36C25821Q0033 0001.pdf
PDF 97 KB Posted
- Solicitation number
- 36C25821Q0033
About this file
This document contains questions and answers related to a federal solicitation for medical coding services. The solicitation is for Health Information Management Service coding support for the Phoenix VA Healthcare System and its associated community based outpatient clinics. Key details include the annual number of inpatient discharges, average length of stay, and total patient cases by type for the current year-to-date. The document provides coding and auditing production standards and headcounts for various types of records for the Phoenix VA. It clarifies aspects of the statement of work such as the use of electronic records, auditing software and requirements. Additional questions address systems uptime, planned updates and evaluation and management calculator needs. Pricing is to be provided in accordance with the instructions in section B.3 of the solicitation.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| amendment 36C25821Q0033 0002.pdf | ||
| 36C25821Q0033.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE7. ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODECODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243
(Type or print) (Type or print)
(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code)
(If other than Item 6)
(Specify type of modification and authority)
(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
1 4
Department of Veterans Affairs NCO22-Gilbert Network Contracting 777 E. Missouri, Suite 300 Phoenix AZ 85014
Department of Veterans Affairs NCO22-Gilbert Network Contracting 777 E. Missouri, Suite 300 Phoenix AZ 85014
To all Offerors/Bidders
36C25821Q0033
12-09-2020
X
X X
See continuation pages.
CONTINUATION PAGE
1. For clarification on solicitation 36C25821Q0033 -Phoenix VA Medical Center Medical Coding Services (HIMS), are all the coding and auditing services performed remotely or onsite at the Phoenix VA Health Care System (PVAHCS)?
Answer: Coding services are provided remotely for the requirement.
2. Section B.3, Price/Cost Schedule, does not breakout the various work types, IP Facility, OP, Surgery, Inpatient Professional for specific coding and auditing pricing. As written, everything is lumped together. Coding an IP Facility record has a higher Unit cost than coding an OP encounter and likewise, auditing an IP Facility record has a higher Unit price than auditing an OP encounter. Will the Government provide a pricing schedule that allows for specific coding and auditing Unit pricing?
Answer: Provide pricing in accordance with section B.3.
3. What is the annual number of IP discharges for YTD 2020? Answer: 9,148
4. What is the average inpatient length of stay (LOS) for CY 2019 and YTD 2020?
Answer: 5.2 days
5. What are the separate total patient cases for Inpatient Facility, Outpatient, Inpatient Professional, and Surgery for YTD 2020? Answer: Respectively 9,148; 48,000;
32,000; Unknown
6. Can the Government provide the coder headcount of VA employees in the following classifications?
a. IP Facility DRG? Answer: 13
b. Inpatient Professional Encounter Coding Including Surgery? Answer: 13
c. Outpatient Encounter/Service Coding Including Surgery? Answer: 3
d. Surgery Encounter/Service? Answer: 1
7. Can the Government provide their hourly coding production standards requested of its VA coders?
a. Inpatient facility coding (each discharge) coding per hour? Answer: 13 PER DAY
b. Inpatient professional encounters / services coding per hour? Answer: 70 PER
DAY
c. Outpatient coding per hour? Answer: 70 PER DAY
d. Surgery coding per hour? Answer: 13 PER DAY
8. Are inpatient coders required to code without a discharge summary? Answer: YES
9. Can the Government provide their hourly auditing production standards requested of its VA auditors?
a. Inpatient facility (Diagnosis Related Group) auditing: Answer: 19 PER DAY
b. Inpatient professional encounter including surgery auditing: Answer: 50 PER
DAY
c. Outpatient encounter service including surgery auditing: Answer: 50 PER DAY
d. Surgery encounter / service auditing: Answer: 13 PER DAY
10. External auditing services - what is the hourly production standards for the current incumbent auditing contractor? Answer: There is no incumbent currently performing that service.
11. The contractor will utilize the Government’s Computerized Health Record System for viewing the medical record, however what auditing software is utilized by VA auditors and/or the incumbent auditing contractor to assemble and present results? If no software is utilized or provided by the Government, how is the current contractor presenting audit results to the Chief, HIM and other staff members?
Answer: Microsoft Excel, Word, and PowerPoint applications are acceptable for reporting and presenting.
12. Pursuant to Task Two, page 17, section E for any missing records or documentation overnighted, per the solicitation, should the records / documentation be shredded post coding / audit, or will the Government want the documents returned?
Answer: Documentation will be provided via electronic means; no shredding is necessary.
13. If the Government wants overnighted documents returned, will the Government be paying for the overnight shipping cost to return?
Answer: Not applicable as documentation can be viewed via CpRs electronic record system
14. Assuming the Government is randomly pulling the sample to be audited, can the Government provide the specific criteria for the record pulls, e.g. high dollar volume, extended LOS, high exposure DRGs, denials, Hospital Acquired Conditions, etc.?
Answer: Not applicable as the Government does not pull samples for contractor to audit. The contractor pulls their own samples for internal review of quality.
15. Is the auditing scope of work outlined in the solicitation the complete scope?
Answer: Yes the scope is in the Statement of Work.
16. VA Systems Uptime: Can the VA provide the annual coding and auditing systems uptime percentage?
Answer: No, data varies and cannot be provided.
17. Is the VA planning on any material systems updates or conversions during the projected contract term or during any option years?
Answer: The Government is not planning any material systems updates or conversions during the projected term or any option years
18. Is Evaluation and Management (EM) calculator required? Answer: Yes
19. Will you need assistance with quarterly CENSUS or CNH CENSUS?
Answer: No, the Government does not require this.
20. FAR 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS—COMMERCIAL ITEMS provision 6 states that “Offerors shall submit evidence that it can code based on reading and reviewing the documentation in the medical records including the Computerized Patient Record System (CPRS).” Would the Government consider requiring offerors to include no less than 5 referenceable past performance examples from the prime in order to demonstrate that they clearly meet this requirement and are a Low-Risk solution?
Answer: Submit evidence as required in accordance with 52.212-1 and 52.212-2 of the solicitation. Quoters should submit information sufficient for the government to make an evaluation on its technical capability to meet the requirements of the SOW. Technical knowledge and capability and price will be evaluated. A separate evaluation for past performance is not defined in the solicitation.
21. Will the government consider updating the Schedule B to align to number of encounters instead of flat monthly charge? For example, provide unit pricing by each category shown: Inpatient facility coding, Inpatient Professional Encounters/Services, Outpatient coding, Surgery Case coding, External Audit Outpatient to Include Surgery and Profee, External Audit Inpatient?
Answer: Provide pricing in accordance with section B.3.
File details come from the government source that posted it. Updated .