47QFNA24R0005 Attachment 1 - RFP QAs - AMEND1 (Govt responses).xlsx
XLSX spreadsheet 16 KB Posted
- Solicitation number
- 47QFNA24R0005
About this file
This document is a Question and Answer (Q&A) attachment related to solicitation 47QFNA24R0005 for a Multiple Award Indefinite Delivery, Indefinite Quantity (IDIQ) contract for Brand Name equipment for Program Management of Protection and Integration (PM-PI). The IDIQ has a ceiling value of $200 million over 5 years. The procurement is a small business set-aside. The Q&A addresses topics such as acceptable pricing bases, packaging requirements, obsolete part numbers, set-aside considerations, and required documentation. Key details include that offerors are not required to provide all items in the catalog, the percentage of items an offeror can provide is an evaluation factor, and shipping costs may be negotiated at the delivery order level if bidding FOB Origin. The Q&A also provides guidance on how to handle discontinued or obsolete items in the proposal.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Sheet1
| RFP Number 47QFNA24R0005 | |||
| Attachment 1 - Questions and Answers | |||
| AMEND1 - Government Responses | |||
| RFP Reference | Contractor Question | Government Answer | |
| 1 | MAS: 339920S | (Redacted) is the name brand equipment for recumbent cross trainers, recumbent bikes and upper body ergometers. Will there be a need for this type of exercise equipment in this project? We are a small business and have GSA contracted pricing, contract #(Redacted) | Attachment 3 - IDIQ Catalog lists the brand name specific items currently required for the IDIQ. Additional items may be added via modification to the IDIQ in the future, if they are within the scope of the IDIQ. The scope of the IDIQ is described in paragraph 3 of the RFP letter and Attachment 2 Class Brand Name Justification. |
| 2 | 47QFNA24R0005 | Is this an all or none or can we quote on limited items | Offerors are not required to quote and be able to provide all items in the catalog (reference RFP Letter Paragraph 18. a. iii.) |
| 3 | Catalog List | In order to be considered for this IDIQ, does the entire catalog list attachment 3 need to be completed fully? | Offerors are not required to quote and be able to provide all items in the catalog (reference RFP Letter Paragraph 18. a. iii.) |
| 4 | Catalog List | Item ID 1734 thru 1754 are listed as Gentex parts when they are actually made by Wilcox Ind. Is the GOV willing to accept theses from Wilcox? | Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal. The Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. |
| 5 | Para 18 | Synopsis states that submittals must be created in PDF format in portrait orientation with no smaller than 8 point font for charts. Our Risk MGMT Approach was originally created in Excel format. I am able to convert the document to PDF using 8 point font in portrait orientation; however, the document text itself is sideways. I have attached an example of what the page looks like upon completion to include margin adjustments. Would this qualify as acceptable per the RFP parameters? | All formatting requirements for Volume 1 are entirely stated in the RFP letter at paragraph 18. a. i. |
Stated formatting requirements refer to page orientation and do not specify orientation of text. Proposal must however remain readable.
