz-acevedo@us.af.mil
| 2025-03-06T15:25:24-0700 | |
| DIAZ-ACEVEDO.ANDREA.TAHILY.1539426407 |
| 2025-03-06T16:16:45-0700 | |
| DOMINGUEZ.LEONARDO.E.1546105586 |
File details come from the government source that posted it. Updated .