36E77618R0107-0001003.pdf

PDF 69 KB Posted

Attached to
FY2020 Non-IT Business Case (VA-18-00154516)
Solicitation number
36E77618R0107
Issued by

About this file

36E77618R0107 0001 Attachment 4 - Answers To Technical Questions.pdf

View the file

Other files

File Type Posted
36E77618R0107-0003001.docx DOCX document
36E77618R0107-0003000.docx DOCX document
36E77618R0107-0002000.docx DOCX document
36E77618R0107-0001000.docx DOCX document
36E77618R0107-0001001.pdf PDF
36E77618R0107-0001002.pdf PDF
36E77618R0107-002.pdf PDF
36E77618R0107-003.doc DOC document
36E77618R0107-001.pdf PDF
36E77618R0107-000.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Answers to Technical Questions – FY2020 Non-IT Business Case Applications

1. Are team resumes included in the 50-page limit for Volume I – Technical? (Page 6, 4.3.b)

Answer: Yes, but if more pages are required due to the volume of resumes, the page limitation will be waived. The total volume size for Volume I & II remains 4MB.

2. Is it a requirement to contract with a state-licensed appraiser in each state? Alternatively, would it be acceptable to determine “reasonable, anticipated land values” by utilizing readily available, published market data in commercial real estate databases? (Page 6, 4.3.b)

Answer: It is a requirement to contract with a state-licensed appraiser in each state. Utilization of market data has not provided VA sufficient insight into the submarkets contained within the proposed delineated area, and as land cost is a significant consideration in the scoring analysis, VA is requiring additional subject-matter expertise and more thorough analysis.

3. Does VA require a signed appraisal report? If not, what is the specific deliverable required of the state-licensed appraiser? (Page 6, 4.3.b)

Answer: Yes.

4. If an Offeror must contract with a state-licensed appraiser, please confirm that there are no additional licensure/certification requirements for those appraisers. (Page 6, 4.3.b)

Answer: The Offeror is responsible for ensuring that the appraiser has proper credentialing to perform the work on behalf of the Government, in the state in which the work is to be performed. This includes, but may not be limited to, state licensure and MAI certification or equivalent professional appraisal certification.

5.Is contracting with an A/E firm required to prepare estimates for lease build-out or can existing VA datasets be leveraged to develop estimates for FY2020 budget leases? (Page 6, 4.3.d)

Answer: Yes, contracting with an A/E firm is required.

6. Can VA define what accelerated lease procurement documents are required as a part of this task?

(Page 6, 4.3.f)

Answer: This task was removed from the PWS.

7. Can VA define what data elements would be collected to support accelerated lease procurement documents? (Page 6, 4.3.f)

Answer: This task was removed from the PWS.

8. Can VA define what is included in providing “administrative support to assist VA with accelerating appraisals”? Will VA provide a list of appraisals requiring administrative support? For pricing purposes, how many appraisals are expected to be supported with this task? (Page 6, 4.3.g)

Answer: This task was removed from the PWS.

Answers to Technical Questions – FY2020 Non-IT Business Case Applications

9. Would performing Task 4.3 create any current or future conflicts of interest for a broker currently supporting Module 3 due diligence or lease acquisition support services under a VA brokerage contract?

(Page 6, 4.3)

Answer: No.

10. The requested deliverable quantities in Attachment A of the PWS are inconsistent with the Tasks 3 and 4 descriptions in pages 4-5 of the PWS. What are the correct quantities of lease and construction projects? (Attachment A)

Answer: The quantities have been amended on the Pricing Schedule.

11. Several due dates listed in Attachment A of the PWS will occur within one week after the proposal submission date. Will a revised schedule of due dates be released for all deliverables? (Attachment A)

Answer: Yes. Once the contract is finalized and notice to proceed is let, a new schedule will be created.

12. Are in-person meeting required?

Answer: A in-person meeting is required for the first kick off meeting.

13. Could you please provide the incumbent contract number?

Answer: The FY2019 Non-IT Business Case Applications – 36E77618C0003 was awarded to The Craddock Group, 3033 Wilson Blvd Ste 700, Arlington, VA, 22201 on November 15, 2018.

File details come from the government source that posted it.