Questions_and_Answers.pdf
PDF 187 KB Posted
- Solicitation number
- FA3016-17-R-0002
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amended_Bid_Schedule_for_MWD_Hospital_-_Attachment_1.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Questions_and_Answers_Version_2.pdf | ||
| FA3016-17-R-0002-0001.pdf | ||
| FA3016-17-R-0002.pdf | ||
| Bid_Schedule_for_MWD_Hospital_-_Attachment_1.xlsx | XLSX spreadsheet |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1. Who is the current incumbent and how much was the award amount?
o The Government can only provide the incumbent with the total awarded amount. There can be no cost breakouts. The incumbent contractor is Dycon Government Solutions, Inc. and the total awarded amount is $972,370.68 for a base period and three option periods.
2. It states that Zone 1 - Zone 4 has the frequency of once per working day. Does this mean that the cleaning is done 7 days a week or 5 days a week?
o Yes the cleaning for zones 1-4 is seven days a week and all cleaning is listed in the PWS.
3. If the work consists of 5 days a week, would we be required to do a cleaning after an operation on a weekend?
o All hours of performance are listed in PWS paragraph 1.3.2.
4. Do our personnel have to stay during the entire duty hours of the clinic or do we just have to finish the required work within those hours?
o All required cleaning can be accomplished during the duty hours. However, there still needs to be coverage for the occasional procedures in medical treatment areas IAW PWS 1.3.2
Hours of Performance.
5. Does the government provide vehicle for “linen services pickup and delivery”?
o No, PWS paragraph 1.2.3.2
6. Does government provide vehicle to transport regulated medical waste?
o No, PWS paragraph 1.2.5.4.2.
7. Will the government provide an inventory of the equipment that the contractor responsible for?
o No, however there is a list of historical usage in PWS appendix 5.
8. Does this contract fall under a Collective Bargaining Agreement?
o No
9. What is the name and contact information for the vendor who is currently servicing the linens?
o The linens are being serviced by the Government.
10. What is the name and contact information for the vendor who is currently providing the regulated medical waste collection?
o This service is currently being performed by the government.
11. How many staff members are currently working at the facility and what are their current hours/shifts?
o The previous contract and this contract are performance based. The amount of personnel and shift work rely solely on the contractor’s discretion.
12. What does Regulated Medical Waste Management (RMW) consist of?
o The RMW will be handled in accordance with AFI 41-201 (see amended PWS). The contents will be sealed in the appropriate receptacles, which means that the contract personnel will not have any direct contact. The personnel will only be responsible for the transportation of sealed containers.
13. Will the contractor have to handle Hazardous Materials as well as RMW?
o No, the contract personnel will only handle the RMW that is contained in red containers or bags.
14. Will the government pay for the training of contract personnel in order to obtain HAZMAT training requirements IAW AFOSH, OSHA, other applicable environmental standards, and local requirements?
o No, the government does not pay for training.
15. Where are the designated pick-up points and drop off points for RMW?
o The building for drop off is building number 4430. Please see amended solicitation for PWS revision.
16. Will the contractor need to be certified to handle Hazardous and RMW?
o No, there is no certification that needs to be obtained.
17. If required to be certified to handle Hazardous and RMW, who pays for that certification?
o See above question.
18. Will the government provide the “red bag” receptacles?
o Yes, the government will provide the red bag receptacles.
19. Will the contractor that handles HAZMAT and RMW be supported by an HTA, where inventory receipt and issue data are captured into EESOH-MIS?
o No, the HAZMAT and RMW procedures will be conducted by the government. The contractor will only be transporting the sealed containers.
20. Will RMW include removal of animal carcasses, body parts and blood that is removed from animals that are exposed to agents that are harmful to humans?
o No, the animals are contained in the proper receptacles.
21. Will the contractor be responsible for the removal of sharps, including needles, scalpel blades, pipettes, discarded glass or rigid plastic vials?
o Yes, however they will be contained within the red containers.
22. Will animal remains from the Biology Department preserved or non-preserved be treated as hazardous waste?
o No, animal remains are not treated as hazardous waste.
23. Will the government pay for the certification of the Animal Caretakers that will be required for Zone 1, since the designated areas require the presence of a trained Animal Care Taker?
o No, the government does not pay for training.
24. Where can the certification for the Animal Caretaker be obtained at, i.e. on-line, formal schooling, etc.?
o Please see PWS 1.3.5.2.
25. Page 44 of 86 Paragraph 52.222-42 STATEMENT OF EQUIVALENT RATES FOR FEDERAL HIRES
(MAY 2014) indicates the Employee Class as “Janitor / Custodial Worker – WG-02/11.95 per hour.” The dog handlers with similar duties at the 341st are classified as Animal Caretakers WG-05. Should there be two labor categories, 1 for Clinical Housekeeper (Janitor) and 1 for Animal Caretaker?
o Yes, see amended Solicitation. However, this clause clearly states that these equivalencies are for information purposes only.
26. PWS Page 66 of 86 Paragraph 1.2.1.2 states that 6 dedicated and designated portable kennels will be provided for use by contractor personnel. After completion of the of the Future Expansion to add 2030 sq/ft cited in APPENDIX 3 Zone 1, will additional portable kennels be provided? If so, how many?
o Not at this time.
27. Appendix 3 Cites Building 7594 as a Future Expansion, estimated to add 2,827 sq/ft.
a. What are the expected duty hours of this building?
b. How many days per week will this building require cleaning?
c. Will there be kennels in the building? If so please list the quantity, type and size of the kennels.
d. Will animal care handlers be needed to support the mission of the building or will clinical housekeepers suffice?
e. Are there any special cleaning requirements outside of the normal clinical housekeeping duties?
a-e. All specificities for the expansion will be incorporated upon completion and contract modification.
28. Appendix 3 Cites Future expansion, estimated to add 2,030 sq/ft, in zone 1 building 7602.
a. How many kennels will be added in this expansion?
b. Will these kennels operate under the same hours as the existing kennels?
a-b. All specificities for the expansion will be incorporated upon completion and contract modification.
29. The future expansion areas cited in APPENDIX 3 for Building 7602, and Building 7594 are not included in the total square feet listed in the CLINs. For clarification purposes, does the government intend to ask for pricing of these areas at a later date and after they have been completed?
o Yes, there is no definite timeframe for completion. The additional square footage will be incorporated by contract modification.
30. Are the hours of operation listed in the RFP currently being performed, or are there additional hours added that will require additional staffing support? If so, will the government allow a transition period to train/certify additional animal care handlers?
o Yes the hours are currently being performed, however the only change to the current hours of operation are for Zone 1.
31. General Instructions Paragraph 1.2 Page Limitation. Do the Quality Control and Regulated Medical Waste
Management Plans count towards the 10 page limitation?
o The 10 Page count is for the technical portion only. See the “instruction to offerors” portion of the solicitation
32. During the site visit/tour, Building 437, Medina was described as not being cleaned on weekends.
Appendix 3 appears to indicate a cleaning frequency of once per working day under Zone 3 and Zone 4.
Please confirm that Building 437 does not require service support on the weekends.
o Yes, see amended PWS and solicitation.
File details come from the government source that posted it. Updated .