Amendment_No.1.pdf

PDF 244 KB Posted

Attached to
Connected Vehicle Pilot Deployments PHASE 1: Concept Development Federal contract opportunity
Solicitation number
DTFH6115R00003
Issued by
Department of Transportation Federal Highway Administration

About this file

Amendment No. 1

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Connected Vehicle Pilot Deployments PHASE 1: Concept Development, newest first.
File Type Posted
Amendment_No._2.pdf PDF
DTFH6115R00003_RFP_3-10-2015.pdf PDF
Updated_DTFH6115R00003.pdf PDF
Final_DTFH6115R00003.pdf PDF
DTFH6115R00003_-_Synopsis.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

DTFH6115R00003

x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

WASHINGTON DC 20590

HCFA

1200 NEW JERSEY AVENUE, SE

OFFICE OF ACQUISITION & GRANTS MGMT

OFFICE OF THE CHIEF FINANCIAL OFFICER

FEDERAL HIGHWAY ADMINISTRATION

02/27/2015000001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

01/30/2015

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of Amendment No. 000001 is issued to:

1. Update Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK Task 7 - Application Deployment Plan;

2. Update Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK Task 12 - Comprehensive Pilot

Deployment Plan;

3. Update Section L, L.5 PROPOSAL CONTENT AND CONFIGURATION,Volume II – Business and

Price;

4. Extend the proposal due date to March 27, 2015; and

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Joseph A. Fusari

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 26

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

DTFH6115R00003/000001

5: Provide responses to prospective Offerors’ questions in accordance with Attachment No. 1.

Accordingly, DTFH6115R00003 is amended as follows

(see Page 3):

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

DTFH6115R00003

Amendment No. 1

Section A, Solicitation, Box 9, is here by modified to delete the date “3/16/2015” and replace it with “3/27/2015.”

As such Section A, Solicitation, Box 9 is hereby modified to read as follows:

9. Sealed offers in original and See Section L.5 copies for furnishing the supplies or services in the Schedule will be received at the place specified in Item 8, or hand carried in the depository located in See Box 7 until 1500 ES local time 3/27/2015

Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK, Task 7 - Application Deployment Plan, is hereby modified to delete the phrase “Application Development Plan” found in the first sentence of the second paragraph and replace it with the phrase “Application Deployment Plan.”

As such, Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK, Task 7 - Application Deployment Plan is hereby modified to read as follows:

Task 7 - Application Deployment Plan

The Contractor shall systematically assess the requirements to incorporate into the selected applications as a part of the deployment concept. These application deployment requirements shall be incorporated into the System Requirements Specification (SyRS) document (Task 6).

When the System Requirements are complete, the Contractor shall prepare an Application Deployment Plan. This plan describes the additional functionality and/or performance elements required to further develop, tailor, and integrate applications for use within the Pilot Deployment.

Each identified application modification shall be accompanied by an assessment of the amount of development work required in Phase 2 (both schedule and cost).

The Application Deployment Plan shall identify any/all expected open source software and other supporting contributions expected from the system design and development process intended for posting on the Open Source Application Development Portal (OSADP).

The Contractor shall deliver a draft version of the Application Deployment Plan to the COR for review. The Contractor shall prepare a revised document in response to COR comments. The COR must accept and approve all comment resolutions before the revised document is considered final or return for re-revision with comments.

Task 7 Deliverables

• Application Deployment Plan (Draft and Final)

Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK, Task 12 - Comprehensive Pilot Deployment Plan, is hereby modified to delete the phrase “Site Installation Schedule” found on page 22, and replace it with the phrase “Site Deployment Schedule.”

As such, Section C, C.5 DELINEATION OF PHASE 1 WORK, Task 12 - Comprehensive Pilot Deployment Plan is hereby modified to read as follows:

Task 12 - Comprehensive Pilot Deployment Plan

The Contractor shall prepare a Comprehensive Pilot Deployment (CPD) Plan. Drawing on all materials prepared in Tasks 2-11, this plan shall summarize the overarching pilot deployment concept and expected outcomes. The plan shall describe the objectives, performance measures, applications, geographic scope, and general nature of the pilot deployment. The plan shall indicate estimated numbers of vehicles, participants, mobile devices, and roadside infrastructure required for the Pilot Deployment. The plan shall indicate site geographic boundaries. The plan shall include the key measures of performance and the methods of assessing these impacts on a continuous basis. The plan shall describe the steps to be taken to ensure the safety and privacy of participants, and steps to be taken to ensure system security. The plan shall specifically identify the data to be generated by the system and shared with USDOT, including but not limited to their nature, frequency, and attendant meta-data. The plan shall specifically identify any/all expected open source software and other supporting contributions expected from the system design and development process intended for posting on the OSADP.

Pilot deployments may require hardware equipment with antennae installations that must follow certain federal/state/local regulations. This equipment will range from roadside units, antennae, cabinets/enclosure, pole mounts, and supporting ancillary equipment. Therefore, the installation of hardware/ancillary equipment for pilot deployments must maintain certain regulations and/or obtain the following approvals, if necessary:1

A. Approval from the state or local governing authority;

B. Compliance with the National Environmental Policy Act (NEPA);

C. Compliance with the National Historic Preservation Act (NHPA).

Additional guidance on installation can be found in Tower and Antenna Siting, provided as an appendix (See Appendix B) to this document.

