DyerandLake_Counties_Amendment000002.pdf
PDF 85 KB Posted
- Solicitation number
- AG-4741-S-12-0002
About this file
Questions and answers and Changes to Plans and Specifications
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| AG-4741-S-12-0002_BidAbstract_WRPRestoration_DyerLakeCo_06122012.pdf | ||
| DyerSF30.PDF | ||
| Amend1BuyAmerican Act Clauses.pdf.docx | DOCX document | |
| DyerAmendment1.PDF | ||
| BiobasedProvandclause.pdf.docx | DOCX document | |
| Solicitationfor Offer Form.pdf | ||
| WRP Dyer_Lake Specs Combined03092012.pdf | ||
| WRP 2012 Restoration Combined Drawings 03092012.pdf | ||
| TN124_dvb.mht | MHT file | |
| IFBDyerWRPRestoration.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Wetland Reserve Program
Dyer and Lake Counties, Tennessee
Amendment 000002 for Solicitation AG‐4741‐S‐12‐0002
May 30, 2012
1. Is the 60 day performance time for all four sites?
Yes, there is 60 days performance time for all the sites in the original solicitation. Refer to the Invitation for Bids.
2. Is the Mobilization and Demobilization bid item a unit price?
Yes, there is a Mobilization and Demobilization bid item for each site. Refer to the Bid Schedule.
3. What is the seeding mix?
The seeding mix depends on the date at which it occurs. NRCS field office staff will determine the seed mixture to be used if the date falls outside of the following dates. For September 1 through November 1, applicable areas shall be seeded per acre with:
20 lbs Kentucky 31 Tall Fescue
Three bushels winter wheat
Two pounds white clover (inoculant required)
Refer to Construction Specification 6‐ Seeding, Springing, and Mulching.
4. Does someone first aid certified need to be on site at all times?
Yes, someone first aid certified must be on site at all times or the job will be shut down by the Contracting Officer or his/her representative. Refer to NRCS Supplement to OSHA.
5. Are pipes to be backfilled with soil?
Yes, soil material is to be used. Refer to Construction Specification 23: Earthfill.
6. Is a bid bond required for this contract?
No, a bid bond is not required; however, a performance bond is required. Refer to FAR 52.228‐15:
Performance and Payment Bonds.
7. Who is responsible for surveying the sites?
NRCS will conduct the surveys. There is no bid item for this work. Prior to removing soil material from the levee breaches, NRCS needs to perform a survey of the levee to calculate the spoil material quantities that are to be excavated. NRCS will also stake all structures prior to commencement of work.
Refer to Construction Specification 21‐ Excavation.
8. Are these sites under AARA funding?
No, there is no AARA funding.
Changes to Plans and Specification
‐Change Riprap size to TDOT Class B.
‐Roberts/Gibson Drawing sheet #6 should show the pipe being 48” in diameter.
‐Roberts/Gibson Drawing sheet #3 should show that the lone 18” diameter pipe should not be moved from its current location.
File details come from the government source that posted it. Updated .