31 - Follow-up Questins and Answers - 2025 JBC Grounds Mx.pdf

PDF 118 KB Posted

Attached to
Grounds Maintenance - Joint Base Charleston, SC
Solicitation number
FA441825R0001
Issued by

About this file

This document is a set of follow-up questions and answers related to a federal contract opportunity for Grounds Maintenance services at Joint Base Charleston, South Carolina. The key details are:

The 908 acres of turf require herbicide application per the Performance Work Statement (PWS) Section 1.1.5.1, not just the 460 highly visible acres. Payments for recurring services will be made monthly, while non-recurring services will be paid upon completion. Offerors must include a Mission Essential Services Plan per DFARS 252.237-7024, which is not considered a technical proposal. The government has no preference on whether the proposal is submitted as one document or split into parts. Attachments 26-30 were added to Section J, with some available on SAM.gov and others provided via email to site visit attendees. Offers will only be considered responsive if a representative attended the mandatory site visit on November 7-8, 2024.

View the file

Other files

File Type Posted
Solicitation Amendment FA441825R00010002 SF 30 (1).pdf PDF
Solicitation Amendment FA441825R00010001.pdf PDF
Grounds Maintenance Site-Visit Sign-In Sheet.pdf PDF
29 - JB CHS Grounds Maintenance Price Schedule - Rev 1.xlsx XLSX spreadsheet
30 - Questins and Answers - 2025 JBC Grounds Mx.pdf PDF
26 - Wage Determination 15-4427 22Jul2024.pdf PDF
24 - Joint Base Charleston Base Access Worksheet - Form 111.pdf PDF
9 - PWS B-4.pdf PDF
14 - PWS B-6.2.pdf PDF
1 - JB CHS Grounds Maintenance Price Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
20 - Appendix C - Invasive Weed Index.pdf PDF
10 - PWS B-5.1.pdf PDF
25 - Real ID TRI-Fold.pdf PDF
23 - Section L and M - JB CHS Grounds Mx.pdf PDF
22 - Wage Determination 15-4427.pdf PDF
11 - PWS B-5.2.pdf PDF
15 - PWS B-6.3.pdf PDF
13 - PWS B-6.1.pdf PDF
19 - PWS B-7.3.pdf PDF
6 - PWS B-2.3.pdf PDF
17 - PWS B-7.1.pdf PDF
5 - PWS B-2.2.pdf PDF
Solicitation - FA441825R0001.pdf PDF
4 - PWS B-2.1.pdf PDF
21 - Appendix E - Contractor Base Security and Access.pdf PDF
16 - PWS B-6.4.pdf PDF
12 - PWS B-5.3.pdf PDF
3 - PWS B-1.pdf PDF
7 - PWS B-3.1.pdf PDF
2 - PWS - JBC Grounds MX.pdf PDF
18 - PWS B-7.2.pdf PDF
8 - PWS B-3.2.pdf PDF
Show all 32

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

2025 Grounds Mx – Follow-up Questions & Answers

Question 01: PWS Section 1.1.5.1 Turf Weed Control outlines the expectations of the weed control program and Appendix A lists 908 acres for Turf Weed Control. Does the Government expect herbicide application to occur to all 908 improved acres or only to those 460 highly visible improved acres (for reference, the 460 acres that are to be fertilized)?

Answer 01: PWS 1.1.5.1 is applicable to all 908 acres.

Question 02: Will payments only apply to completed services for each CLIN item?

Answer 02: Payments for recurring services, CLIN X001 will be paid on monthly basis. Payments for non-recurring services, CLIN X002 will be paid upon completion of service(s).

Question 03: Do Reps and Certs need to be included in our final proposal?

Answer 03: Please read and follow instructions under FAR 52.212-3 in solicitation.

Question 04: What is the best way to go about the Mission Essential Services Plan and Notice of Continuation of Essential Contractor Services? Should we outline response time and personnel or is this a general understanding of how to execute in emergencies?

Answer 04: IAW Section L, PART IV – The contractor shall submit a Mission Essential Services Plan to include the required elements IAW DFARS 252.237-7024, Notice of Continuation of Essential Contractor Services.

Question 05: Would you prefer for all components of the proposal response to be in one document or can the parts be split up?

Answer 05: The Government has no preference.

Question 06: Amendment 0001 states there are changes to Section J - Attachments. Where can we see these changes?

Answer 06: Attachments 26 through 30 were added to Section J. Attachments 26, 29 & 30 were uploaded to SAM, while the site visit route maps (27 & 28) were provided via email on 15 Nov 2024 to those that attended.

Question 07: Solicitation Page 43 Item: 252.237-7024 requires a plan detailing contractor actions to provide "Mission Essential Services". Which part of the proposal submission should we place this?

Answer 07: IAW Section L, PART IV.

Question 08: Regarding Q2. Although it has been stated (A to Q 66) that a Technical Proposal is not required, shouldn't a "Mission Essential Services Plan" be considered a Technical Proposal?

Answer 08: The plan is not considered a technical proposal.

File details come from the government source that posted it. Updated .