The CPD Plan shall contain, at a minimum, the following sections:

• Phase 2 and Phase 3 Pilot Site Schedule

• Phase 2 and Phase 3 Pilot Site Cost Estimate

• Pilot Deployment Site Map

• Site Deployment Schedule

Note: All Pilot Deployment Activity is expected to be completed within 38 months after the initiation of Phase 2.

The CPD Plan shall contain a Pilot Deployment Site Map to reflect the proposed locations of all equipment and facilities. In addition, the Contractor shall create a Site Deployment Schedule. For each type of infrastructure or mobile element in pilot deployment, this schedule shall indicate:

1 http://www.fcc.gov/encyclopedia/tower-and-antenna-siting http://www.fcc.gov/encyclopedia/tower-and-antenna-siting

• Type of element modification to be installed

• Suppliers and production capabilities for each element

• Planned start and end dates for the development, manufacture and deployment of each element (by type, as appropriate), with organization(s) or individual(s) identified for both installation and maintenance

• Planned installation start and end dates for each infrastructure element (by type), with organization(s) or individual(s) identified responsible for installation and maintenance

• Milestone(s) identifying when the deployment of each element is completed

The Contractor shall deliver a draft version of the CPD Plan to the COR for review. The Contractor shall prepare a revised document in response to COR comments. The COR must accept and approve all comment resolutions before the revised document is considered final or return for re-revision with comments.

Deployment Plan Webinar. After the COR’s concurrence of the CPD, the Contractor shall deliver a one-hour webinar that describes comprehensive deployment concept for interested internal and external stakeholders. The intent of this webinar is to inform and engage the broader connected vehicle deployment community. The Contractor shall coordinate with COR in scheduling, promoting, and delivering this webinar.

Task 12 Deliverables

• Comprehensive Pilot Deployment Plan (Draft and Final)

• Deployment Plan Webinar (public)

Section H, H.3 ORGANIZATIONAL CONFLICT OF INTEREST AND LIMITATION ON FUTURE CONTRACTING, is hereby modified to delete the clause in its entirety.

As such, Section H, H.3 ORGANIZATIONAL CONFLICT OF INTEREST AND LIMITATION ON FUTURE CONTRACTING is hereby modified to read as follows:

H.3 RESERVED

Section L, L.5 PROPOSAL CONTENT AND CONFIGURATION, Volume II – Business and Price is hereby modified to correct the order for Volume II – Business and Price (Parts I- V) by deleting and replacing the section in its entirety.

As such, Section L, L.5 PROPOSAL CONTENT AND CONFIGURATION, Volume II – Business and Price is hereby modified to read as follows:

Volume II – Business and Price

Volume II – Business and Cost/Price (Parts I-V) shall consist of the following:

(a) Part I – Cost/Price Information.

(b) Part II – Subcontracts/Consultants.

(c) Part III – Subcontracting Plan.

(d) Part IV – Other Financial/Organizational Information.

(e) Part V – Past Performance – Not to exceed 10 pages.

Part I –Cost/Price Information

(a) The pricing information provides an overall price by the Offeror’s team and the details and assumptions that are included in the offeror’s price. Offerors shall submit:

Price proposals must adhere to the pricing structure established in Section J.1.

(b) Format and Content. Volume II shall include the following documents (in the order listed):

(1) Use of the Standard Form 33 - Standard Form 33 is to be executed fully and used as the cover sheet (or first page) of this volume. Include the original signed copy of the form in the original Volume.

i. Signature Authority – The person signing the Standard Form 33 must have the authority to commit the offeror to all of the provisions of the proposal, fully recognizing that the Government has the right, by terms of the Broad Agency Announcement, to make an award without discussion if it so elects.

(2) Pricing Chart. Complete the milestone payment schedule in Section J.1.

(c) Offerors shall submit, under a separate tab, all (if any) assumptions or conditions upon which the Price Proposal is based. Note that assumptions or conditions that are non-conforming to the Government terms and conditions may result in a higher cost risk assessment.

Any information submitted must support the price proposed. Include sufficient detail or cross-references to clearly establish the relationship of the information provided to the price proposed.

Support any information provided by explanations or supporting rationale as needed to permit the Government to evaluate the documentation. Such information is not considered cost or pricing data, and will not require certification in accordance with FAR 15.804-4.

Part II – Subcontracts / Consultants

If subcontractors and/or individual consultants will be used in carrying out the requirements of this project, the following minimum information concerning the subcontractor shall be furnished:

(a) Name and address of the subcontractor or consultant.

Part III - Subcontracting Plan (In Volume II Proposal):

Subcontracting Plan:

Each prime Offeror who is other than a small business, shall include within its proposal a complete copy of the prime Offeror’s Master Subcontracting Plan, satisfactorily addressing all of the administrative requirements set forth in FAR section 52.219-9.

