70Z03820RE0000004 - Questions and Answers.pdf

PDF 82 KB Posted

Attached to
Purchase of Mobile Electric Power Plants (MEPP)
Solicitation number
70Z03820RE0000004
Issued by

About this file

This document contains a solicitation for the purchase of Mobile Electric Power Plants (MEPP). The United States Coast Guard is seeking proposals for a firm fixed price requirements contract with a one-year base period and four one-year option periods. Proposals are due by July 13, 2020 with anticipated award by August 12, 2020. This is a small business set-aside open only to small businesses with 1,250 employees or fewer as defined by NAICS code 335311. The solicitation requests brand name MEPPs from ITW GSE or approved equal alternatives that meet the technical specifications in Attachment 4. Proposers must demonstrate traceability to the original equipment manufacturer. The solicitation includes a schedule of supplies, statement of work, terms and conditions, and technical specifications for the MEPPs.

View the file

Other files

File Type Posted
question and answer 2.pdf PDF
Attachment 4 - Technical Specifications.xls XLS spreadsheet
Attachment 1 - Schedule of Supplies.xls XLS spreadsheet
Attachment 2 - Statement of Work.pdf PDF
Attachment 3 - Terms and Conditions.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

70Z03820RE0000004 - Questions & Answers

1. REF line 17: What level of MIL-STD-461 Certification is required to be compliant?

Commercial GPUs are not usually MIL-STD-461 Certified.

ANSWER: EN61000-6-4 Electromagnetic compatibility is also acceptable.

2. REF line 31: Is the GPU Maximum weight the base model unit with or without all the options specified and cables included?

ANSWER: With all the options specified and cables included.

3. REF line 33: Is there a specific tropical rust proofing specification or OEM’s interpretation?

ANSWER: This should be considered a premium rust proofing package usually consisting of an additional base coating under the final coating. The frame and structure shall be treated with a corrosion preventative compound complying with AA-59295. MIL-DTL-53022 Type II (A58) is a corrosion-inhibiting epoxy primer for ferrous and nonferrous metals. MIL-DTL-53022, or other commercial equivalent, is the preferred primer for support equipment. Some of these carts will be used in tropical/coastal environments and experience high humidity and salt spray. These environments usually cause high levels of corrosion in the areas listed below.

1. Cabinet, interior 6. Locations where dissimilar metals come in contact

2. Cabinet, exterior 7. Area above fuel tank(s)

3. Seams 8. Engine oil pan

4. Welds 9. Radiator support structure

5. Hidden recessed areas 10. Battery box

4. REF line 34: Is there a specific RAL color for the Commercial Semi-Gloss White paint?

ANSWER: MIL-STD-193L states for Commercial design vehicles in non-tactical use, Semi-Gloss white 17875 is acceptable for exterior and interior surfaces. Semi-gloss black 17083 or equivalent is endorsed for use on handles and control levers, and stepping areas of running boards. Stepping areas may also be covered with black conformable nonslip walkway matting, MIL-W-5044, type IV. An industry standard Semi-Gloss white is acceptable if equivalent to another Semi-gloss white MIL topcoat; MIL-PRF-85285, Type II Coating, Polyurethane, White 17925; MIL-PRF- 85285, Coating, Polyurethane, Low-VOC, White 17925, Type III ZVOC; or MIL- PRF-22750, Epoxy Coating, White 17925.

5. REF line 36: “Towing eye”. Does that indicate it is located at the end of the tow bar?

ANSWER: Yes. A DIN40 towing eye is located at the end of the tow bar for connecting to a pintle hitch.

6. REF line 37: Is there a specific purpose for a 5000 pounds rear mounted pintle hitch? Is this for safety?

ANSWER: For towing an additional MEPP unit (maximum 1) or other equipment up to 5000 lbs.

7. REF line 42: Is there a specific requirement for a 12volt starting system? The commercial industry standard is 24volts.

ANSWER: A 12V or 24V starting system is acceptable.

8. REF line 46: Is there a minimum cold start temperature specification?

ANSWER: Same as the operating range; -25°F to +125°F (-32°C to +52°C)

9. REF line 47: How many amps are available for the engine block heater?

ANSWER: 15A to 20A, 110V to 125V systems are acceptable.

10. REF line 47: Does the engine block heater require a specific type power plug?

ANSWER: American standard NEMA 5-15 or NEMA 5-20, Type B, class I, 3 prong household plug, 15A to 20A, 110V to 120V are acceptable.

11. REF line 49: Is the flood or lighting required specifically for the operating panel or does the area around the control panel need to be lit?

ANSWER: Specifically for the operating panel.

12. REF line 67: Is the air restriction indicator the same as the line 53 requirement, Air service indicator?

ANSWER: Yes

13. REF line 75: Is there a specific cable desired since there are multiple types of alternate cables available that could be provided?

ANSWER: Equivalent to PN JB8217-60NJ (60 feet (ft) length); NSN 6150-01-362- 8244; Single jacket Cable; Voltage Rating: 600 VAC minimum; Amp Capacity: 180 amperes minimum; Exterior Features: Oil/Sunlight Resistant, Weatherproof, & Waterproof; with replaceable power head and PN: JB7501 cable scuff jacket in compliance with MIL-DTL-32180 and NFPA 70.

14. REF line 75: What type of cable head is required? Molded, thermal or a replaceable cable head?

ANSWER: Equivalent to PN: JB7178 replaceable cable head with replaceable thermgard replacement contact section (Green).

15. REF line 84: “Flood or back lighting” Is this the same requirement as line 49?

ANSWER: Yes

16. REF line 127: Is there a specific level of detail desired for this requirement?

ANSWER: Operating Instructions Plate – (Normal/Cold weather)? TM-55-1500- 204-25/1 as specified in MIL-STD-193L or Industry standard equivalent.

17. REF line 128: Is there a specific level of detail desired for this requirement?

ANSWER: Warning/Caution labels? Standard for vehicles and ground support equipment used on airfield flight lines to include reflective markings in accordance with MIL-M-81807A and MIL-STD-193L or Industry standard equivalent.

18. REF line 129: Is there a specific level of detail desired for this requirement?

ANSWER: Maintenance manual? MIL-STD-361/1, Military Standard: Manuals, Technical: Writing Style and Format Requirements (15 Jul 1992) or Industry standard equivalent.

19. REF line 131: Is the distributors list for purchase of GPU units or GPU spare parts or both?

ANSWER: Both

20. Per the solicitation, past performance references can be submitted; however there is no section listed for this information. Please advise if this information should be listed in the technical volume or as an additional appendix?

ANSWER: This information can be included in the technical volume.

File details come from the government source that posted it. Updated .