Questions and Answers FA442721R0016 Round 1.pdf
PDF 92 KB Posted
- Solicitation number
- FA442721R0016
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation FA442721R0016 – Questions and Answers (Round #1)
Question #1: What are the substrates to be painted?
Answer: Walls, interior door, window trim
Question #2: What interior painting system should be used in accordance with UFGS 09 90 00 and UFC 3-190-06 for site located in California?
Answer: Federal specifications: UFGS 09 90 00 pages 60-78 paint tables
Question #3: Is there a finish schedule and floor plan available?
Answer: Building floor plan to follow and phasing plan will be provided.
Question #4: Are there floor plans available showing how many floors and providing explanation of ceiling heights?
Answer: All ceiling heights are identical measuring 9 feet
Question #5: Do the ceiling height vary from room to room?
Answer: All ceiling heights are identical measuring 9 feet
Question #6: Are the ceilings to be painted and is that included in the square footage listed in the description?
Answer: Ceilings are excluded from painting
Question #7: Are the floors to receive interior paint and if so, is that included in the square footage listed in the description?
Answer: Floors are excluded from painting
Question #8: Are any colors listed for paint systems?
Answer: Color will be selected after award
Question #9: Are we to paint piping in concealed areas as specified in section 1.12.3.1 of UFGS 09 90 00?
Answer: Piping in concealed areas are excluded
Question #10: Are we to paint any piping in exposed areas?
Answer: Piping in exposed areas are excluded
Question #11: Was the structure built before or after 1978?
Answer: Both buildings 1305 and 1309 were built after 1978
Question #12: Was the structure last painted before or after 1978?
Answer: Both buildings 1305 and B1309 were painted after 1978
Question #13: Will there be any exposed piping or sprinkler systems, or other hardware that we are required to paint?
Answer: No exposed piping or sprinkler systems will be painted.
Question #14: Will there be any doors or door hardware we are required to paint?
Answer: The interior part of the door and door jamb/frame is included
Question #15: Will there be any trim, baseboard, crown molding, chair rails, beadboard, etc.?
Answer: Baseboard, crown molding, chair rails, beadboard excluded
Question #16: If there are baseboards existing will contractor be required to paint these along with wall or other surfaces?
Answer: Base boards are excluded
Question #17: If there are baseboards existing will the contractor be required to remove and reinstall old moldings?
Answer: Old base boards can be removed to expedite process (faster than masking/ taping, it’s the contractor’s) but not replaced. The base boards are scheduled to be replaced by carpet installers.
Question #18: If there are baseboards existing and the contractor is required to remove them during paint process should we provide new molding in place of the molding removed during the paint process?
Answer: Old base boards can be removed but painters are not required to reinstall or replace.
The base boards are scheduled to be replaced by carpet installers
Question #19: Will there be any window trim that needs repainting and if so, will they be in good working order?
Answer: Interior window trim is included
Question #20: If window trim requiring repainting is not in good working order will the contractor be required to make repairs or exclude window trim from bid?
Answer: The Government will be responsible for window trim repair before painting
Question #21: If repair of window trim is required who will be responsible?
Answer: The Government will be responsible for window trim repair before painting
File details come from the government source that posted it. Updated .