The Offeror shall also submit a subcontracting plan in accordance with the instructions/format in Section J.8. In the event that the Offeror has no such plan, the form shall be submitted with “no plan identified” indicated on the form as applicable and the Offeror shall submit a statement of circumstances supporting that determination.

Part IV – Other Financial / Organizational Information

Provide the following information:

(a) Standard Form LLL - Submit a completed Standard Form LLL, Disclosure of Lobbying

Activities.

(b) Terminated Contracts - List any contract that was terminated for convenience of the Government within the past 3 years, and any contract that was terminated for default within the past 5 years. Briefly explain the circumstances in each instance.

(c) A completed copy of Section K, if the Offeror is not registered and completed their representations and certifications in the System for Award Management.

(d) Conflicts of Interest - The Offerors shall provide a brief statement in its proposal that describes in a concise manner all past, present or planned organizational, contractual or other interest(s), which may affect the Offerors' ability to perform the proposed contract in an impartial and objective manner. The Contracting Officer will review the statement and may require additional relevant information from the Offerors. In accordance with FAR Subpart 9.5, all such information, and any other relevant information known to DOT, will be used to determine whether an award to the Offerors may create an actual or potential conflict of interest. If any such conflict of interest is found to exist, the Contracting Officer may (a) disqualify the Offerors, or (b) determine that it is otherwise in the best interest of the United States to contract with the Offerors and include appropriate provisions to mitigate or avoid such conflict in the contract awarded.

(e) The Offeror must state that they agree to all terms and conditions of the model contract of this Broad Agency Announcement, which consists of the Sections A through J, including all documents, exhibits, and all other attachments that are incorporated therein by reference and made a part thereof, or provide an explanation for any exceptions.

Part V - Past Performance

The Offeror shall describe in its proposal no more than five related contract/ subcontract past performance descriptions ranked and numbered from one to five, with one being most relevant.

Each description shall not exceed two pages each for a total maximum page count of 10 pages and must contain contact information, contract number with agency or business name, total value, narrative of work performed by the Offeror, and the period of performance.

Attachment No. 1

Federal Highway Administration (FHWA) Solicitation No. DTFH6115R00003

Title: “Intelligent Transportation Systems Joint Program Office’s (ITS-JPO) Connected Vehicle (CV) Pilot Deployments” PHASE 1: Concept Development

The following questions were submitted in response to DTFH6115R00003, the Government’s Answers are provided below:

Questions 1. Does the “N/A” under the Unit Price for the Task 1 - Final Program Management Plan budget line item under Item J.1 Milestone Payment Schedule on p77, mean that we cannot have a cost or submit budget for that line item?

Answer 1. That’s correct a price will not be accepted for Task 1 - Final Program Management Plan budget line item under Item J.1 Milestone Payment Schedule. Those costs should be accounted for by the offeror in their overhead or appropriate cost accounting pool. As a reminder, this BAA is seeking firm-fixed price offer.

Questions 2. On the “needs-driven approach” as one of the key organizing principles, for this BAA, Needs related to system performance (mobility, safety, public agency efficiency and reduced environmental impacts) are to be identified by relevant stakeholders.

a. Who are the relevant stakeholders?

b. Is there any document already prepared on this?

Answer 2. The term “stakeholders” is defined on page 3 of the BAA ( “private companies, state and local agencies, transit agencies, commercial vehicle operators, and freight shippers.”).

The stakeholders for each pilot will be dependent on a multitude of factors. Further, it is the responsibility of each Offeror to identify the relevant stakeholders for their specific proposal. As such, the FHWA is not able to provide more information or documentation on relevant stakeholders.

Questions 3. Does “Pilot Deployment” mean deployment of similar test bed as current East Michigan test bed or does it mean additional value-add to existing test bed?

Answer 3. Please see Section C for a complete understanding of the requirements of the

BAA.

Question 4. Which data sources have more needs-driven preference?

- vehicles, mobile devices, or infrastructure?

Answer 4. FHWA does not have a preferential ranking of needs-drive data sources. The Offeror shall use data sources appropriate for their proposed solution for this requirement.

Please see Section C.1 and C.4.

Question 5. Which elements have higher preference?

- transit, freeway, arterial, parking facilities, or tolled roadways?

Answer 5. FHWA does not have a preferential ranking of elements of the surface transportation system (i.e., transit, freeway, arterial, parking facilities, and tolled roadways) to support improved system performance and enhanced performance-based management. The Offeror shall propose elements of the surface system appropriate for their proposed solution for this requirement.

Question 6. Until the release of the BAA, we understood the structure of this procurement would be a grant to an agency. However, the BAA states that Phase I will be conducted as a fixed price contract. This type of contract implies that Phase I should be performed by a contractor/consultant. The BAA then describes Phases II and III funding will be via a "site assistance agreement." This type of agreement implies these phases are lead by an agency. Is that the intention of US DOT? How does US DOT plan for this transition to happen? When exactly will the assistance be awarded?

Answer 6. Only awardees of Phase 1 will be issued a sole source Assistance Agreements.

