Combined 8 building Demo Questions and Answers.pdf

PDF 233 KB Posted

Attached to
Combined 8 Building Demolition Service
Solicitation number
FA480022Q0004
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to a solicitation for combined demolition services of eight buildings at Joint Base Langley-Eustis in Virginia. The contractor shall demolish buildings 801, 2731, 2783, 2785, 2794, 2799, 2113, and 2114 and perform site cleanup of a previously demolished building. The contractor will be responsible for removing all contents from inside the buildings. As-built drawings will be provided where available. Residual fuel remains in two underground tanks. The contractor must coordinate utility connections and is responsible for obtaining backflow prevention devices, but not for paying utility costs except for internet services. The contractor retains proceeds from salvaged materials. Site restoration must follow specifications. Contact information for utilities will be provided after award.

View the file

Other files

File Type Posted
DoD SAFE-5g34EwwAKuKbXx35.zip ZIP file
DoD SAFE-5g34EwwAKuKbXx35 (2).zip ZIP file
DoD SAFE-gRkgndrvpUmMkKbG.zip ZIP file
DoD SAFE-ecMNbmrRRJn6c4HW.zip ZIP file
DoD SAFE-gRkgndrvpUmMkKbG (1).zip ZIP file
Solicitation Amendment FA480022Q00040002 SF 30.pdf PDF
DoD SAFE-gRkgndrvpUmMkKbG (2).zip ZIP file
DoD SAFE-5g34EwwAKuKbXx35 (1).zip ZIP file
DoD SAFE-ecMNbmrRRJn6c4HW (2).zip ZIP file
DoD SAFE-ecMNbmrRRJn6c4HW (1).zip ZIP file
Combined 8 building Demo Questions and Answers No. 2.pdf PDF
Solicitation Amendment FA480022Q00040001 SF 30.pdf PDF
Resubmit Attachment 20 - 2799 Asbestos Report.pdf PDF
Resubmit Attachment 23-1 -HERT 13-9006 Demolish Bldgs 2731 Result 1.pdf PDF
HERT 18-9002-Bldg 2113 Result 1.pdf PDF
Bldg 2114 TCLP.pdf PDF
Attachment 6 - 801 Pb Inspection.pdf PDF
HERT 13-9006 Demolish Bldgs 2731 Result 3.pdf PDF
HERT 13-9006 Demolish Bldgs 2731 Result 1.pdf PDF
Attachment 28 - HERT 18-9002-Bldgs 2113 Result 3.pdf PDF
2785 Hazmat Letter.pdf PDF
Solicitation - FA480022Q0004.pdf PDF
2794 Cover Letter.pdf PDF
Attachment 24 - HERT 13-9006 Demolish Bldgs 2731 Result 2.pdf PDF
Attachment 8-1 - 2783 Hazmat Letter.pdf PDF
Attachment 15- 2794 Cover Letter.pdf PDF
2799 Asbestos Report.pdf PDF
2783 Pb Inspection.pdf PDF
Attachment 26 - HERT 18-9002-Bldg 2113 part 2.pdf PDF
Attachment 4 - 801 Cover Letter.pdf PDF
2785 Asbestos Report.pdf PDF
2799 Hazmat Letter TCLP.pdf PDF
Attachment 30 - HERT 18-9002-Bldgs 2114 Result 2.pdf PDF
HERT 18-9002-Bldgs 2113 Result 3.pdf PDF
HERT 18-9002-Bldg 2113 part 2.pdf PDF
Attachment 14 - 2794 Asbestos Report.pdf PDF
2794 Pb Inspection.pdf PDF
2783 Asbestos Report.pdf PDF
Attachment 7 - 2783 Asbestos Report.pdf PDF
2799 Cover Letter.pdf PDF
Attachment 29 HERT 18-9002-Bldgs 2114 Result 1.pdf PDF
HERT 18-9002-Bldgs 2114 Result 1.pdf PDF
HERT 18-9002-Bldgs 2114 Result 2.pdf PDF
2785 Pb Inspection.pdf PDF
2785 Hazmat Letter TCLP.pdf PDF
Attachment 16 - 2794 Hazmat Letter.pdf PDF
2799 Pb Inspection.pdf PDF
2783 Hazmat Letter TCLP.pdf PDF
2731 Hazmat Letter TCLP.pdf PDF
Attachment 17 - 2794 Pb Inspection.pdf PDF
Show 40 more

