About this file

Questions Answers (Q As)

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Golconda Civilian Conservation Center Solicitation #: DOL110RP20842 12-10-2009 Amendment 0002

QUESTIONS & ANSWERS

1. Will the government allow teaming arrangements for this procurement?

RESPONSE: In accordance with FAR 9.603 “the Government will recognize the integrity and validity of contractor team arrangements; provided, the arrangements are identified and company relationships are fully disclosed in an offer or, for arrangements entered into after submissionof an offer, before the arrangement becomes effective.”

2. Can the teaming arrangements utilize the past performance of both companies?

RESPONSE: Yes

3. Section L seems to favor past performance work performed in Illinois and particularly Pope County. Will Government contracts performed CONUS wide be discounted or weighted less equal to items (i) and (ii) in section L?

RESPONSE: No. All experience will be evaluated equally.

4. Will there be any hazardous materials encountered in any of the areas of construction under this contract? If so, where and what type.

RESPONSE: There are no hazardous materials known that will be encountered or will impact the items covered by the Scope of Work contained in the Solicitation.

5. Section C: Description/Statement of Work for Site Improvements on page C-14 states that we are to provide adequate drainage around the field.

First, what type of drainage is required? (i.e., a drainage tile system or just cutting swales) Second, what area is the "field"? Does it include the entire baseball field or just the infield portion of the field?

RESPONSE: The design-build architect/engineer shall determine the required adequate drainage methodologies to be utilized that conform to the DOL JCH-814 Guidelines. The entire baseball field shall be addressed by the design-build architect/engineer.

6. Are any drawings available for the basement portion of the Dining Hall Building 6? If so, can we receive those drawings?

RESPONSE: The only drawings available for the basement portion of the Dining Hall Building 6 are contained in the Scope of Work, which are part of the Solicitation documents. The design-build architect/engineer shall investigate and document the existing conditions per the DOL JCH-814 Guidelines.

Golconda Civilian Conservation Center Solicitation #: DOL110RP20842 12-10-2009 Amendment 0002

7. What information is available concerning the pre-engineered Dining Hall Building 6? Who manufactured the building? What loading requirements was the building designed for? If the manufacturer and project number of the building could be obtained, it would be appreciated.

RESPONSE: There is no information available concerning the pre-engineered Dining Hall Building 6 other than the drawings of Building contained in the Scope of Work, which are part of the Solicitation documents. The design-build architect/engineer shall investigate and document the existing structural conditions per the DOL JCH-814 Guidelines.

8. Section C page C-13 gives the design requirements for Building 8 - Recreation. It states that we are to provide package units that meet Energy Star requirements of 94% efficiency. To our knowledge, no manufacture of package units has anything that meets the Energy Star requirements. Most units are in the 80 to 82 percent efficiency range. Is that acceptable or will a different type system need to be provided?

RESPONSE: See Amendment 1, Section 1, Response to Questions, Question 7.

9. Please verify that the LLC is not required for HVAC systems that are already sized in the scope of work.

RESPONSE: A LLC shall not be required for the HVAC systems that are already sized in the Scope of Work contained in the Solicitation document.

10. The solicitation calls out for a quality control manager for this project. We want to know if the QC has to be on site full time, along with the superintendent.

RESPONSE: A full-time Quality Control Manager is not required for this project.

11. Is the QC manager allowed to perform any of the work? Or is he limited to only QC?

RESPONSE: The sole responsibility of the Quality Control Manager shall be to manage the Quality Control Plan for the project.

File details come from the government source that posted it. Updated .