Atch_8_-_QUESTIONS_&_ANSWERS.doc

DOC document 29 KB Posted

Attached to
Install Shock Absorbing Concrete Barricades at EOD Range on March ARB CA Federal contract opportunity
Solicitation number
FA466418B0002
Issued by
Department of the Air Force Reserve Command

About this file

Attachment 8 - Q&A 8-31-18

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Install Shock Absorbing Concrete Barricades at EOD Range on March ARB CA, newest first.
File Type Posted
Amendment_0003.doc DOC document
Atch_1_-_Wage_Dec_9-7-18.doc DOC document
Amendment_0002.pdf PDF
Atch_1_-_Wage_Dec_8-31-18.doc DOC document
FA466418B0002_-_Site_Walk_Notes.pdf PDF
FA466418B0002_-_Amend_0001.docx DOCX document
Atch_4_-_Schedule_Material_Submittals.xls XLS spreadsheet
Atch_5_-_FEP_dated_June_2016.pdf PDF
Atch_2_-_SOW_dated_8_Aug_18.doc DOC document
FA466418B0002_-_SF1442.pdf PDF
Atch_3_-_Drawings-Spec's.pdf PDF
Atch_6_-_Contractor_Security_Pamphlet_-_11_October_2017.pdf PDF
Atch_7_-_Site_Visit-Bid_Opening-Bid_Delivery_Pass_Sheet.doc DOC document
Atch_1_-_Wage_Dec_7-20-18.doc DOC document
Show all 14

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 8 to

FA466418R0002

FA466418B0002 – Install Barricades for EOD

QUESTIONS AND ANSWERS

31 August 2018

1. QUESTION: Please provide location of the nearest water source for the Contractor to use during construction.

ANSWER: A fire hydrant approximately 900 feet North on Munitions Road is the location of the nearest water source for the Contractor to use during construction.

2. QUESTION: Are there any grounding requirements for the new EOD Proficiency Range, Area Pad or the Bulk Explosive Area Holding Pad?

ANSWER: There is no grounding requirements for the new EOD Proficiency Range, Area Pad or the Bulk Explosive Area Holding Pad.

3. QUESTION: Are there any design drawings/calculations required for submittal by the Contractor and approval by the Government prior to construction of the vertical interlocking panels?

ANSWER: There is no design drawings/calculations required for submittal by the Contractor and approval by the Government prior to construction of the vertical interlocking panels.

4. QUESTION: Please confirm that all cost associated with the testing & inspection of the earthwork, concrete, welding, etc., shall be included in the Contractors cost proposal?

ANSWER: Confirmed that all cost associated with the testing & inspection of the earthwork, concrete, welding, etc., shall be included in the Contractors cost proposal.

5. QUESTION: Verify that the required SACON concrete must be poured by, not just brokered/outsourced by, one of the US Army Corps of Engineers licensed companies to provide this trademarked material. Please be specific in that gray-market/non-specification/outsourced material is or is not acceptable.

ANSWER: Comply with SACON specification, attachment 3, page 64.

6. QUESTION: Verify that an Explosive Ordnance Disposal range ‘sweep’ of the existing range is not required and that the removal of any existing UXB is outside of the responsibility of this contract.

ANSWER: An Explosive Ordnance Disposal range ‘sweep’ of the existing range is not required and that the removal of any existing UXB is outside of the responsibility of this contract.

7. QUESTION: Reference Attachment 3 “Drawings” page 6 and the Concrete Footing for the SACON panels. What does the indication “(notional)” mean?

ANSWER: “Notional” indicates that the profile/shape of the individual panels that vertically stack against each other is not dictated as long the thickness, height, and ability to create the enclosed area as shown in the specs meet the specification. The 20 foot by 20 foot interior is a requirement. The entrance ways width is not critical other than to provide easy access, possibly a pickup truck to back into.

8. QUESTION: Verify that engineer wet stamped shop drawings are not required.

ANSWER: Shop drawings are not required to be wet stamped.

9. QUESTION: Verify that a California Contractors license is not required. If required, indicate what classification of license is required.

ANSWER: Comply with General specification 01010 section 1.4.

10. QUESTION: Verify that there is no mechanical attachment of the SACON panels either to themselves and/or to the concrete footing and that the SACON panel interlocking method panel-to-panel shown on Attachment 3 “Drawings” page 3 is left to the option of the contractor.

ANSWER: Contractor shall install in accordance with manufacturer’s instructions.

(Amendment 0002, 31 August 2018)

File details come from the government source that posted it.