Further, the FHWA is not restricting the Primer Offeror’s business type under the Phase 1 contract and the Phases 2 and 3 assistance agreements. As for the timing of the award of assistance agreements, please refer to page 5 of the BAA.

Question 7. On Page 6 of the Announcement, the statement is made that the COR will supply supporting tools and technical assistance. Can the tools that will be made available be listed? Is there a timeframe of when these tools would be made available?

Answer 7. The USDOT intends to support the Connected Vehicle Reference Implementation Architecture (CVRIA) and the currently available SET-IT tool (http.//www.iteris.com/cvria/) during Phase 1.

Question 8. RFP refers only to "Contractor", are we to assume that the Contractor is actually State DOT?

Answer 8. The term “Contractor” refers to the other in the contract who is responsible for performing the requirements. A Contractor may be proposed as a for-profit or non-profit business, State or local public agency, etc.

http://www.iteris.com/cvria/

Question 9. Page 9, Task 2, last paragraph – The BAA states that the Concept of Operations follow IEEE 1362-1998. Page 17, Task 6, first paragraph – The BAA states that the SyRS is to follow IEEE 1233-1998. However, both of these standards are superseded by ISO/IEC/IEEE 29148:2011 (Systems and software engineering — Life cycle processes — Requirements engineering). The ConOps appendix in the ISO standard presents an outline that is quite similar to what is in IEEE 1362 standard. However, the requirements-related material and outline in ISO 29148 is somewhat different from what is in IEEE 1233. Since IEEE acknowledges the new standard supersedes the old, will FHWA change the references for ConOps and SyRS be to ISO/IEC/IEEE 29148? If not a global change, would FHWA allow proposers who preferred to propose the use ISO 29148 instead of IEEE 1362/1233?

Answer 9. Yes, ISO 29148 may be used.

Question 10. Is a Security Management Concept being developed for any of the DOT sponsored applications listed on web page http://www.its.dot.gov/pilots/cv_pilot_apps.htm that identifies the PII classification of each data element in the single application or single bundle environment, so that the CV pilot projects using the same application / bundle do not have to perform redundant work – only analyze the security implications of combining data elements from multiple applications / bundles?

Answer 10. No privacy classification by data element is currently available.

Question 11. C.5 Delineation of Phase 1 Work. In Task 7, the Title and the Deliverables identify “Application Deployment Plan”; however, the text describes the development of an “Application Development Plan”. Please clarify.

Answer 11. The phrase “Application Development Plan” is a typo and has been changed to read “Application Deployment Plan” to be consistent with the content and requirement of task 7 on page 18, in Amendment 1.

Question 12. In section C.5 Task 8 (page 19) discusses Human Use Approval and requires that the contractor obtain approval from an "accredited Institutional Review Board (IRB)". Our agency doesn't have an IRB. Does FHWA have any requirements or limitations on the IRB we select outside of our agency?

Answer 12. The only requirement is that the approval comes from an “accredited Institutional Review Board (IRB)”.

Question 13. Reference Task 8: Please clarify if an accredited IRB approval has to come from a University that has completed Connected Vehicle Research.

Answer 13. IRB approval is not limited to Universities with completed CV research.

Question 14. Reference Task 12: Will the proposer have to provide written approval in the Phase I proposal from state or local governing authority for the placement of hardware equipment on roadways?

http://www.its.dot.gov/pilots/cv_pilot_apps.htm

Answer 14. It is the responsibility of the Contractor to seek and receive approval from the property owner(s) prior to placing any hardware equipment on real property.

However, entities capable of obtaining or granting such approval should be active participants in the concept development phase, well-integrated within or otherwise directly supporting the deployment concept partnership.

Questions 15. Page 22, Task 12 Comprehensive Pilot Deployment Plan, middle of page – The BAA states that the CDP Plan shall contain a Phase 2 and a Phase 3 Pilot Site Schedule, a Site Installation Schedule and, in another paragraph, a Site Deployment Schedule. In the list of items to be included in the Site Deployment Schedule there are infrastructure development and installation items mixed together. The differences between these 3 schedules is not apparent in the BAA. What is to be included in each of the schedules (Pilot Site Schedule, Site Installation Schedule, and Site Deployment Schedule) identified on Page 22? Are some of these schedules the same and just named differently? If so, please clarify what is to be included in the proposal.

Answer 15. The phrase “Site Installation Schedule” is a typo and has been changed to read “Site Deployment Schedule” to be consistent with the content and requirement of Task 12 on page 22, in Amendment 1.

The CDP Plan shall contain a Phase 2 and a Phase 3 Pilot Site Schedule and a Site Deployment Schedule.

Question 16. Is there any type of maturity characterization matrix that describes the status of the various V2X applications being developed by the USDOT? So for any particular application, is it in the Conceptual State, has it been Prototyped/Evaluated, etc. If it has not been prototyped yet, when is the projected date for this to happen?

Answer 16. An application maturity matrix is not available. The development status of each application can be independently assessed based on web-based documentation and resources for each application. These resources can be reached from the interface at http://www.its.dot.gov/pilots/cv_pilot_apps.htm.

