Questions and Responses 24-R-00042-Janitorial-Pest Control ZOA Group-R1 .pdf
PDF 121 KB Posted
- Solicitation number
- 697DCK-24-R-00042
About this file
This document contains questions and responses regarding Solicitation Number 697DCK-24-R-00042 for janitorial and pest control services at four facilities in Northern California for the Department of Transportation Federal Aviation Administration Southwestern Region. The services required include janitorial, pest control, and waste removal at the Oakland ARTCC, San Jose ATCT, Salinas ATCT, and Monterey ATCT locations. The current incumbent contractors are Kim Gardner, Inc. and Unicare Building Maintenance, Inc., under contracts 697DCK-18-C-00289 and 697DCK-19-C-00082 respectively. The total estimated value of the current five-year contract is $2,824,884. Site visits to the locations are optional and the point of contact information will be provided upon confirmation of attendance.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Responses Solicitation: 697DCK-24-R-00042, ZOA Group
1. In regard to the subject SIR - are the services currently being provided by a contractor? If so, could you please provide the incumbent contractor's name and contract number?
The current incumbent is Kim Gardner, Inc. for contract number is 697DCK-18-C-00289 and Unicare Building Maintenance, Inc. for contract 697DCK-19-C-00082.
2. Is pricing from a previous vendor who performed these services available?
The total estimated value for the current 5-year contract is: $2,824,884.00 for these locations.
No detailed cost information will be released.
3. Are measurements of the areas/facilities needing Pest Control Services available?
Yes, measurements of the areas requiring Pest Control Service is provided in SOW.
4. What is the information for the site visits? Will they be mandatory?
Site visits are optional at the address locations posted on SAM.gov. The POC information will be sent upon confirmation of attendance at the site visits.
5. Would you please provide the incumbent price for base and all option years?
6. Are there janitorial closets/supply storage available at all (4) locations?
Yes, all locations have a designated janitorial closet/supply storage.
7. There are supplies called for in section 4.a. that would not normally be provided via a janitorial contract, such as dishwashing soap and dinner napkins. Please confirm if all items listed in section 4.a are required, and if there are other items that should be included.
These items are required.
8. Section 4.d. directs, “No contractor furnished or owned commodity must (may) be kept on FAA owned or leased space or property with approval…” Does this include contract equipment (vacuums, buffers, etc.) stored in janitorial closets?
Contract equipment stored in janitorial closets (vacuums, buffers, etc.) is not included for 4d. of the
SOW.
9. Do any of the tower cabs have self-contained vacuum systems that the contractor can use?
No, the janitor must use a normal vacuum and carry it to each floor.
10. Is cleaning tower cab windows, interior and exterior, part of this contract?
In accordance with the SOW, cleaning tower cab windows, interior and exterior is excluded from this contract.
11. Are subcontractors used for regular service at any of the locations?
No, sub-contractors are not used for regular service at any of the locations.
12. Section 12.a. requires a signed checklist to be submitted to the COR. Is an electronic checklist acceptable?
Yes, an electronic checklist is acceptable.
13. Section 12.d. specifies required training including, “Familiarization with applicable FAA
Policies/regulations…” Will the government identify what specific policies and regulations they consider “applicable”? Will the government provide support materials for these training topics?
Yes, contractor will be provided with any and/or all information needed in order to accomplish requirements.
14. Are contractor employees allowed to work at the facility until a suitability determination is made?
If not, what is the standard time frame for determining suitability?
The suitability determination must be complete before contractor employees are allowed to work at the facility. The process could take up to 30 days.
15. Assuming there are existing contract employees who would be eligible to join the new contractor, would those personnel have their suitability and credentials transferred to the new contractor directly or would they need to resubmit forms and wait for the suitability determination?
Suitability and credentials can be transferred to a new contract, after it is verified the personnel have been hired to the new company. There is paperwork and requirements surrounding the transfer.
16. Are you able to provide the name(s) of the subcontractors currently providing pest control services at the Oakland ARTCC facility? To confirm, this service is the responsibility of the contractor and should be included in FFP pricing?
The contractor currently providing Pest Control Service at the Oakland ARTCC is Kilroy Pest Control. This service is the responsibility of the contractor and should be included in the FFP pricing.
17. No service time frame is given for Monterey. Are there preferred service hours?
0800 am-1000 am the preferred timeframe for service at Monterey ATCT.
18. Section 14 requires contractor to pick-up trash as needed. Is square footage available for the areas at each of the (4) facilities that require this service?
Pick-up trash that is visible in and/around the high traffic areas.
19. Under Emergency Services, both Phase 1 and Phase 2, are those services billed separately or are they to be factored in to the FFP pricing. If included, are there historical records available for frequency? Is there a limit on the number of annual services that may be requested?
These services must first be reviewed and then approved by the CO and COR, and then billed separately and will be paid for with a Government Purchase card. These costs should not be included as part of the proposal. Please see statement of work revision incorporating this change.
There are no historical records for the frequency of emergencies. They are evaluated on a case-by-case basis. There is no limit on emergency services, but by definition, they must be urgent services IAW SOW, page 11 Section 14 Emergency Service. Please see the revised language in the SOW, page 11 Section 14 Emergency Service. Please do not include costs in your proposals for emergency services, as this will be billed separately IAW with the revised SOW.
20. Are you able to provide the name(s) of the subcontractors at the (4) locations that are currently providing waste removal services. To confirm, this service is the responsibility of the contractor and should be included in FFP pricing?
In accordance with (IAW) the Statement of Work, the contractor shall appropriately utilize the facility’s existing waste and recycling program. Please reference AMS clause 3.6.3-7.
21. Are there any identified areas in any of the 4 facilities that require contractor service that present potential asbestos exposure hazards?
Yes, but Housekeeping should not be required to enter these areas. All locations are on asbestos monitoring program and has no exposure risk.
22. What is the yearly FFP value of the current contract?
23. What is the expected value for this contract?
24. Are there any changes from the existing contract to the new solicitation?
Yes, currently there are two contracts with a combined total of 15 locations all together.
This contract includes four facility locations, with various locations from each of the current contracts.
25. Will the government please define ‘ACM’?
Asbestos-containing materials (ACM)
26. For pricing purposes, can the non-ACM areas be defined prior to the initial walk-through?
Yes, but Housekeeping should not be required to enter these areas.
27. Is the contractor only responsible for interior light bulb changes, or exterior building and parking lot lights as well?
Interior only.
28. Can the contractor submit CPARs in lieu of Customer Satisfaction Surveys?
No, the Customer Satisfaction surveys must be submitted in accordance with clause SA51 of the SIR.
29. Due to the holidays and the burden placed on Government customers by completing multiple surveys, can the Offeror provide Customer Satisfaction Surveys that were previously completed and submitted by customers for similar proposals?
Customer Satisfaction Surveys must be submitted in accordance with clause SA51 of the
SIR.
30. Are there dumpsters located at all locations?
Yes, there are dumpsters located at all locations.
31. Are there current staff there now?
Yes, there is current staff providing the services at these facilities.
32. What is the previous award ID or contract number?
697DCK-18-C-00289
697DCK-19-C-00082
33. Is tower window cleaning a separate contract or is it apart of this solicitation?
The tower cab window cleaning is on a separate contract.
File details come from the government source that posted it. Updated .