70Z08025QPBPL00090001.pdf

PDF 666 KB Posted

Attached to
DOCKSIDE: USCGC RAYMOND EVANS FY25 #1 MDE QL3+ & #2 MDE QL3
Solicitation number
70Z08025QPBPL0009
Issued by

About this file

This is a Questions and Answers amendment file for solicitation 70Z08025QPBPL0009, regarding dockside repairs for the USCGC RAYMOND EVANS. The document clarifies technical requirements related to engine maintenance work, specifically addressing repairs and replacements for two marine diesel engines (MDE).

The Q&A provides detailed clarifications about engine components including charge air coolers, oil coolers, fuel injectors, turbochargers, and various pumps. Key points include confirmation that both engines use non-synthetic oil, specifications that certain work items (HP fuel pump, fuel delivery pump, drive link, and O-ring replacements) apply only to Engine #1, while fuel injector renewal applies to both engines. The document confirms that contractors can either renew or overhaul certain components based on what is most economical for the government, as specified in Section 3.1.6 of the requirements. The amendment includes a revised specification attachment (Attachment 2_Spec Rev.pdf).

View the file

Other files

File Type Posted
Attachment 2_Spec Rev.pdf PDF
Attachment 2_Spec.pdf PDF
70Z08025QPBPL0009.pdf PDF
Attachment 1_Blank SOS.xls XLS spreadsheet

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return copies to the issuing office.

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

1. CONTRACT ID CODE

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQUISITION NUMBER 5. PROJECT NUMBER (If applicable)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

FACILITY CODE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED (SEE ITEM 11)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED (SEE ITEM 13)

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended. is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NUMBER AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER

NUMBER IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15C. DATE SIGNED

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

PAGE OF PAGES

6. ISSUED BY CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (Number, street, county, State and ZIP Code) (X)

CODE

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

16B. UNITED STATES OF AMERICA

(Signature of Contracting Officer)

Previous edition unusable

70Z08025QPBPL00090001

Summary of Changes

QUESTIONS AND ANSWERS

Work Item 1

1. Renew Charge Air Coolers and Inspect for Leakage. Question -Typically this item is cleaned and re-used, do you want it replaced or Re-used?

ANSWER: Renew means to replace Government as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

2. Overhaul or Renew engine Oil Cooler. Question - Typically this item is renewed. Cannot Overhaul.

ANSWER: Contractor can renew the oil cooler, but Overhaul (OVHL) is an additional method for repair pending which action is most economical for the Govt as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

3. Overhaul or Renew Fuel Injectors. Question - Typically renewed as you cannot do a complete overhaul.

ANSWER: Contractor can renew the Fuel injectors, but Overhaul (OVHL) is an additional method for repair pending which action is most economical for the Government as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

4. Question - Is engine #1 currently using synthetic or non-synthetic oil?

ANSWER: Non-synthetic oil

5. Renew the HP Fuel Pump on each engine. Question - Engine #1 only?

ANSWER: Only on #1 Engine

6. Renew the fuel delivery pump on each engine. Question - Engine #1 only?

ANSWER: Only on #1 Engine

7. Renew the delivery drive link on each engine. Question - Engine #1 only?

ANSWER: Only on #1 Engine

8. Renew All O-rings on the Exhaust Manifolds and Coolant Distribution Housing on each engine. Question - Engine #1 Only?

ANSWER: Only on #1 Engine

9. Renew the O-rings on the Exhaust manifold to manifold water distribution housing on each engine. Question - Engine #1 only?

ANSWER: Only on #1 Engine

10. Overhaul or Renew the turbochargers on each engine. Question - New or Overhaul? Engine 1 only?

ANSWER: Contractor can renew both turbochargers, but Overhaul (OVHL) is an additional method for repair pending which action is most economical for the Govt as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

Work item 2

1. Renew Charge Air Coolers with CFP charge Air Coolers and Inspect for Leakage on each Engine. Replace with new or reuse?

Question - Engine #2 only?

ANSWER: Contractor can renew both Charge Air Coolers with CFP, but Overhaul (OVHL) is an additional method for repair pending which action is most economical for the Govt as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

70Z08025QPBPL00090001

2. Renew the Turbochargers on each engine with CFP turbochargers. Question - Typically overhauled, do you want new or overhauled? Engine #2 only?

ANSWER: Contractor can renew both turbochargers, but Overhaul (OVHL) is an additional method for repair pending which action is most economical for the Govt as per Section 3. REQUIREMENTS, subparagraph 3.1.6.

3. Renew Fuel Injectors with CFP Fuel Injectors on each engine. Question - Engine #2 only?

ANSWER: Both Engines

4. Question - Is Engine #2 currently using synthetic or non-synthetic oil?

ANSWER: Non-synthetic oil

*NOTE: Please see Attachment 2_Spec Rev

Section IV: List of Documents, Exhibits, and other Attachments

Amendment specific attachments:

File Attachments:

Title Description File Name Entity Reference Attachment 2 -

Spec Rev Revised specification Attachment 2_Spec Rev.pdf Header

Text52:
Text54: 1
TOTAL_NO_OF_PAGES: 3
CUST_PROJ_CODE:
DOCUMENT_NUMBER: 70Z08025QPBPL00090001
EFFECTIVE_DATE: 2025-01-29T08:24:26.000-05:00
REF_PR_NUM_T: 52000PR250002087
SOL_DOCUMENT_NUMBER: 70Z08025QPBPL0009
SOL_OPEN_BID_DATE: 2025-01-22T14:34:12.000-05:00
NO_OF_COPIES: 1
Check Box91: Yes
Check Box92: Off
MANUAL_EXTEND_FLAG: N
Check Box95: Yes
Check Box96: Off
Check Box97: Off
Check Box98: Off
Check Box99: Off
Check Box100: Off
Check Box101: Off
Text1: AMENDMENT CONTROL NUMBER :
HDR_DOCUMENT_NUMBER: 70Z08025QPBPL0009
Text134: SUMMARY OF CHANGES :
AMENDMENT_DESCRIPTION: AMEND-The purpose of this amendment is to provide responses to potential vendor questions and attach a revised specification (Attachment 2). All other terms and conditions remain unchanged.
Text2: Same As Issuing Office
AMD_ISSUING_OFFICE_LADDR: 70Z080 CPD 1 - Norfolk, VA

Commander, USCG-SFLC-CPD 1, 300 East Main Street, Suite 550 Norfolk, VA, 23510, US

AMD_ISSUING_OFFICE_LOCCODE: 70Z080

File details come from the government source that posted it. Updated .