Question 17. Which applications are expected to be fully evaluated and publically available in time to be incorporated into the 2015 wave of activities? So far, on the OSADP, all I see are the FRATIS and Drayage applications.

Answer 17. There are no limitations regarding the nature or relative maturity of applications considered. That said; it is clear that USDOT-developed applications are in various states of relative maturity. Within the Concept Development Phase, Task 7 deliverables specifically address estimating the costs, schedule and technical risks associated with site-specific application enhancement and integration anticipated in Phase 2.

http://www.its.dot.gov/pilots/cv_pilot_apps.htm

Question 18. Will you be providing details of various systems for integration? If contractor is responsible for existing systems study, would you please provide the details of systems or do we have to suggest our own?

Answer 18. Some USDOT applications have been prototyped and the documentation and code associated with these applications will be made available on the OSADP.

Offerors are encouraged to consider utilizing documentation and code from these USDOT-sponsored research efforts. However, applications from non-USDOT research (including commercial products) may also be incorporated within the deployment concept.

Question 19. We understand all work performed under this contract if awarded must meet “Section 508” standards. Will the proposal submitted in response to this Announcement need to meet “Section 508” standards as well?

Answer 19. Proposals do not need to meet Section 508 of the Americans with Disabilities Act standards.

Question 20. Is the delivery schedule 12 months or up to 12 months for Phase 1?

Answer 20. The anticipated period of performance of the contract is up to 12 months.

However, Offerors are welcome to propose an accelerated schedule.

Question 21. The Annual report is mentioned as a deliverable on page 24 but not mentioned in the Deliverables Summary on Page 80. Is the Annual Report a Task 1 Deliverable?

Answer 21. Yes, the Annual Report shall be included with the final Progress report under Task 1 Deliverable.

Questions 22. What is the expected response time from submittal of a revised Final deliverable until which US DOT’s approval is received?

Answer 22. The expected response time for each deliverable is specified in Attachment J.4 Summary of Deliverables.

Question 23. Section G.2 states “Travel costs are the responsibility of the Contractor”. Areas of the proposal, such as the kick-off meeting specified in Task 1, require travel by the contractor team. Are the travel costs incurred for travel required as part of Phase 1 (and subsequent Phases) reimbursable under the contract?

Answer 23. All applicable cost need to be included in the price proposal established in Section J.1. Please see questions and answer 1 above.

Question 21. G.2 Travel and Per Diem. This section states that Travel costs are the responsibility of the contractor. Does that extend to subcontractors also?

Answer 21. Yes, the FHWA will not be reimbursing any travel costs.

Questions 22. Page 34, G.6 Contractor Supervision. This paragraph refers to the Contractor’s Project Manager who communicates with the Government’s Contracting Officer. Is this position required to be separate from the Project Management Lead referred to on Page 53.

Answer 22. The Project Management Lead can be the Contractor’s Project Manager under Clause G.6 Contractor Supervision.

Question 23. G8 Vehicular and General Public Liability Insurance. If a State DOT is self-ensured, does this requirement apply?

Answer 23. Offerors must demonstrate that they meet the requisite insurance requirements in Section G.8. For Offerors that are self-insured, you may request relief from that clause after demonstrating that you meet the minimum requirements under Section G.8.

Question 24. Does Clause H.3 Organizational Conflict of Interest and Limitation on Future contracting also apply to subcontractors?

Answer 24. H.3 Organizational Conflict of Interest and Limitation on Future Contracting has been removed from the BAA, in Amendment 1.

Question 25. Section H.3, "Exclusion Clause", please clarify how the USDOT expects businesses to partner with qualified integrators and vendors during Phase 1 if they would be excluded from Phase 2 and 3?

Answer 25. Please see question and answer 24 above.

Question 26. Section H.4, Contractor security and Agency access; is this referring to USDOT or State DOT?

Answer 26. This refers to the USDOT.

Questions 27. H.4 … Contractor Personnel Security and Agency Access – All Contractors will require access to DOT information systems, but not necessarily to DOT facilities. The background investigation is understandable, and is routinely performed by many agencies and Contractors. But will PIV or PIV-I cards be required since physical access to DOT buildings is not needed?

Answer 27. No. Only those Contractors that require access to the FHWA and/or its systems will be required to obtain an USDOT issued PIV card.

Questions 28. H.4 (f) Who will issue the ID cards? Where must applicants appear in-person to provide proof of identity? Will a Transportation Agency’s own security office or State Police office suffice?

Answer 28. The risk level, because this is a BAA, is going to be dependent on each

Offerors’ proposal. However, in general for Contractors that need only basic access to DOT systems, the risk designated for this BAA is Low to Moderate. Proposals that require access to sensitive systems within the DOT will be designated as High

Questions 29. H.4 What risk and sensitivity level is assigned to this contract? A moderate or high risk designation could delay performance waiting on Federal Background Investigations to be completed.

Answer 29. The risk designated for this BAA is Low to Moderate.

Question 30. How can agencies submit a proposal if the 2015 FHWA Vehicle to Infrastructure Deployment Guidance is not available?

Answer 30. This Broad Agency Announcement (BAA) and the 2015 FHWA Vehicle to Infrastructure Deployment Guidance are two (2) separate initiatives.

