S06 36C26223Q1082 0004.pdf
PDF 217 KB Posted
- Attached to
- S207--Pest Control Mgmt Svcs -Question/Answers for Amend 0003 Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 36C26223Q1082
About this file
This document appears to be Amendment No. 003 to Solicitation 36C26223Q1082 for Pest Control Management Services for the Phoenix VA Healthcare System. The amendment provides answers to questions submitted by potential offerors and includes the original solicitation (SF 1449).
The key details are:
- The solicitation is for pest control services at multiple buildings and locations in and around Phoenix, AZ, with the majority of the services required at the main 650 E. Indian School Road facility.
- The incumbent contractor is Kaigen Pest Control, who has provided services for the past 5 years under Contract 36C24819C0033 valued at $727,461.30.
- The solicitation is open to Service-Disabled Veteran-Owned Small Businesses. No site visits are planned, but the government provided details on the types and quantities of pest control services required over the past 24 months.
- The government did not provide specific details on the incumbent's performance or lessons learned, but stated a seamless transition to a new contractor is required.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| S06 36C26223Q1082 0005.pdf | ||
| 36C26223Q1082 amendment 0001 SF-30.pdf | ||
| 36C26223Q1082 amendment 0002 SF-30.pdf | ||
| 36C26223Q1082 0004_Contract Opp.docx | DOCX document | |
| S02 36C26223Q1082_3 Pest Control Solicitation 1449.pdf | ||
| S06 36C26223Q1082 0003 SOW-Req update.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE 7. ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR
ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES
SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243
(Type or print) (Type or print)
(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code)
(If other than Item 6)
(Specify type of modification and authority)
(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
1 7
0004 None
36C262
NCO 22
Department of Veterans Affairs
NCO 22 - Network Contracting
650 East Indian School Road
Phoenix AZ 85012
36C262
NCO 22
Department of Veterans Affairs
NCO 22 - Network Contracting
650 East Indian School Road
Phoenix AZ 85012
To all Offerors/Bidders 36C26223Q1082
X
X X
X 1
Pest Control for Phoenix VA Healthcare System
This amendment is to supply answers to questions submitted and a copy of the original solicitation (1449)
Acknowledgement of amendment is required.
Anita Amodia
Contracting Officer
The purpose of this amendment is to supply answers to submitted questions and provide the original solicitation (attachment).
Questions/Answers for 36C26223Q1082 Amendment 003
1. Are all of the following buildings located at 650 E. Indian School Road, Phoenix, Arizona 85012, Yes and what is the square footage being serviced at each of the buildings listed below?
a. Building 1 352800
b. Building 2 & 2A 31200
c. Building 2A
d. Building 8 201275
e. Building 13 2400
f. Building 14 & 14A 3240
g. Building 16 50000
h. Building 20 3284
i. Building 21 34016
j. Building 22 2400
k. Building 23 & 23A 6930
l. Building 24 4300
m. Building 25 2400
n. Building 26 2400
o. Building 27 4152
p. Building 28 4815
q. Bldg. 29 16000
r. Building 31 28202
s. Building 32 100
t. Building 33 100
u. Building 34 31618
v. 42 Each (Solar Panels/Parking Covers) UNKOWN
w. Building 37 Parking Garage UNKNOWN
2. Are the following locations only needing bed bug service ”upon request” and no other service, and what is the total square footage of space at each that needs to be serviced? ONLY BED BUG PER REQUEST This service is not for the entire sq footage of the buildings. Treatment will only be where BB was found, Ex: Waiting area chairs, exam room, restroom, etc... Sq. Footages of these CBOCs are unknown and NA
