ESBD_380389_1731069198659_Questions #1.pdf
PDF 164 KB Posted
- Solicitation number
- RFQ769-25-995CS
- Issued by
- Denton County, Texas
About this file
The document is a set of Questions and Answers related to an RFQ (Request for Qualifications) issued by the University of North Texas System (UNTS) for professional services to facilitate the programming and design services for the Pohl Recreation Center Renovation-Phase 1 on the UNT Denton campus. The selected firm will be required to provide a complete program and full design services for the renovation, which involves converting the current leisure pool natatorium into two levels of additional fitness space. The total square footage is expected to increase from approximately 15,000 sf to 35,000 sf. Qualifications are due by 2:00 p.m. CDT on November 20, 2024, and a pre-solicitation meeting and site visit will be held on October 31, 2024. The Owner expects to reach a contractual agreement with the top-rated firm shortly after notification and will expect the programming and/or design work to begin immediately thereafter.
The total project budget for this project is $15 million, and the planned project delivery method is Construction Manager at Risk. UNTS requires a HUB Subcontracting Plan to be submitted with the qualifications, indicating a set-aside designation for historically underutilized businesses. The selected firm will be required to provide a complete program document for design and construction for the new fitness space, along with schematic design, design development, construction documents, and specifications if the Owner elects to extend the services. No incumbent vendors or current contractors are specified, and the RFQ does not provide any budget ranges for the award.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DATE: November 8, 2024
TO: Potential Respondents
FROM: Carrie Stoeckert—Construction Contract Expeditor III
SUBJECT: Questions #1
RFQ769-25-995CS
Pohl Recreation Center Renovation and Expansion
1. Will UNT accept completed studies, master plans, and/or project designs as part of the five
Relevant Experience & Capabilities projects?
ANSWER: Yes
2. In Approach section, items A & B, will UNT exclude added “sketches, diagrams, analyses, or other tools that help illustrate a firm’s points” from the 25-page limitation?
ANSWER: No. All information that will be considered by the committee needs to be within the limit of the 25 pages on 8.5”X11”.
3. Please clarify the desired order of the Submission Requirements. Is the following order what
UNT intended, or is additional categorization needed?
1. Firm Data
2. Description of the Team
3. Relevant Experience & Capabilities
4. Approach
ANSWER: Above order is fine. And is up to team how to incorporate any additional details that provide relevant information. It is preferred that it can easily reference back to a specific criteria in some way.
4. Are there CAD files available of the rec center, including the leisure pool that we could have access to at this stage?
ANSWER: No. CAD files will be provided to the selected firm.
5. What is the expected construction method?
ANSWER: That will be determined during the programming phase.
6. Would it be possible to get access to the social pool area once more in the next few days? There are a few key dimensions that we would like to verify on-site if that is permitted.
ANSWER: No. The site visit during the solicitation meeting is the only site visit.
7. Would be possible to get cad plans of the Pohl Rec Center (or at least the leisure pool and surrounding areas) for us to review as we are putting together our response to the RFQ?
ANSWER: CAD drawing will be provided to the selected firm. This should not affect submitting qualifications.
8. Do you have a preferred sports fitness equipment vendor?
ANSWER: No. There are multiple vendors.
9. There is currently an RFQ out for the Pohl Recreation Center and it is asking for Programming and
Design and for a CM so we are wondering if architects cab also apply for this or is solely for construction?
ANSWER: The current solicitation is for just the Programming and Design. The construction solicitation will be posted once it is determined the selected delivery method at the appropriate time.
10. For Pohl Recreation Center Renovations and Expansion is that strictly related to the improvements to the indoor pool and exercise facilities? Can you let me know and potential plans for courts in
2025?
ANSWER: There are no specific plans for the courts yet.
11. What is the expected construction method?
ANSWER: That will be determined during programming.
12. Does this equipment ( the pump room visited on the tour) control both pool areas (leisure pool and lap pool)?
ANSWER: The pump room is only for the leisure pool. All the equipment in that pump room will be taken out during this project and that is square footage that can be considered in their plans.
File details come from the government source that posted it. Updated .