QA 47PJ0020R0113.pdf

PDF 123 KB Posted

Attached to
Renovate Restrooms on 2nd Floor, Federal Building, Pierre, SD
Solicitation number
47PJ0020R0113
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation No. 47PJ0020R0113, Renovate Restrooms on 2nd Floor, Federal Building, Pierre, SD

A. Questions and Answers:

1. Will a fixture schedule be provided?

Answer: No. The basis-of-design fixtures are listed in the SOW and shown on drawings. The contractor is responsible for verifying quantities and configurations of all fixtures, as well as ensuring full functionality at the conclusion of the project.

2. Will a specifications book be provided?

Answer: No. The SOW and drawings (A-101-103, A-201-209) comprise the extent of the design documents.

3. What is the floor construction underneath the bathroom?

Answer: Cast-in-place concrete slab.

4. What is the construction of the Chase wall?

Answer: All existing walls are 4” or 8” masonry, as shown on original drawings. All existing construction to be verified on site by Contractor. New walls as tagged in A-102.

5. Will a detail be provided for the new lintel? What is the wall construction of the new door installation that the lintel will be going into?

Answer: Lintel design is delegated to the contractor and stamped structural drawings are required with submittals. Refer to General Construction requirements (Section 3.a.i & 3.b.i) and submittal requirements (Section 9 table) in SOW. All existing walls are 4” or 8” masonry, as shown on original drawings. New walls as tagged in A-102.

6. Will a detail be provide for the new control joint?

Answer: No. Contractor to provide control joint to allow for differential movement and prevent cracking.

7. What is the wall construction of the demoed D-4 wall?

Answer: All existing walls are 4” or 8” masonry, as shown on original drawings. All existing construction to be verified on site by Contractor.

8. Will an electronic submission of the proposal be accepted due to the COVID-19 pandemic?

Answer: No. Timely USPS mail and commercial deliveries are still being made.

9. Are you ONLY wanting 3 projects from the tile contractor and no past performance from the

GC?

Answer: No. Three projects are required from the offeror and 3 projects from the tile contractor, if they are separate contractors.

10. I just want to clarify that you do not want any past performance from the GC correct?

Answer: Three references are required for offeror’s experience and past performance on similar work.

11. If you do want past performance from the GC are we supposed to provide it on the form provided with the 3 references on the 1 page, and same for tile contractor with a total of 6 projects, and two forms 1 form per company?

Answer: You can use the forms provided to submit the references or any other form as long as it has all of the same information on the form provided.

12. Can you please provide a copy of the site visit sign in sheet for above referenced RFP?

Answer: A sign in sheet was not obtained at the site visit but the following attended:

Chad Eagle, C. Eagle Construction

Will Clark, Will Clark Electric

Justin Tjeerdsma, Wheelhouse Plumbing

Allen Uecker, Wheelhouse Plumbing

Shawn Lyons, JE Hurley

Jim Whetsell, Whetsell Carpentry

13. Is there going to be an addenda for a set of electrical plans and specs on lighting for this project?

Answer: No. There will not be an electrical plan. Electrician is responsible for ensuring project meets all applicable requirements. Basis of design fixtures and their key attributes are listed in the SOW. Contractor is responsible for scheduling fixture types and quantities.

14. Is there a list of prime contractors who are bidding?

Answer: No. The solicitation is posted at https://beta.sam.gov/.

15. If we bid do we have to bid as prime?

Answer: The offer amount must be for ENTIRE project to be considered for award.

B. Clarifications from the site visit

1. Can tile substitutions be used?

Answer: Yes, substitutions are allowed, in accordance with SOW:

1. Alternates will be considered on a case basis and must be approved in writing by GSA PM prior to bid date.

a. Key attributes include: size and color selection, coefficient of friction, V1 color variation, through-body color, Made in USA

i. Tile manufactured outside the USA will not be approved.

https://beta.sam.gov/

2. Will the stainless steel backing be relocated with the drinking fountain?

Answer: Yes, relocate the drinking fountain in its entirety, to include all accessories.

C. The period for questions and answers is now closed.

File details come from the government source that posted it. Updated .