2.2.1 Questions and Answers_ Draft Solicitation No 70FB7024R00000006 Plastic Sheeting 06062024.pdf

PDF 198 KB Posted

Attached to
Plastic Sheeting
Solicitation number
70FB7024R00000006
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation No. 70FB7024R00000006 for Plastic Sheeting. The solicitation is being issued by the Federal Emergency Management Agency (FEMA) and is anticipated to be released no later than June 1, 2024, with a 30-45 day response period for industry proposals. The Government intends to award fixed-price contracts per contract period of performance. Delivery orders will be based on need and may be awarded to multiple contractors. The Statement of Work includes specifications for the plastic sheeting, such as core size, polyethylene thickness, and color. Offerors are advised that the Government may update the specifications as outlined in the Q&A document. Pricing is to be provided on a pricing template, with CLINs for the plastic sheeting and related services such as delivery and diversion. The Q&A also addresses sample requirements, lab testing standards, and restocking fees.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers to Solicitation No. 70FB7024R00000006 - Plastic Sheeting Request

1. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: Does the Government have an anticipated release of the official request for proposal?

Answer: The Government anticipates issuing the solicitation no later than June 1, 2024.

2. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: Does the Government have an anticipated response period? 30 day or 45 days for industry proposal submittal to the official request for proposal? Does the Government have an anticipated award date?

Answer: The Government anticipates issuing the solicitation no later than June 1, 2024.

3. Discussion: Draft RFP Solicitation, Attachment 1 – Draft Plastic Sheeting Pricing Template

Question: Is it the Government’s intent to award the FFP unit price as a fixed price per contract period of performance, or will the unit prices be a Not to Exceed for each period of performance?

Answer: Fixed prices per contract period.

4. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: For each task order contemplated and proposed, will the Government make a single award for each task order? Or is it the Government’s intent to award each task order to multiple contractors?

Answer: Delivery orders will be based on the need.

5. Discussion: Draft RFP Solicitation, Statement of Work, Section H Plastic Sheeting

Specifications, paragraph 4

Question: The current specs call for a component with only one domestic source of supply. The question and suggestion to update the specification of the plastic sheeting would benefit the government by: eliminating a domestic sole source provider of a critical component, reducing supply risk, adding better protection with less waste when the product is being deployed, and providing cost savings to the Government. Would the

Government consider changing Section H, Paragraph 4 of the Statement of Work to be revised with the bold changes as follows:

- Two (2) inch OR Three (3) inch cores;

- 3.5 polyethylene fastened to the core with plastic core plugs and sealed with a 3-inch-wide compatible sealing tape OR 3.5 mil polyethylene bag with open side folded over and taped to roll with 3-inch-wide sealing tape.

For context, these changes, if accepted, would change Paragraph 4 to read:

The finished product will be gusseted and/or accordion folded onto two (2) or three (3) inch diameters by forty-eight (48) inch cores. The core wall will be 0.190 inches thick. The sheet will fit on the core with no overhang of the finished product to the core. The outer wrap for each roll must consist of a 3.5 mil polyethylene fastened to the core with plastic core plugs and sealed with a 3-inch-wide compatible sealing tape or 3.5 polyethylene bag with open side folded over and taped to roll with 3-inch-wide sealing tape.

Answer: Please refer to updated SOW that will reflect the updated language.

6. Discussion: Draft RFP Solicitation, Attachment 1 – Draft Plastic Sheeting Pricing Template, CLINs 0002-0004 “Delivery”

Question: CLINs 0002-0004 “Delivery”. How should those CLIN’s be priced? The

Government provided SOW provides for the possible locations to be delivered, as well as the possibility of other emergency locations. Is it the Government’s intent for industry to price as worst-case scenario? In addition, will these CLIN prices be only for Evaluation purposes to be awarded an IDIQ contract? Meaning, each subsequent Task Order will have Delivery bid separately?

Answer: The information is locate in the pricing Template for your convenience.

7. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: Is the woven product blue on one side and white on the other?

Answer: Yes, it is woven and no the color is Pantone blue all oven inside and out. There is no white at all. Please refer to the SOW.

8. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: How big are the woven squares in the film?

Answer:

9. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: How many rolls would we ship at one time and do the places we ship have dock doors?

Answer: How many rolls depend on if we are in Disaster or Steady state. Yes, all

Distribution Centers have the capability to receive product.

10. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: For CLIN 10, restocking fee, would the Government please explain how restocking would work with the contractor. Is FEMA seeking to restock rolls that have already been delivered or only to reduce quantities on awarded delivery orders that have not yet been delivered?

Answer: No restocking fee only for delivery orders that have not yet been delivered

11. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: Factor 3, Past Performance, is Key Person past performance from an affiliate company acceptable for receipt of confidence ratings.

Answer: This is referring to a company not a specific person.

12. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: For sample, does FEMA want an entire 20 x 100' roll delivered. I am asking due to size and weight for receipt at FEMA.

Answer: 4 feet by 12 feet.

13. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: Lab testing. Certain third-party labs use different ASTM numbers to perform the exact same testing on FEMA's solicitation. Oxidative Induction Time is ASTM

D3895, Elongation at Film Break is ASTM D7004, UV Resistance ASTM 7238. Are meet or exceed results with these ASTM numbers acceptable under the solicitation from an industry standard third-party lab?

Answer: The vendor shall test according to the standards listed in the SOW no deviation is accepted.

14. Discussion: Draft RFP Solicitation 70FB7024R00000006

Question: I see that there’s a requirement for sample material to be sent to your attention. Would you like a full 20’ x 100’ production roll or a smaller sample?

Answer: Please do not send a full roll on a 4 ft X12 ft piece.

15. Discussion: 2.2.1 Attachment 1 - DRAFT Plastic Sheeting Pricing Template and 2.2.1

DRAFT_70FB7024R00000006 Plastic Sheeting Request for Proposal

Drop Trailer Rate

• 2.2.1 Attachment 1 - DRAFT Plastic Sheeting Pricing Template.xlsx o “0006 Drop Trailer Rate – per days”

▪ “Quantity” (column C) = 145

▪ “# of days/ miles / hours/ month” (column D) = 60

▪ “Unit Price” (column E) = Bidder’s price per day for drop trailer per

CLIN “Item Description”

▪ “Amount” (column F) = Column C x D x E

• 2.2.1 DRAFT_70FB7024R00000006 Plastic Sheeting Request for Proposal

05032024.pdf o Item No. 0006

▪ (Column B) Supplies / Services “Drop Trailer Rate - Daily detention fees shall be a fixed Not-To-Exceed amount $150 per day.”

▪ (Column C) The quantity is set at “145” (DA Days) o The Draft RFP lines item for Drop Trailer does not contain the “# of days/ miles

/ hours/ month” (column D) = 60” that is included in the Attachment 1 – Pricing

Template

Question: The Pricing Template spreadsheet and RFP pdf both include the “145” days of drop trailer days. Just the spreadsheet includes a multiplier of 60 in Column D. What does this 60 represent?

Answer: for CLIN 0006 Drop Trailer Rate is per trailer -per days (145 trailers per 60 days). So, the number 60 represents the number of days that the trailer would be dropped for. Be mindful that this is an estimation and not final.

16. Discussion: 2.2.1 Attachment 1 - DRAFT Plastic Sheeting Pricing Template and 2.2.1

DRAFT_70FB7024R00000006 Plastic Sheeting Request for Proposal

Diversion Rate

• 2.2.1 Attachment 1 - DRAFT Plastic Sheeting Pricing Template.xlsx o “0006 Drop Trailer Rate – per days”

▪ “Quantity” (column C) = 145

▪ “# of days/ miles / hours/ month” (column D) = 60

▪ “Unit Price” (column E) = Bidder’s price per day for drop trailer per

CLIN “Item Description”

▪ “Amount” (column F) = Column C x D x E

• 2.2.1 DRAFT_70FB7024R00000006 Plastic Sheeting Request for Proposal

05032024.pdf o Item No. 0006

▪ (Column B) Supplies / Services “Drop Trailer Rate - Daily detention fees shall be a fixed Not-To-Exceed amount $150 per day.”

▪ (Column C) The quantity is set at “145” (DA Days) o The Draft RFP lines item for Drop Trailer does not contain the “# of days/ miles

/ hours/ month” (column D) = 60” that is included in the Attachment 1 – Pricing

Template

Question: The Pricing Template spreadsheet and RFP pdf both include the “145” days of drop trailer days. Just the spreadsheet includes a multiplier of 60 in Column D. What does this 60 represent?

Answer: for CLIN 0007 Diversion Rate is per trailer -per mile (145 trailers- per 500 miles annually). So, the number 145 represents the amount of trailers needed to haul

87,000 rolls of sheeting annually.

File details come from the government source that posted it. Updated .