a. Staff Sergeant Alexander W. Conrad VA Health Care Clinic
3285 S. Val Vista Dr.
Gilbert, AZ 85297
b. Midtown VA Clinic
5040 N 15th Ave Phoenix, AZ 85015
c. Southwest VA Health Care Clinic
9250 W. Thomas Rd., Ste 400 Phoenix, AZ 85037
d. Thunderbird VA Health Care Clinic
9424 N. 25th Ave.
Phoenix, AZ 85021
e. Northeast VA Health Care Clinic
11390 E. Via Linda Rd., Ste. 105 Scottsdale, AZ 85259
f. Northwest VA Health Care Clinic
Grand Avenue Professional Plaza
13985 W. Grand Ave., Suite 101
Surprise, AZ 85374
g. 32nd Street
400 North 32nd Street (32nd and East Van Buren Street) Phoenix, Arizona 85008
h. Globe
5860 South Hospital Drive Suite 111
Globe AZ 85501
3. Who is the current incumbent for this contract?
Answer: Kaigen Pest Control
4. How long has the incumbent been providing services under this contract?
Answer: Five (5) years
5. What is the total value of the current contract (either total awarded or annual amount)?
Answer: Contract 36C24819C0033 was for $727,461.30 for Period of
Performance 0/01/2019 – 09/30/2023. Services being covered under a bridge contract.
6. How has the incumbent’s performance been evaluated over the contract term?
Answer: This question cannot be answered.
7. Have they met all requirements?
8. Are there any areas where the incumbent has exceeded expectations or, conversely, failed to meet performance standards?
9. Have there been any modifications or changes to the original scope of the incumbent's contract? If so, what were the reasons?
Answer: The scope and Statement of Work were recently revised to address the facility’s needs.
10. How many option years have been exercised so far, and what is the current period of performance for the contract?
Answer: The services are being performed under a bridge contract until a new contract can be awarded.
11. Has the incumbent received any extensions or renewals for this contract?
Answer: See item 10.
12. Have there been any challenges or issues with the incumbent during their contract term?
13. What lessons have been learned during the incumbent's contract that might be relevant for future contractors?
14. What are the incumbent's key strengths or competitive advantages in this field?
15. Is there expected to be a transition period if a new contractor is awarded the contract?
Answer: The only transition that is acceptable to a hospital is a seamless transition.
16. If so, how long, and what does it involve?
Answer: See answer to 15
17. Will the incumbent be eligible to compete for the new contract if a re-compete is planned?
Answer: No re-compete other than the amendment is planned.
18. Are there any publicly available labor rates or pricing structures used by the incumbent?
Answer: The Department of Labor Wage Determination is used by all federal agencies who fall under the Service Contract Labor Standards (can be found at
SAM.gov)
19. Have there been any cost adjustments during the contract term (e.g., due to inflation or labor increases)?
Answer: FAR 52.222-43 is used for cost adjustments.
20. Can you provide me with the past 5 contract award amounts that are to the same scope as this contract?
Answer: The scope of the contract was revised, so we do not have any past contract with the new scope.
21. Are there any date and times available to have potential subcontractors come out and view each location?
Answer: No site visit is scheduled.
22. Can the government provide the total number of bat service requests that occurred over the past 24 months?
Answer: approx. 4
23. Can the government provide the name of the video surveillance equipment that is currently being used?
Answer: No
24. Can the government provide the total number of video surveillance requests that occurred over the past 24 months?
Answer: Video surveillance has been ongoing for a few years now; no new requests have been made or suggested by the pest control company that handles that portion of our need.
25. Can the government provide the SOW requirements for storing and/or saving of video surveillance that will be expected by the contractor?
Answer: The surveillance is only for proof of activity as well as a means for the contractor to track rodent activity. Current contractor sends us a still of the rodent if one is seen. The videos are in pipe chases, and ceilings. Saving is not required by the government, a still suffices.
26. Can the government clarify if video footage and photograph pictures will be required when video surveillance is requested or just video footage?
Answer: See answer to 25
27. Can the government provide the total number of bed bug service requests for each of the following locations over the past 24 months?