| 6 | n/a | I am requesting bid # 47QFNA24R0005 be set aside for only SDVOSB companies. | ||
| Please let me know if Multiple Award IDIQ for PM-PI (Brand Name equipment) can be modified, thanks! | The IDIQ is a multiple-award set-aside for small business, which includes SDVOSB. Market research, including a RFI posting specific to this requirement, did not indicate significant enough SDVOSB interest to justify a SDVOSB set-aside. | |||
| 7 | Unknown | Does an offeror have to have a GSA schedule to bid this opportunity? | A GSA Schedule is not required to bid this opportunity. Reference RFP letter paragraph 18. b. iii. Please note that the basis of quoted pricing (Open market pricing, GSA Schedule pricing) must be indicated for each of the offeror's quoted items in the submission of Attachment 3 - IDIQ Catalog, Pricing tab, Column L. | |
| 8 | General | We understand this program has a requirement for Brand Name items. Will the government consider award to a small business offeror working with both manufacturers and authorized distributors to provide Brand Name items, or is there a preference for OEMs? | The Government will consider any small business, responsible offeror's proposal. Please reference RFP letter paragrapgh 18. a. iii. regarding documentation proving offeror is capable of providing items from the OEMs. | |
| 9 | RFP, Title Sheet, page 1 | Is there a waiver to the Non-Manufacturer Rule, either class or individual, for products produced by large OEMS? | A class waiver exists for the prime NAICS associated with the IDIQ, which applies to the appropriate OEMs listed in Attachment 3. However, the IDIQ remains a small business set-aside. | |
| 10 | RFP, 10, pages 5-6 | The packaging and labelling requirements appear to be very similar to MIL-STD-129. Will contractors be held to any packaging and/or labelling standards or just the requirements outlined in the RFP? | The RFP outlines general/minimum packaging/labeling requirements for the IDIQ. RFQ letters for individual delivery orders may include more specific and/or additional packaging/labeling requirements, as appropriate. | |
| 11 | RFP, 18.a.iii, page 11; 18.b.iii, page 13 | The RFP contains several references to GSA schedules: ITO for Volume 2, Pricing states that GSA Schedule pricing may be used as a basis for quoted ceiling pricing, and the ITO for Volume 1, Technical states that a Federal Supply Schedule may be used as documentation of a contractor's ability to provide items from OEMS. Are offerors required to have IDIQ products on their GSA MAS Schedule, and if so, must those be added prior to award in order to be eligible? | Offerors may bid as GSA Schedule, open market or a combination of the both. Reference RFP letter paragraph 18. b. iii. Please note that the basis of quoted pricing (Open market pricing, GSA Schedule pricing) must be indicated for each of the offeror's quoted items in the submission of Attachment 3 - IDIQ Catalog, Pricing tab, Column L. | |
| 12 | Attachment 6 Clauses, page 3 | Several DFARs are incorporated by reference stating a preference for products sourced from Afghanistan (DFARS 252.225-7023, 252.225-7024, 252.225-7026). As this contract supports CONUS end users, we believe this clauses may have been included in error. Can the government please confirm whether these clauses are valid, and if not, remove them? | Clauses included in error - will be removed via RFP amendment. | |
| 13 | n/a | ID #s (redacted) are obsolete part numbers, not on our GSA schedule. How should we handle the response for those items? | If Attachment 3 IDIQ Catalog provided with the RFP contains obsolete items, Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal. The Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. | |
| 14 | 3) Percentage of items an offeror can provide from the catalog (Pg 15) | Is there a minimum number of line items we must carry in order to be considered for the contract? | Reference RFP letter paragraph 18. b. iii: Offerors are not required to quote and be able to provide all items in the catalog. However, the percentage of items an offeror can provide from the catalog is a factor of evaluation in accordance with RFP letter paragraph 20. | |
| 15 | III Pricing: All proposals will be reviewed for price reasonables (Pg 15) | Will the future forecast or past demand data be provided for the items upon receipt of the contract? | Per RFP letter paragraph 4: The ceiling value associated with this IDIQ is $200,000,000.00 over the life of the IDIQ. This ceiling is based upon a Rough-Order of Magnitude (ROM) methodology, utilizing historical order data and projections for future requirements. |
Further forecast/past demand data will not be shared upon receipt of contract. Lists of individual requirements will be released via Requests for Quotes (RFQs) for individual delivery orders, as available.
| 16 | 6. Contract Type (Government delivery preference is FOB Destination. (Pg 3) | How many FOBs will be supported by this contract? | The delivery location for individual delivery orders under the IDIQ will be predominately Lexington, KY. However, other delivery location(s) may be required for some delivery orders under the IDIQ. Delivery location(s) will be specified on Request for Quotes (RFQs) for individual delivery orders. All delivery locations are anticipated to be CONUS. |
| 17 | 6. Contract Type (Government delivery preference is FOB Destination. (Pg 3) | Will contractor be required to ship to contingency destinations? | All delivery locations are anticipated to be CONUS at this time. If shipment to contigency destination is required, this will be detailed at the order level. |
| 18 | 3. Scope (Pg2) | The contract states no substitutions, if the item is obsolete what is the procedure for getting a suitable substitutions? | If Attachment 3 IDIQ Catalog provided with the RFP contains obsolete items, Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal. The Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. |
After IDIQ award, if items become obsolete the Government will identify the replacement items (if appropriate and within overall scope of IDIQ) and communicate any required changes to IDIQ awardees to allow for catalog updates.
