Questions from Site Visit.docx

DOCX document 17 KB Posted

Attached to
Auto Hobby Shop Demo
Solicitation number
FA4608-12-R-0001
Issued by

About this file

Q As from site visit

View the file

Other files

Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

BLDG 4133 Bakery

1. What will be the limits of paving removal? Will the street/Alley east of building be removed or saved?

Answer: Per attached drawing. The areas to be removed are the triangular area at the southwest corner and all sidewalks from the building to the nearest curb. The street between the Bakery and the Auto Hobby Shop is to remain.

2. Is the road way between Auto Craft Shop and the Bakery allowed to be closed? If so who is responsible for traffic control of road closure and is a full traffic diversion plan required?

Answer: The road may (and should) be closed while demolition is in progress. Traffic control is the responsibility of the Contractor with full prior notice to the Base (via Contracting). A plan adequate to ensure safe and efficient use of the site is required, but the details of that plan are at the discretion of the Contractor.

3. Will B4133 and auto hobby shop be demolished at the same time?

Answer: There is no guaratee of funds on these projects, that all of them will receive funding or that the same contractor would win both. Therefore it is best to assume that they will not be demolished at the same time.

4. Is window glazing ACM? LBP?

Answer: The only know hazardous materials are contained in the Asbestos Inspection Assessment.

5. The drawing provided as Attachment 8 is not legible. Is a more legible version available?

Answer: In reference to 12-Q-C909 this has already been accomplished. Also see attachments provided with this Q&A.

BLDG 4143 Auto Hobby Shop

1. What will be the limits of paving removal?

Answer: Per attached drawing. The areas to be removed are the rectangular area at the northwest corner, and two small portions of driveway to the adjacent sidewalks (as shown by arrow).

2. As this is a mechanic facility will the contractor be responsible for any soil testing for contaminates and removal of any?

Answer: The Contractor is to assume no soil contamination.

3. In the documents provided with the solicitation, the HABS Statement of Work, page 7, end of paragraph 1.1 Background includes a reference to "3 ply asbestos gambrel style roof with gable ends". The Asbestos Inspection Assessment does not address the roof as ACM or suspect. Can you please clarify if there are other ACMs than those materials identified in the Asbestos Inspection Assessment?

Answer: All ACM’s have been documented in the Assessment. Many ACM’s have been removed previously.

4. What is the thickness / reinforcement of auto hobby shop floor slab?

Answer: Assume six inches, and #4 rebar set on 12” centers both ways. Original drawings are non-existent.

BLDG 5163/5175 Auto Garage

1. What is the limits of paving removal?

Answer: Only concrete within the limits of the buildings envelope (slab and foundation) are to be removed. The drive apron and sidewalk is to remain.

2. Is window glazing ACM?

Answer: Unknown. Not tested.

BLDG 7227 Lemay Auditorium

1. What are limits of paving removal?

Answer: Per attached drawing. The areas to be removed are sidewalks adjacent to building to nearest crossing walk.

2. Is carpet mastic ACM?

Answer: Assume not, since the Assessment does not include the mastic as being positive.

3. Where is the black floor tile?

Answer: The Assessment states (paragraph 5) “under the carpet in the foyer”.

4. Is window glazing ACM?

Answer: Assume not, since the Assessment does not include the glazing as being positive.

5. Where is A/C plenum w/ACM?

Answer: The room is the plenum.

Unspecified

1. Where are the existing drawings located? How can they be accessed?

Answer: Secure on-line (not public accessible) and hard copy in the HQ C.E. building. Drawings, other than already provided, will not be available till after awarding.

2. If there are no existing drawings, do you require full measured drawings as part of the HABS Level 2 packages, or just sketches?

Answer: HABS requirements are that measured drawings shall be produced from recorded accurate measurements. Full details can be found in: Secretary of the Interior’s Standards and Guidelines for Architectural and Engineering Documentation: HABS/HAER Standards, National Park Service, 1990.

3. If there are existing drawings, are large-format photographs required or are 35mm digital acceptable as an alternative to photographic reproduction on Mylar?

Answer: Specific requirements can be found in: HABS/HAER/HALS Photography Guidelines, November 2011, National Park Service.

4. Will period of performance for the HABS deliverable be extended to accommodate for government review and approval? How much time is anticipated for Government review of draft HABS submittal?

Answer: One week should be sufficient. If this question pertains to SHPO review, the time could extend from 30 to 60 days. The SHPO does not have an obligatory time frame in which to respond under this issue. Contracting will adjust performance time for unforeseen delays.

5. Regarding the base architects comment at the meeting, are you requiring a cert breakdown in addition to the bid forms?

Answer: Bids may be submitted on a lump sum basis. No breakdown required.

6. What is the format required for price break out as referenced by architect Nathan Tracer. Will the government be providing a format for the requested price breakdown? The statement was made that the bid could be thrown out if the architect could not determine the cost as needed and the solicitation only requires a lump sum price as posted.

Answer: The statement provided at the site visit was incorrect. Bids may be submitted on a lump sum basis.

7. Will the contents be removed from the building(s) by others prior to NTP?

Answer: Assume all contents will be removed.

8. Aside from the asbestos-containing materials identified in the reports, is the contractor responsible for removal and disposal of any other hazardous materials or regulated substances? If so, could the Government please identify such materials?

Answer: There are no other known hazardous materials on site. If such materials are discovered the Contractor will need to identify the materials and the Government will determine disposition.

9. Could the Government please define the extent of the “perimeter” around each building (i.e., limit of work) to be included in the demolition scope of work? Are site plans or utility plans available? Is the concrete drive between the bakery and auto hobby shop to be removed and if yes, under which contract?

Answer: See attached drawings. Digging permits are required.

10. Would the Government accept proposals submitted via email?

Answer: Yes, proposals may be submitted via email.

11. The Statements of Work (first paragraph, Section C) state “Complete the design to perform demolition as indicated on drawings…” We could not locate any design drawings provided with the solicitations. Are drawings available?

Answer: Attached.

File details come from the government source that posted it. Updated .