FA441724Q0299 - Sports Officials QnA.pdf

PDF 72 KB Posted

Attached to
Sports Officials BPA
Solicitation number
FA441724Q0299
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to a federal solicitation for Sports Officials services at Hurlburt Field, FL. The solicitation is for a Blanket Purchasing Agreement (BPA) to provide certified sports officials to officiate youth, adult intramural, and varsity recreational sports programs.

The key details are: there are two incumbent contractors under existing BPAs; the age range of players is 5-16 for youth and 17-70 for adults; the number of players and game durations vary by sport; game schedule timing is January-March for basketball, March-May for soccer, May-July for softball, July-September for volleyball, and September-December for flag football. The solicitation is requesting pricing per game, not annually or for a 5-year term. No additional information is required to be submitted beyond the pricing quote.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA441724Q0299 – Sports Officials

Questions and Answers

25 September 2024

Question 1: Is there any incumbent/recompete or this is a brand-new project? If yes, could you please provide us with their award number or even if the customer bought similar services in the past?

Answer 1: Yes, there are two incumbent contractors under BPAs FA441722A0013 &

FA441721A0008.

Question 2: What is the age range of players?

Answer 2: Youth 5 – 16

Adult 17 – 70

Question 3: What are the number of players for each game type?

Answer 3: Depends on sport and what the rules call for.

Question 4: What are the durations of each game type?

Answer 4: One hour or run rule limit.

Question 5: Time between breaks (example halftime break in football)?

Answer 5: Depends on the sport and what the rules call for, normally 5 – 10 mins.

Question 6: What are the dimensions of the playing surfaces for each sport?

Answer 6: We play by official rules for each sport. NBA basketball court 94X50

Question 7: What date is the first game of the season going to be for each sport?

Answer 7: Basketball: Jan – Mar

Soccer: Mar – May

Softball: May – Jul

Volleyball: Jul – September

Flag Football: Sept – Dec

Youth could vary depending on number signed up

Question 8: What date will the contractors get a schedule of the season?

Answer 8: Beginning of year 2025

Schedule could vary slightly depending on weather.

Question 9: The RFQ doc states (1) one sports official needed for each game but the SOW states estimated personnel required (2) two for intramural basketball, flag football and soccer, (3) needed for varsity basketball and (1) one for volleyball and softball. How many sports officials are needed?

Answer 9: The RFQ doc is asking that In accordance with the statement of work, please provide your quote per GAME. The estimated Varsity sports are elite players that require certified officials calling at college level. Intramural is competitive, however athletes are not at varsity level.

Question 10: What does the quantity for each line item represent: 1 game, 1 year, or 5 years?

Answer 10: 1 Game.

Question 11: Besides providing our pricing, what other information do we need to submit with our bid.

Answer 11: No additional information is required.

Questions 12: Will this solicitation result in a blanket purchasing agreement or a contract?

Answer 12: Blanket Purchasing Agreement.

File details come from the government source that posted it. Updated .