Question 31. The 2015 FHWA Vehicle to Infrastructure Deployment Guidance states federal-aid funds will be available for V2I deployment. What type of federal-aid funds will be available for the CV Pilot and on-going maintenance?

Answer 31. USDOT has several CV initiatives that are funded under different procurement mechanisms, objectives, and terms/conditions. This Broad Agency Announcement (BAA) and the 2015 FHWA Vehicle to Infrastructure Deployment Guidance are two (2) separate initiatives.

Question 32. Would the USDOT consider pushing back the deadline for response to the BAA?

Answer 32. The BAA response date has been extended to March 27, 2015.

Question 33. L.4 (page 63-64 of 94) item (c) and (e) state that fonts should not be smaller than 12 pt unless they are footnotes, legends, or labels associated with tables or diagrams. Can the body of a diagram or table be smaller than 12 pt, provided they are fully legible?

Answer 33. Yes, the body of a diagram or table may be smaller than 12 pt, provided they are fully legible. Please see Section L.4 (e).

Questions 34. Page 64, Section L.5 Proposal Content and Configuration states page count limits for Volume I Technical (Parts I-III). Will the proposal cover letter and a RFP/Proposal cross reference matrix count against the page count limits or be considered outside the page count limit?

Answer 34. Yes, the proposal cover letter and a RFP/Proposal cross reference matrix count against the page count limits.

Questions 35. According to page 66, the deployment map has to be contained in one page and an 11x17 page may be used (for this item only). Please clarify that an 11x17 page for the deployment map will count as one page toward the 20 page limit.

Answer 35. Yes, that is correct. Each side of an 11x17 page counts as one page.

Questions 36. What is the preferred method for proposal delivery?

Answer 36. All Offerors are required to deliver one physical copy and 2 CDs for Volume I and Volume 2 as specified under L.5 to the following address:

Federal Highway Administration Office of Acquisition and Grants Management 1200 New Jersey Avenue, SE Washington, DC 20590 Location: E66-101

Question 37. In lieu of submitting CDs, can a proposer submit USB thumb/flash drives?

Answer 37. USB thumb/flash drives will not be accepted.

Question 38. In section L.9 Important Delivery Information (page 72), there is considerable detail about how to ship our submittal. It states "It is the responsibility of each Offeror to ensure that their proposal is received in the Office of Acquisition and Grants Management by the time and due date specified . . . not just delivered to the mail room." If we ship using FedEx or UPS, using the Office of Acquisitions and Grant address on the shipping label, is that adequate to insure that our package gets delivered there? The BAA cautions that we should not attempt communications with FHWA during the proposal phase. Is a call to Sarah Khan to verify delivery acceptable and advisable?

Answer 38: As stated in Section L.9, it is the responsibly of each offeror to ensure that their proposal is received in the Office of Acquisition and Grants Management by the time and due date specified.

A call to the Contract Specialist to verify the delivery of your proposal is not acceptable.

However, email notification will be sent to the point of contact listed in your proposal upon receipt. For further confidence in the delivery of your proposal, Offerors may request delivery receipt from their carrier.

Questions 39. Does a title page, table of contents and an introduction count towards the overall 50 page limit for Volume 1?

Answer 39. Yes, the title page and the table of contents does not count toward the page limit for Volume 1.

Questions 40. Can the page allocation be increased for one section and reduced for another section, provided that the total number does not exceed 50 pages for Volume 1?

Answer 40. No.

Question 41. If we were to include letters of support from our stakeholders as part of an appendix to the proposal, would this count towards our overall page count for the proposal?

Answer 41. Letters of intent/support are not required as a part of the proposal.

Therefore, they would count against the page limit.

Questions 42. Please advise of language and stated commitments necessary to be included in Phase 1 provided Letters of Commitment.

Answer 42. The BAA does not require Letters of Commitments to be provided.

Question 43. Please specify exactly what cost information can be provided in Volume I for the Proposed Pilot Deployment Approach, and what cost information can be provided in Volume II.

Answer 43. Each offeror may choose to use the USDOT-supplied high-level cost estimating tool, CO-PILOT, to assist in the preparation of the three-phase cost estimates included in the BAA. The proposed three phase budget shall show all the anticipated cost elements including the level of effort under Volume 1 for the entire CV Pilot Deployment Project.

Volume 2 shall include the firm-fixed price for Phase 1 work for all the tasks in accordance with Attachment J. 1 Milestone Payment Schedule.

Question 44. Can Section L.5, Volume I, Part III, Required Elements, H on page 66 be included in Volume I –Part II Staffing Proposal / Resumes?

Answer 44. Section L.5, Volume I, Part III, Required Elements, H shall be included in Volume I – Part III Proposed Pilot Deployment Approach as specified in the BAA.

Questions 45. Page 66, Deployment Vision. The BAA requires an Annotated Preliminary Pilot Deployment Site Map. Additional maps may be needed to adequately visualize the safety, mobility and environmental issues. Can the proposal contain more than 1 site map, if it stays within the page limit?

Answer 45. Yes, the proposal can contain more than 1 site map if it stays within the page limit.