A. Phoenix VAMC approx. 100
B. Staff Sergeant Alexander W. Conrad VA Clinic approx.. 3-5
C. Midtown VA Clinic approx. 3-5
D. Southwest VA Clinic approx. 3-5
E. Thunderbird VA Clinic approx. 3-5
F. Northeast VA Clinic approx. 3-5
G. Northwest VA Clinic approx. 3-5
H. 32nd Street Clinic approx. 10
I. Globe Clinic approx. 3-5
28. Will the government permit the use of IPM practices as well as pest control industry practice to use specialty equipment such as a handheld laser device to help control and manage birds?
Answer: Explanation of any method not listed in the SOW needs to be communicated to the COR and the COR will decide what methods are approved as they are proposed.
29. Will the government permit the use of IPM practices as well as common pest control industry practice to use specialty services such as hawks to help control and manage birds?
Answer: Explanation of any method not listed in the SOW needs to be communicated to the COR and the COR will decide what methods are approved as they are proposed.
30. Can the government clarify that unlimited bird netting installation is included in this firm fixed price solicitation as this service is not usually included in firm fixed pricing and as well not standardly included within the pest control industry?
Answer: Unlimited bird netting is not in the SOW
31. Can the government provide the total square footage of bird netting that has been installed by the incumbent pest contractor over the past 36 months?
Answer: 0 Sq ft
32. Can the government provide the total number of emergency and/or unscheduled pest service requests that occurred over the past 24 months?
Answer: Bed bugs since it has a 4-hour response time required is the only “emergency” requests. Unscheduled requests are approx. 10 per month. Those requests depending on time of day are usually tended to by the current contractor by the next morning since they are already onsite for their scheduled spraying/inspections.
33. Can the government clarify that door "air screen" as outlined in section 4.4 of the SOW is included in this firm fixed price solicitation as this equipment and service is not usually included in firm fixed pricing and as well not standardly included within the pest control industry?
Answer: Door Screens are already installed and maintained by the facility.
34. Can the government clarify that spider web dewebbing services to occur as outlined in section 4.5 of the SOW is limited to up to 20 feet from the ground level which is the pest control industry standard practice?
Answer: Per 4.5 it is not limited
35. Can the government clarify that unlimited bat exclusion is included in this firm fixed price solicitation as this service is not usually included in firm fixed pricing and as well not standardly included within the pest control industry?
Answer: Unlimited bat exclusion is not in the SOW
36. Can the government provide the total square footage of bat exclusion that has occurred by the incumbent pest contractor over the past 36 months?
Answer: Recent bat exclusion was from in between our fixed sunshades, no sq. footage noted as this was cracks, not whole spaces where sq. footage could be calculated.
37. Can the government verify that this recent amendment 0003 only permits contractors that submitted on time proposals for this same solicitation number to continue forward with this solicitation opportunity?
Answer: No. Open to all Service-Disabled, Veteran Owned Small Business that can meet the requirements.
38. Will the government be providing an updated 1449 for this solicitation?
Answer: No. Will provide original 1449. It is included with the answers.
39. Will the government require SDVOSB, VOSB, SB, HUD ZONE, 8A, and LARGE Prime Contractors themself to have reverent pest control past experience including pesticide applications, IPM Pest Management, Rodent Management, Bird Management and Bed Bug Management for the best interest of public health & safety and in alliance of the VHA Directive 1850.02 Pest Management Operations and VAAM Appendix M815-A Department of Veterans Affairs Source Selection Guide?
Answer: Evaluation will be conducted as stated in the amendment.
40. Will there be any opportunities for our company and our potential subs to do site walks prior to submitting a bid?
Answer: See question 21.
41. How has the Phoenix VA been carrying out pest control over the past few years?
Have there been any issues with the service?
Answer: See Item 10.
42. Is there cost history for the scope of work we can review?
Answer: See Item 20.
See attached document: S02 36C26223Q1082_3 Pest Control Solicitation 1449.
| 15A NAME AND TITLE OF SIGNER Type or print: |
| 15C DATE SIGNED: |
File details come from the government source that posted it. Updated .