Amendment Two.pdf

PDF 3 MB Posted

Attached to
Gallatin Low Water Boat Ramp
Solicitation number
AG-9AC7-S-11-0002
Issued by

About this file

Amendment Two

View the file

Other files

File Type Posted
Drawings.pdf PDF
Specs.pdf PDF
Fire Plan.pdf PDF
Return Package.pdf PDF
DAVIS BACON Gallatin Low Water Boat Ramp - 2-02-11.pdf PDF
Solicitation.pdf PDF
sf-30.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE Page of Pages

1 6

2. Amendment/Modification No. 3. Effective Date 4. Requisition/Purchase Req. No. 5. Project No.

Two 04/07/2011

6. Issued By: Code 7. Administered By: Code Northern California Acquisition Service Area Lassen National Forest 2550 Riverside Drive Susanville, CA 96130

See Block 6

8. Name and Address of Contractor (X) 9A. Amendment of Solicitation No.

AG-9AC7-S-11-0002

9B. Dated (See Item 11)

02/24/2011 10A. Modification of Contract No.

10B. Date Issued (See Item 13)

Code Facility Code

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods: (a) By completing Items 8 and 15, and returning __1____ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. Accounting and Appropriation Data (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS, IT MODIFIES THE

CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. This Change Order is issued pursuant to: (specify authority) The changes set forth in item 14 are made in the Contract

Order No. in item 10A.

B. The above numbered contract/order is modified to reflect the administrative changes set forth in Item 14. pursuant to the authority of FAR 43.103(b).

C. This supplemental agreement is entered into pursuant to authority of:

D. Other (specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return ___ copies to the issuing office.

14. Description of Amendment/Modification (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The site visit sign-in sheet is attached.

Questions and Answers per the site visit are attached.

Attached revised specification to reflect Type A material (310519.13 Geotextile Fabric).

Please sign and return Amendment with your proposal.

By signature in Block 15B Contractor releases the Government from all claims relating to this modification. This settlement is complete accord and satisfaction. Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. Name and Title of Signer 16A. Name and Title of Contracting Officer

15B. Contractor/Offeror Date Signed 16B. United States of America Date Signed

(Authorized Signature) (Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070

PREVIOUS EDITION UNUSABLE

30-105 STANDARD FORM 30 (REV.10-83)

PRESCRIBED BY GSA

FAR (48CFR) 53.243

Amendment Two

Questions

Site Visit 04/06/2011

1) Rock Slope Protection (Geotextile Fabric) – Specs say woven Type B. Plans/ drawings say woven Type A.

Answer - Specs are amended to reflect Type A material.

2) What is the Depth on Turbidity Curtain?

Answer - Due to the current lake levels and possible lake conditions at the time of construction, a six (6) foot median will be considered the average depth.

3) If the lake is “full” in July, what is the possibility of cancellation or postponement? Is Sheet Piling to be used?

Answer – If standing water is found in the holes dug for the grade beam anchors, work may be postponed until later this summer. Sheet piling/ Coffer dams will not be used.

4) Can the Grade Beams be poured in-place?

Answer – No. Grade Beams and Ramp Slabs will be pre-cast.

5) What is the elevation of the bottom of the two anchor blocks to be poured on-site?

Answer – 5094.0 ft

6) Site disposal for rocks/ boulders?

Answer – Rocks and boulders shall be placed off to the side of the construction area, while staying outside the wetland area. Wetland area will be marked prior to construction by the Forest Service.

7) V-Groove Panel Answer – A test panel is required.

8) Is water available on site?

Answer - Potable water is available at the marina. A water meter is required and will be supplied by the Contractor

9) It has been 10 years since lake was “full”; what is the existing water level?

Answer – The level of the lake water is constantly changing. On October 15, 2010 the water line was measured at an elevation of 5095 ft. Currently the spring runoff is causing the lake level to rise. Lake level on April 04, 2011 was 5096.76ft.

10) Is a work schedule required with the bid?

Answer – Yes. A work plan is to be submitted with the proposal.

11) Do we need to purchase the RipRap from a specific source? Can we use the rock already onsite?

Answer – The rock for RipRap can come from any commercial source, as long as it meets the specifications.

12) The centerline stakes will be gone once the rocks are removed. How are we supposed to know where to put the ramp?

Answer – The layout will follow the CL stakes to the parking lot. As described in Section 017123.13 – Construction Layout; The Government is responsible for reestablishing any missing reference stakes before the beginning of construction. It is the contractor’s responsibility to replace all destroyed or disturbed initial reference stakes necessary to the work. Reset stakes as many times as necessary to construct the work.

13) What is the elevation of the toe of the ramp? To do the job, we will need enough clearance far enough below the toe of the ramp to do the job.

Answer – The toe of the ramp will be at 5090.4 ft. Grading below the water line will be required. Equipment must have a long enough reach to avoid entering the water. The lake level will dictate the actual start date.

14) Is the Forest Service responsible for compaction testing?

Answer – The Contractor shall perform, or cause to be performed, all sampling, inspection and testing required to substantiate that all supplies, services, and construction conform to the contract requirements.

15) Can we park a camp trailer on the job site to protect the equipment?

Answer – No camping is allowed on the job site. There are camp sites available within the immediate area.

Contractor is responsible for securing the job site for protection of equipment and materials.

16) Is there a “borrow pit” we can use if we need additional fill?

Answer – No. If additional material is needed, there are several commercial suppliers within the project area.

17) How far do we have to move the stumps and rocks from “Leased” land?

Answer – Except for material indicated to be stockpiled or to remain Government’s property, cleared materials shall become Contractor’s property and shall be removed from the site.

18) Aggregate – ¾ crushed or base for fill below water line construction?

Answer – The plans specify a crushed aggregate base course, Caltrans Class 2.

19) Can product/ material substitutions be allowed?

Answer – After award the Contractor may propose alternate materials or products for consideration by the CO.

20) Is there a stockpile area?

Answer – A stockpile area will be designated by the COR/COTR.

21) Can we ask questions later this week?

Any additional questions can be submitted via email up to the closing date, 04/25/2011. No further questions and answers will be posted.

Gallatin Amendment
site visit
Q&A Site Visit
spec amendment

File details come from the government source that posted it. Updated .