RFQ6933A225Q000005 JRRF Anchor Chain QA1.pdf
PDF 125 KB Posted
- Attached to
- JRRF Anchor Chain Procurement
- Solicitation number
- 6933A225Q000005
About this file
This is a Questions & Answers document for RFQ 6933A225Q000005 regarding JRRF Anchor Chain procurement for the Department of Transportation Maritime Administration.
The document clarifies that foreign-manufactured chains (including from Spain, China, and other non-FTA Asian countries) may be submitted, subject to Buy American Act price evaluations. The technical requirements specify Steel, Grade 3, ABS certified stud-link anchor chain painted black, with acceptable diameters of 22mm, 24mm, or 64mm (as alternatives to 2½" or 7/8"). The chain lengths are 90 feet, and no end shackles or swivel pieces are required. Five units of 2½" ABS certified Grade 3 Kenter joining shackles must be delivered separately and not connected to the chain. No 7/8" joining shackles are requested. Payment terms are Net 30 days after delivery and proper invoice submission.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions & Answers # 1 RFQ 6933A225Q000005 JRRF Anchor Chain
Question 1: Will products manufactured or imported from Spain be acceptable for this procurement?
Answer: You may submit a foreign-manufactured chain. Be aware that the Buy American Act applies to the price evaluations. FAR 52.225-1, Buy American-Supplies and FAR 52.225-2, Buy American Certificate are also applicable to this procurement. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 2: Will products manufactured or imported from China or other non-FTA Asian countries be acceptable for this procurement?
Answer: You may submit a foreign-manufactured chain. Be aware that the Buy American Act applies to the price evaluations. FAR 52.225-1, Buy American-Supplies and FAR 52.225-2, Buy American Certificate are also applicable to this procurement. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 3: What is the payment scheme? What would be the payment milestone - would it be upon delivery of the supply? Additionally, how many days do you have for payment after the milestone is completed?
Answer: The invoice, submitted in accordance with the invoicing instructions, may be submitted upon delivery of the materials. Payment would be Net 30. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 4: What is the preferred material: galvanized, black, or stainless? Required color specifications? Specific coating or treatment requirements?
Answer: Steel, Grade 3, ABS certified stud-link anchor chain painted black. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 5: Whether a nominal diameter of 64 mm or 22/24 mm would be acceptable as an alternative to the specified 2 ½” or 7/8”.
Answer: Diameters 22mm, 24mm, or 64mm AND is also ABS certified it is acceptable.
64 millimeter is equal to 2.51969 inches. 22 millimeter is equal to 0.866142 inch and 24 millimeter is equal to 0.944882 inch. 7/8” equals 0.875. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 6: Do you require us to quote both 2 ½” × 90’ and 7/8” × 90’ stud link anchor chain with its end shackle and swivel piece?
Answer: No end shackle or swivel requested. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 7: Should the 5 units of New 2 ½” ABS certified Grade 3 Kenter joining shackles be delivered individually, or should they be incorporated with the 2 ½” × 90’ chain?
Answer: Kenter joining shackles delivered separate. DO NOT CONNECT. This answer is reflected in Amendment 1.
Question 8: You do not require Kenter joining shackles for the 7/8” chain right?
Answer: NO 7/8” joining shackles requested. This answer is reflected in Amendment 1.
File details come from the government source that posted it. Updated .