Question 46. Does the team have to be staffed in Washington DC? Can they be located in the State Locations? At private companies, state and local agencies, transit agencies, Lead Partner Location? At Partner Location? Onsite? Offsite? Offshore? Are there any restrictions of any kind?

Answer 46. The BAA has not placed any restrictions on the location of the work to be performed. Offerors shall propose a staffing mix appropriate for their proposed solution for this requirement.

Question 47. Please clarify the employer of key personnel (CDL, SDL and PML) listed on page 52.

Answer 47. Offerors are free to propose staff as appropriate to the match their proposed solution.

Question 48. Section L.5 Proposal Content and Configuration – Volume I – Part II Staffing Proposal /Resumes: It is stated in this sub-section that “Resumes shall be submitted only for the key personnel...”, however, in the preceding bullet points, the proposal is asked to “describe the team’s expertise in systems engineering, performance measurement, evaluation, modeling and simulation, stakeholder engagement and outreach, IRB/human use approval, partnership agreements and contracting, connected vehicle technologies and connected vehicle applications”.

If the key personnel do not have these expertise, can the resumes of team members who have these expertise be submitted in addition to key personnel’s’?

Answer 48. The key personnel must meet the requirements under TAR 1252.237-73, found on page 52. With that said, you may submit additional resumes in your proposal.

However, they will count against the page limitations.

Question 49. Does FHWA only want resumes for the CDL, SDL and PML?

Answer 49. Yes, the only resumes required are for the following three key personnel.

CDL, SDL and PML under this contract for Phase 1 as referenced on Page 66.

Question 50. Can a company, university, or individual be on two or more proposals?

Answer 50. Yes.

Question 51. On page 66 of 94, the calls on the proposer to provide a Master Staffing Matrix that denotes the “…staffing levels proposed…” Does this meant that the offeror is expected to provide a table depicting how many hours are estimated to be expended for every member of the team? If so, are team members not considered “key staff” to be named specifically, or will position titles suffice?

Answer 51. That is correct, and team members are not considered key personnel unless they occupy a position listed on pages 52 and 53.

Question 52. To be compliant, what level of budgetary detail is required for Phases 2 and 3?

Answer 52. Offerors are required to describe a Proposed Pilot Deployment Approach that can be systematically enhanced and documented in the Concept Development Phase

(Phase 1), and deployed and utilized in the latter two phases of CV Pilot Deployment effort.

The Proposed Pilot Deployment Approach as currently envisioned, provide a full three-phase schedule with proposed key milestones, and provide an initial cost estimate that covers all three phases individually and collectively.

According to the instructions for Section L.5, Part III – Proposed Pilot Deployment Approach, the Proposed Pilot Deployment Approach section shall describe the high-level vision of the pilot deployment over all three phases. This includes estimating a three-phase budget including all the cost elements and a three-phase pilot deployment schedule for the entire CV Pilot effort.

Questions 53. Do we give written proposal for Phase 2 and 3 like System Architecture and System Design Development, Application Enhancement etc right now, even while Phase 1 is the only Phase which will be awarded or do we just give a proposal for Phase 1 only at this moment?

Answer 53. Written proposals are required for Phase I as described in Section L.5. For Phases 2&3, written Proposed Pilot Deployment Approaches are required as described in Section L.5, Volume I, Part III on page 66.

Questions 54. Does the offeror have to submit copies of Volume I- Part III (Proposed Pilot Deployment Approach) along with the other necessary documents before the deadline on March 16th, 2015 ? Page 78 of the solicitation says "Included at the time of award" where as Page 72 quotes "Each offeror shall submit the number of documents specified in L.5" giving an idea that proposal should contain all the Volume and part information before the deadline. Could you please clarify on this.

Answer 54. Yes, copies of Volume I, Part III are required as a part of your proposal submission. If awarded a contract, your response to Volume I, Part 3 will incorporated into the award.

Question 55. How many locations are required to be visited for Phase 1 - Concept Development?

Answer 55. There is not limit on the number of sites that an Offerors may propose on.

However, given the page limitation per proposal, offerors may submit individual proposal per site.

Question 56. What all are the project implementation areas/states/locations?

Answer 56. There is no limitation or preference with respect to specific areas, states or locations within the United States.

Question 57. On page 68 under Required Elements (A), the text mentions to include "at least one USDOT developed application...". Under (B) it mentions to include "two or more applications...". Therefore, are all applications to be used in the Connected Vehicle Pilot Deployment strictly coming from the list available at www.its.dot.gov/pilots?

Answer 57. Deployment concepts must include one USDOT-developed application, and at least one other application. Additional applications may be the result from non- USDOT research or commercial development efforts. Additional applications may also include other USDOT-developed applications.

Question 58. The CO-PILOT tool presents cost items for Systems Engineering and Outreach.

What is the relationship between these estimates produced by the CO-PILOT tool and the required 13 Tasks for Phase 1?

Answer 58. CO-PILOT may be helpful to proposers in the generation of a high-level three-phase deployment budget for Volume I, Part III. CO-PILOT is not intended to be used to support the development of detailed Phase 1 cost proposals.