| 19 | 7. Delivery, Tracking and Reporting Requirements (pg 4) | The contract states the contractor is responsible for tracking all shipments to the FOB, does the government have a preferred carrier (i.e. USPS, UPS, Fedex) | The Government does not have a preferred carrier. |
| 20 | iv. Past Performance (pg12) | If we do not have any past performance managing government contracts can we use past performance from the private sector that is equivalent to this RFP? | The RFP does not require that past performance be from the Government; however, any past performance information provided in the proposal must be of comparable scope and breadth as this IDIQ, and all information provided must be verifiable. See RFP letter paragraph 18. a. iv. for minimum information that must be provided. Government Contracting Officer may be replaced by the private industry equivalent as the point of contact, if appropriate. |
| 21 | 47QFNA24R0005 | Is this intended for business on the GSA schedule, or is it open to all, including Non-schedule business and service disabled veteran owned small business | Offerors may bid as GSA Schedule, open market or a combination of the both. Reference RFP letter paragraph 18. b. iii. Please note that the basis of quoted pricing (Open market pricing, GSA Schedule pricing) must be indicated for each of the offeror's quoted items in the submission of Attachment 3 - IDIQ Catalog, Pricing tab, Column L. |
The IDIQ is a small business set-aside, which includes service disabled veteran owned small businesses.
22 Force Multiplier Brand Per the DLA website, the cage code for force multiplier is defunct and we are unable to reach the company directly. Is there another source or brand for those items?
Legal Business Name FORCE MULTIPLIER, LLC Doing Business As (DBA) Division Name FORCE MULTIPLIER CAGE Information
CAGE 6JER4
UEI MJVLGNAVDT53
Status Obsolete Type U.S./Canada Manufacturer Established 09/15/2011 CAGE Update Date 10/25/2023 CAGE Expiration 10/24/2023 Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal, the Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented.
Offerors are not required to quote and be able to provide all items in the catalog (reference RFP Letter Paragraph 18. a. iii.)
| 23 | GSA | Is this an open solicitation and not just a GSA schedule holder? | A GSA Schedule is not required to bid this opportunity. Reference RFP letter paragraph 18. b. iii. Please note that the basis of quoted pricing (Open market pricing, GSA Schedule pricing) must be indicated for each of the offeror's quoted items in the submission of Attachment 3 - IDIQ Catalog, Pricing tab, Column L. |
| 24 | Place of Performance | Will the place of performance and destination always be Lexington Kentucky? | The delivery location for delivery orders under the IDIQ will be predominately be Lexington, KY. However, other delivery location(s) may be required for some delivery orders under the IDIQ. Delivery location(s) will be specified on Request for Quotes (RFQ)s for individual delivery orders. All delivery locations are anticipated to be CONUS. |
| 25 | Catalog List | FTHS helmets undergo LAT testing which there does not appear to be a mechanism in place for that under this contract and would have to be quoted separately. | Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal, the Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. |
| 26 | Catalog List | There are numerous obsolete and incorrect part numbers | Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal, the Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. This space may also be used to indicate obsolete part numbers. |
| 27 | RFP section 18. Instructions to Offerors/ Proposal Submission Requirements |
a. Volume 1 - Technical Volume
| iv. Past Performance | RFP instructions state "The Contractor shall provide project summaries of three contracts and/or delivery orders completed within the past five years which are similar in size and scope to this IDIQ and/or delivery orders issued by this GSA office." Does "Completed" apply to the contract and the Delivery Order? Are ongoing contracts permitted? | The Government is requesting completed delivery orders/contracts. If no completed activity is available, Offeror may provide relevant (similar in size and scope) ongoing contracts/deliveries for Government consideration. Submissions must contain all required information in accordance with RFP letter paragraph 18.a.iv. | ||
