GOVERNMENT_RESPONSE_TO_RFIs.pdf

PDF 19 KB Posted

Attached to
Relocatable Buildings IDIQ - ARCENT Sources Sought -
Solicitation number
Not on record
Issued by

About this file

Government responses to RFIs

View the file

Other files

File Type Posted
Sources_Sought_CENTCOM_RLB_IDIQ.doc DOC document
20170118_RLB_Multiple_IDIQ_Characteristics.docx DOCX document
Questions_to_Industry.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RESPONSE TO RFIs: 22 February, 2017

RFI# 1: Referencing Section “2.1.4 Design Flexibility - RLBs will be portable, scalable, and allow for rapid assembly/disassembly of no greater than 16 hours +/- 8 hours with an 8 person crew for a single one story structure using a minimal set of hand tools with nothing larger than a ladder.” What is the min/max size of the individual RLB that you are looking for to meet this assembly/disassembly requirement?

ANSWER: This timeline is for structures approximately 640 sq ft. There is no min or max size.

The Government is targeting a modular system of commercial off the shelf assemblies.

RFI# 2: We understand you are looking for modular RLBs that can be configured in many ways for many different applications depending on specific requirements. But can you identify the most common configurations the RLBs might be used for? Examples:

a. Berthing – Single story, 100 person with 4 people per room

b. Berthing – Two Story, 100 person with 2 people per room

c. Latrines

d. Showers

e. Laundry

f. Offices

ANSWER: The Government is not targeting these criteria. Typically berthing will be 80 sq ft per person. The number of people capable of using the latrine/shower/laundry systems generally revolves around a 10 to 1 to 20 to 1 ratio. Offices will vary greatly with large conference rooms, secret compartmentalized information facilities, and typical 48 sq ft for admin space and 120 sq ft for private offices per UFC 4-610-01 Appendix C paragraph 2-10.4.

RFI# 3: Referencing Section 1.0 RLB Multiple IDIQ Characteristics – Objective states…

The objective is to target existing Unified Facilities Criteria (UFC) compliant commercial-off-the-shelf (COTS) technologies from global manufacturers to provide multiple energy efficient COTS scalable Relocatable Building (RLB) solutions that meet the Office of the Secretary of Defense (OSD) and Defense Finance & Accounting System (DFAS) RLB classification requirements.

The Army desires to leverage mature, low risk technologies to reduce the energy load and integrate increased efficiencies. The RLBs will provide an interim solution to traditional Force Provider soft shelled tents (R1-R5) with energy efficient COTS systems (R-15+) that are soldier erectable, re-deployable, well insulated, equipped with low power consumption components such as ECUs, LED lighting, and optional energy efficient technologies until a more permanent solution is developed.

Is the end user requirement to seek a best of breed RLB solution that can support the identified requirements or seek multiple types of RLB solutions that may have their specific and unique advantages based on the specific mission at hand for each Task Order. I would contend that there are multiple RLB solutions that span containerized, modular, and structurally insulated panel (SIP) construction that could fulfill the identified requirements.

ANSWER: The intent is to identify multiple types of RLBs or structures that truly qualify as relocatable by the US Army definition and meet the 20% rule.

RFI# 4: Twenty-Percent (20% Rule). Building Assembly - In our opinion there is a discrepancy regarding the definition of the Twenty-Percent (20%) Rule in the documents referred to in this Synopsis, which relates to Building Assembly. Question to Industry No. 2 reads, “in compliance with para 6-14 of Army Regulation 420-1 - states: ‘the estimated funded and unfunded costs for average building disassembly, repackaging (including normal repair and refurbishment of components), and non-recoverable building components, including typical foundations, may not exceed 20 percent of the building acquisition cost.’" No reference is made to assembly, which we understand has to be included in 80 percent.

ANSWER: Assembly costs are only captured if contracted labor is utilized. Since the RLBs are designed to be assembled by general troop labor the labor costs are not counted against the 20% analysis. Typical costs that count against the 20% analysis are foundation, site preparation, gravel/soil, site prep water, equipment rental, organic unit equipment movement, communication upgrades to meet the intended use, infrastructure utility work required to support the RLB system requirement and contacted assembly. The two limitations with OMA funds are the 20% rule and a hard cap of $1M for funded construction. If OPA funds are utilized to procure the RLBs, contracted assembly can be funded with OPA dollars provided the assembly doesn’t exceed the 20% rule. Assembly is not part of the 80% it would be part of the 20%.

RFI# 5: Question to Industry No. 4 in Enclosure 2, Table 1 says that the "Interior and Exterior Work added to the structure after it is placed on site" (column "d") is included in the costs which must not exceed 20% of the purchase cost of the Relocatable Building. This statement leads us to understand that assembly is included in 20 percent.

Point 1.4.2 of the Draft Requirement Description states: "The sum of costs of RLB disassembly, repackaging , any exterior refinishing (..) and any interior work (..) including labor applied to building after site delivery to make the relocatable building useable for its intended occupant.

This includes gypsum board, ... including foundations (see 1.4.2.2), may not exceed 20 percent of the purchase price of the RLBs." This statement leads us to understand that assembly is included in 20 percent.

In the light of the above, kindly clarify if the Building Assembly is included in 20 percent or not.

Please be informed that we mean by "assembly" the installation performance (manhours) required by the product to become "useable".

ANSWER: Assembly is included in the 20% rule. As for interior and exterior work added to the structure after it is placed on site to make the RLB/structure complete and usable. This includes add on items such as roof systems, fire suppression systems, exterior finishes, wall coverings, and utility work for electrical and water infrastructure additions that are not integral plug and play style components of the RLB assembly. See QTI2 ANSWER.... communication upgrades to meet the intended use, infrastructure upgrades required to support the RLB system requirement and contacted assembly. Also see 1.6.2.11.

RFI #6: Delivery and Set-up. In our opinion there is a discrepancy regarding the definition of the Twenty-Percent (20%) Rule in the documents referred to in this Synopsis, which relates to Delivery and Set-up.

- Question to Industry No. 2 in compliance with para 6-14 of Army Regulation 420-1 - Point F -states: "Purchase and assembly. Procurement of the relocatable component and work necessary to have a complete building or system, excluding delivery and set-up."

- Question to Industry No. 4 in the mentioned Enclosure 2, Table 1 says: "Purchase Cost of Relocatable Building (including delivery and set up)" (column "f").

In the light of the above, kindly clarify if the Delivery and Set-up are included in the 20 percent or not. In our opinion they should not, since transportation costs are a variable within the AOR and consequently have a different impact depending on the delivery locations, irrespective of the RLB characteristics.

ANSWER: Initial delivery is captured as part of the procurement cost. As such initial delivery does not count against the 20% rule. If a previously procured RLB system is being relocated from another location (even on the same installation) then those delivery costs count against the 20% rule. Setup is defined as all the work necessary to unload and stage the components.

Setup doesn't include assembly. Therefore initial delivery and setup is not included in the 80% or 20% when compiling the data for the 20% rule.

RFI# 7: The Capability Statement is limited to no more than 25 pages. This may beinsufficient to document all items. Can you confirm this page limit?

ANSWER: Interested parties may submit pertinent information regardless of page number. The Government will edit the Sources Sought Notice to remove this constraint.

RFI# 8: Confidentiality / Disclosure of Responses to the Sources Source. Will the responses provided by the interested businesses be treated as confidential information or disclosed to any Third Parties?

ANSWER: Responses to this Sources Sought Notice will be used by the US Government only in support of market research, not released to Third Parties. Information will be marked FOUO

PROCUREMENT SENSITIVE.

File details come from the government source that posted it. Updated .