Latest 50 of 79 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Combined 8 Building Demo

Solicitation: FA480022Q0004

Questions & Answers

1. Is it possible to give us as build drawings for the 8 buildings?

Answer: Government will provide As-builts drawings as available.

2. The two 25000 Gallon underground fuel tanks: Are the Tanks complete empty? If not, how much fuel are in the tanks currently?

Answer: As of 2/22/2022, the residual fuel remained in tank #1 approx. 274 Gallons of fuel and tank #2 approx. 185 Gallons of fuel and 289 Gallons of water.

What Fuel was in the tanks #2 or #6 Fuel?

Answer: Type diesel fuel DS#2

3. Please identify/clarify all sidewalks that must be removed?

Answer: Demo all entry sidewalks into buildings and any paving around the buildings. Unless specify on

PWS.

4. Would it be possible to get a copy of the original construction As-builts drawings for Bldgs. 801, 2731, 2783, 2785, 2794, 2799, 2113, and 2114?

Answer: Government will provide As-builts drawings as available.

5. Will the contractor be allowed access to electrical hookup for an on-site office trailer?

Answer: Must coordinate with Dominion Energy prior electrical hookup.

6. Will the contractor be allowed access to hookup internet for the on-site office trailer?

Answer: Must coordinate with COX communications Inc. for internet hookup.

7. Will the contractor be allowed access to a water hookup like a fire hydrant for Dust Control?

Answer: Must coordinate with American States Utility Services (ASUS) prior to water hookup.

8. Will the contractor be responsible to install a Backflow prevention device for the water hookup?

Answer: Contractors can use the fire hydrants during demo construction provided that they have some sort of approved and certified backflow device installed. ASUS does not provide the backflow.

9. Will the contractor be responsible to pay for any utilities used?

Answer: Contractor not responsible to pay any utilities for normal use; except COX Communications

(internet). However, missed use of any utilities may results of charge fee.

10. Will the government remove all contents from inside the buildings prior to demolition activities starting?

Answer: Contractor responsible remove all contents inside the buildings. See Performance Work

Statement (PWS).

11. What areas are deemed safe for laydown areas per bldg., per site?

Answer: Government will provide specific location(s) after contract awarded.

12. In buildings that have already been cleaned out…. Do we still need to provide Asbestos Sampling

& Testing Reports? Reports were done in 2019.

Answer: Not required if the building already reported simple. Pls. see PWS.

13. Do we need to provide Traffic & Hauling plan regarding active Train Track for bldg. 801?

Answer: Traffic & Hauling plan not required, please see PWS 2.2.18 for details

14. Chain link fence spec? type, manufacturer, height requirements? Do we need approval prior to putting up the fence?

Answer: A temporary chain link Galvanized steel shall be 6 feet in height and secured from tip-over. No approval needed, inform PM and QA prior to.

15. Per page 7, 2.1.12 requires us to turn in our recycling weight tickets for items salvaged. Can we assume all compensation for salvaged materials belongs to the contractor?

Answer: Contractor is responsible for the removal, recycle and disposal of the building structure as well as all of its contents. Pls. see PWS for details.

16. Is there a specification on what type of soil and fescue grass is required?

Answer: Please see PWS 2.6 SITE RESTORATION

17. Once contract is awarded…. Will point of contacts be provided to contractor (Utilities) gas, electricity, water etc.?

Answer: Yes.

File details come from the government source that posted it. Updated .