| 28 | RFP section 18. Instructions to Offerors/Proposal Submission Requirements b.Volume 2 -Pricing | Can the government specify one shipping destination for all bidders to use for the purposes of calculating shipping costs for Attachment 3 IDIQ Catalog? | The delivery location for individual delivery orders under the IDIQ will be predominately 5749 Briar Hill Road, Lexington, KY 40516. However, other delivery location(s) may be required for some delivery orders under the IDIQ. Delivery location(s) will be specified on Request for Quotes (RFQ)s for individual delivery orders. All delivery locations are anticipated to be CONUS. | |
| 29 | RFP section 18. Instructions to Offerors/Proposal Submission Requirements b.Volume 2 -Pricing paragraph vi | RFP section b.Volume 2 -Pricing paragraph vi states "Offeror must state if their quote pricing is FOB Destination or FOB Origin. If bidding FOB Origin, the offeror must state the basis of shipping costs at individual order level. The offeror shall provide this information as appropriate on the “Info” tab Column B." However, Attachment 3 Columns G-K state “Unit Price (Inclusive of Shipping)”. Please clarify how the bidder is intended to complete Attachment 3 if proposing FOB Origin prices. | In accordance with RFP Letter paragraph 18. a. i. - if bidding FOB Origin, Offeror shall fill out the proposed ceiling unit pricing in Attachment 3 - IDIQ Catalog, "Pricing" tab Columns G-K. In addition, Offeror must fill in the requested information in "Info" tab Column B in accordance with RFP Letter paragraph 18. a. v. and vi, which includes stating if basis of pricing is FOB Origin or FOB Destination and stating the basis of shipping costs that will be bid at the order level. |
In other terms, if the Offeror is proposing only FOB Origin then the Government is requiring an explanation for how shipping costs will be bid at the order level and is not requesting the Offeror bid actual shipping costs at the IDIQ level. After IDIQ award, if basis of awardee's catalog pricing is FOB Origin, then awardee will need to bid shipping costs at the order level.
| 30 | RFP section 6.0 Contract Type | RFP states "The Government’s delivery preference is FOB Destination." However, when appropriate Contractor may bid FOB Origin with shipping costs broken out as a separate line item. Shipping costs will be represented on a separate FFP contract line item number (CLIN) and subject to negotiation." Is this only at the delivery order level? If the IDIQ is proposed FOB Destination, how would shipping price be separately negotiated at the DO level? | If the Offeror's catalog pricing is based on FOB Destination, seperate shipping costs would not be applicable as shipping would be included in the ceiling pricing. If the Offeror's catalog pricing is based on FOB Origin, shipping costs will be established only at the DO level. |
| 31 | DFARS | Are Berry Amendment compliant items a requirement within Attachment 3? | All items in Attachment 3 are Berry Amendment compliant. If Offeror believes any items are not Berry compliant, Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to denote this. |
Buy American provisions/clauses included in Attachment 6, with the exception of DFARS 252.225-7000 which was excluded in error. This provision will be incorporated via amendment to RFP.
| 32 | Attachment 3 | If a provided NSN has multiple vendors/manufacturers, can the product be provided from one of the vendors that isn't on the list? | Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal, the Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. |
| 33 | Page 11, Section iii | RFP states, "Contractor is not required to bid to all items/OEMs in the Catalog." Is there a minimum requirement to bid? Will award be determined in any way based on how many items an offeror had bid? | Reference RFP letter paragraph 18. b. iii: Offerors are not required to quote and be able to provide all items in the catalog. However, the percentage of items an offeror can provide from the catalog is a factor of evaluation in accordance with RFP letter paragraph 20. |
| 34 | Attachment 2 | In the case of products that are discontinued or no longer available, can offerors propose equal products from another brand, or will the government provide an updated part list reflecting replacements for discontinued items? | Offeror may use "Pricing" tab, Column M "Notes" to provide any corrections that may be recommended as part of its proposal, the Government will evaluate these recommended corrections to ensure the same requirement is represented. This space may also be used to indicate obsolete part numbers. |
File details come from the government source that posted it. Updated .