Questions 59. How do we get access to USDOT-supplied high-level cost estimating tool CO-

PILOT?

Answer 59. Please see page 33. “A link to the CO-PILOT tool can be found under Featured Links at http://www.its.dot.gov/pilots/.”

Question 60. Would it be possible for the government to provide a web tutorial regarding best practices for the use of the (CO-PILOT) tool?

Answer 60. At this time, FHWA is unable to provide a web tutorial for using the estimating Co-Pilot tool. It is not mandatory for offerors to use the Co-Pilot.

Question 61. Page 5 of the announcement states that Phase 1 will include the Contractor “…codifying arrangements and contracts….” Later in Section L.5, regarding the instructions for Volume II, Part II, the announcement states that information regarding subcontractors or consultants must be provided. These statements and terms appear to be in conflict. Could this apparent discrepancy and/or conflict be clarified?

Answer 61. Before a contract is awarded, all offerors shall include the minimum information concerning the name and address of the subcontractor or consultant as specified under Section L.5, Volume II, Part II, for Phase 1.

During performance of Phase 1 of the Contract, the Contractor under Task 10 shall plan to codify and provide definitive documentation of stakeholder agreement on concept, objectives, institutional and financial arrangements necessary for the successful deployment and operation of the pilot deployment under Phases 2 and 3 Assistance Agreement.

Question 62. Section L.5 Proposal Content and Configuration – Volume II – Business and Price:

This section indicates that the order of sections within Volume II should be Part III – http://www.its.dot.gov/pilots http://www.its.dot.gov/pilots/

Subcontracting Plan, followed by Part IV – Other Financial/Organizational Information. Pages 69 and 70 indicate that the order of sections within Volume II should be Part III – Other Financial/Organizational Information, followed by Part IV - Subcontracting Plan. Please clarify what is the desired order.

Answer 62. The Order for Volume II – Business and Cost/Price (Parts I-V) shall consist of the following:

(a) Part I – Cost/Price Information;

(b) Part II – Subcontracts/Consultants;

(c) Part III – Subcontracting Plan;

(d) Part IV – Other Financial/Organizational Information and

(e) Part V – Past Performance – Not to exceed 10 pages.

Questions 63. Would Federal regulations preclude a Phase 1 Prime Contractor from providing Phase 2 design/build services or Phase 3 O&M services to the partner public agency that leads the Phases 2 and 3 (i.e., becomes the direct recipient of Federal funds)?

Answer 63. No.

Question 64. What is the Government's expectation for cost sharing in Phases 1, 2 and 3? Also, where in the proposal should we explain the cost sharing activities and their value? This BAA does not indicate there is a cost match required for Phase 1. Is this correct?

Answer 64. Phase 1 does not require a cost match. However, it is anticipated that there may be a 20% cost share required for Phases 2 and 3 assistant agreements.

Questions 65. There is no apparent information on matching requirements for any of the phases of the CV Pilot Deployment. Are there any matching requirements on any of the 3 Phases? If so, what services, etc. qualify as matching?

Answer 65. Please see question 64 above.

Question 66. Part II – Subcontracts /Consultants subsection 1 (a) states “If subcontractors and/or individual consultants will be used in carrying out the requirements of this project, the following minimum information concerning the subcontractor shall be furnished.” Which project exactly is “this” project? Does “this” refer to Phase 1 ConOps development or the entire Phase 1-3?

Answer 66. This refers to Phase 1.

Question 67. To what extent can new team members be added after the initial proposal has been submitted? In other words, if a site wins an initial award, can new team members be added? Are there any restrictions?

Answer 67. Offerors must identify their subcontractor team prior to the award. However, in the even that additional team members are needed after award, please see FAR 52.244- 2 on Page 49.

Question 68. All offerors need identify the name and address of the subcontractors and/or individual consultants that will be used in carrying out the requirements of this project. Under Task 5 in Phase 1, it is stated that the Performance Management Plan will describe plans to incorporate modelling and simulation to assist in key system performance measurement / estimation. Is the intent to have the Contractor perform the modelling and simulation as part of Phase 2 and/or 3, or is the intent to have an independent third party/entity perform the modeling and simulation?

Answer 68. It is the responsibility of the Recipient under the assistance agreement to perform the modelling and simulation as part of Phase 2 and/or 3.

Question 69. Are the forms and information requested in Volume II – Business and Price, Part III – Other Financial / Organizational Information to be submitted on the prime contractor only??

Answer 69. Yes, this is for the Prime Contractor.

Question 70. As woman-owned minority certified small business, would we have preference during participation in the Proposal?

Answer 70. This BAA has not been designated as a set aside for any particular type of business. As such, the evaluation criteria do not include preferences for any business types.

Questions 71. Would we have to submit as a Lead or will we get small business preference points even if we are a non-lead?

Answer 71. FHWA will evaluate all small business subcontracting plans required by all Offerors who are other than Small Business entities.

Question 72. We are wondering can the Contractor for Phase 1 be different than for Phases 2-3?

So can a…

This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.

File details come from the government source that posted it. Updated .