36C26119B0009-0004001.pdf

PDF 63 KB Posted

Attached to
612-19-1-6056-0010 Install Fall Protection at Mather and Martinez (VA-19-00012143)
Solicitation number
36C26119B0009
Issued by

About this file

36C26119B0009 0004 REQUEST FOR INFORMATION RESPONSES FOR FALL PROTECTION MATHER MARTINEZ (002).pdf

View the file

Other files

File Type Posted
36C26119C0094-000.docx DOCX document
36C26119B0009-0005004.docx DOCX document
36C26119B0009-0005005.pdf PDF
36C26119B0009-0004000.docx DOCX document
36C26119B0009-0003000.docx DOCX document
36C26119B0009-0002000.docx DOCX document
36C26119B0009-0002001.pdf PDF
36C26119B0009-0001001.pdf PDF
36C26119B0009-0001000.docx DOCX document
36C26119B0009-003.txt TXT text file
36C26119B0009-006.doc DOC document
36C26119B0009-002.txt TXT text file
36C26119B0009-005.docx DOCX document
36C26119B0009-001.docx DOCX document
36C26119B0009-004.docx DOCX document
36C26119B0009-000.docx DOCX document
Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

REQUEST FOR INFORMATION (RFI) RESPONSES

36C26119B0009 – Fall Protection at Mather and Martinez, CA

RFI #2 - The Scope Section I. states to “comply with Occupational Safety and Health

Administration (OSHA) Fall Protection regulations”. Cal-OSHA regulations are more stringent than the regulations referenced. Please clarify if the contractor will need to meet Cal-OSHA Fall

Protection regulations.

RFI #2 Response - Contractor design will need to meet Federal OSHA standards by meeting the following regulations at a minimum:

1. System shall have top and mid rail (where permitted by existing structures and utilities) – 29

CFR 1910.23 (a)(2).

2. Structural Load: 200 lbs. minimum, any direction to all components – 29 CFR1926.502

///////////////////////////Additional Information///////////////////////////////////////////////////

Question: Per Addendum RFI responses dated 5/3/2019, in particular RFI #2 with regards to meeting requirements of Federal Osha 29 CFR 1910.23 (a)(2). which allows for spacing between supports not to exceed 10Ft and/or DIR - California Code of Regulations Title 8

Section 3209 which requires spacing between supports not to exceed 8Ft. Please clarify if the

VA will be accepting the 10Ft spacing between supports as this is generally not accepted in

California and could have significant impact on costs if not clarified.

RFI #2 additional response: Compliance with Federal OSHA 29 CFR 1910.23 (a)(2) will be required with the exception of spacing between supports not to exceed 8 feet as required by the

California Code of Regulations Title 8 Section 3209.

Regulations Title 8 Section 3209.

////////////////////////////////////////////////END////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

File details come from the government source that posted it.