36C25021Q0811_2.docx

DOCX document 17 KB Posted

Attached to
6540--36C25021Q0811_1 Lens Edger Equip VISN 10 More Q&A - FINAL
Solicitation number
36C25021Q0811
Issued by

About this file

This document is an amendment to a previous combined solicitation and questions and answers document regarding an opportunity for ophthalmic edger equipment. The Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 10 is seeking to purchase 3 to 4 ophthalmic edger system machines to replace existing equipment at its optical lab located in Indianapolis, Indiana. The machines must integrate with the existing production line conveyor system or replace both the conveyor system and existing operational software. Interested parties must provide pricing on all line items by August 13, 2021 at 4:30 pm Eastern Time or their offer will not be considered. The technical review of bids will be completed by September 30, 2021 with the award notice posted thereafter. The period of performance for installation completion is preferred by February 2022. Delivery is required FOB destination during the lab's operating hours. The opportunity is set aside for small businesses with a size standard of 500 employees and NAICS code of 333314.

The document provides answers to bidder questions about rigging estimates, safety rules for equipment removal, dimensions for machine delivery, and confirmation that both US and non-US companies may bid if from a Trade Agreement Act country.

View the file

Other files

File Type Posted
36C25021Q0811_3.docx DOCX document
36C25021Q0811_1.docx DOCX document
Attachment A - Drawing Optical Lab.pdf PDF
Attachment B - CLIN Form for Edgers.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment to a Previous Combined Solicitation

Amendment to a Previous Combined Solicitation

SUBJECT*
36C25021Q0811_1 Lens Edger Equip VISN 10 Questions and Answers

GENERAL INFORMATION

CONTRACTING OFFICE’S ZIP CODE*
46953
SOLICITATION NUMBER*
36C25021Q0811
RESPONSE DATE/TIME/ZONE
08-13-2021 05:00 pm EASTERN TIME, NEW YORK, USA
ARCHIVE
30 DAYS AFTER THE RESPONSE DATE
RECOVERY ACT FUNDS
N

SET-ASIDE

PRODUCT SERVICE CODE*
6540
NAICS CODE*
333314

CONTRACTING OFFICE ADDRESS

Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 10 1700 E 38th Street Marion IN 46953

POINT OF CONTACT*

Contract Specialist Lillie Grey lillie.grey@va.gov 765-677-6112

PLACE OF PERFORMANCE

ADDRESS
VISN 10 VA Optical Lab

5610 Dividend Road, Ste B

Indianapolis IN

POSTAL CODE
46241
COUNTRY
USA

ADDITIONAL INFORMATION

AGENCY’S URL

URL DESCRIPTION

AGENCY CONTACT’S EMAIL ADDRESS
lillie.grey@va.gov
EMAIL DESCRIPTION
contracting email

DESCRIPTION

Amendment 18/9/2021
Site Visit and Bidder Questions:Lillie Grey; Lillie.grey@va.gov

Question 1: Is a new conveyor system included in the solicitation? We couldn’t find that in the solicitation.

Answer: Yes, it is within the SOW or description, it originally stated, “fully integrate into existing conveyor system” but the final product states, “fully integrate or replace conveyor system.”

From the SOW: The VISN 11 VA Optical Lab located in Indianapolis, Indiana, is seeking to purchase 3 or 4 Ophthalmic Edger System Machines to replace existing equipment and to integrate with the existing production line NCC conveyor system equipment and operational software or replace both of those systems.

Question 2: Does the solicitation include moving/removal of current equipment?

Answer: Yes, paraphrasing-contractor responsible for transportation, rigging, install of new equipment, and removal and relocation of present equipment to an “on-property location.”

Question 3: Our rigging quote will just be an estimate, how close must we be on this part of the bid submission?

Answer: This is undetermined. Itemize your cost/estimates for each part of the project. If it is determined not necessary or later necessary, it will be modified in the contract.

Question 4: How much time will there be between closing date and awarding?

Answer: After closing date, technical review of bids will take place and award notice posted by 9/30/21.

Question 5: Since the conveyor doesn’t seem to be the major part of the solicitation, should they still be submitting the bid?

Answer: Unclear, as this solicitation is for 3 or 4 Ophthalmic Edger System Machines, not conveyor. Please read the bid solicitation thoroughly.

Question 6: Can both US and non-US companies bid?

Answer: Yes. This solicitation is utilizing NAICS 334510 which is waived from the non-manufacturing rule, allowing for non-domestic manufactures it bid. However, the manufacture must be from a TAA (trade agreement act) country.

Question 7: What are the entrance dimensions and the doors/entryway (entry to lab)?

Answer: Width = 8’ feet and Height = 10’ feet. The lab is an open space area with no doorways interfering.

NOTE: There is no loading dock ramp at the facility or forklift.

Question 8: Will the rigging company delivery outside the facility and forklift the machine into place?

Answer: Yes, the awarded vendor will need to coordinate and ensure all rigging requirement have been pre-determined and agreed upon by vendor’s sub-contracting rigging company.

Question 9: What safety rules are in place if we must dismantle old equipment and utilities?

Answer: OSHA guidance and requirements for all safety concerns involved with this procurement will need to be followed. Each of the four present Edgers have a 480V 3PH twist lock plug and dedicated ball valves for air and water supply. The electrical supply panel(s) are in the vicinity of the equipment (approximately 60’ away). The electrical supply panels shall be utilized to fully de-energize and lock-out utilities to each machine and/or conveyor segment prior to removal.

*= Required Field
Amendment to a Previous Combined Solicitation

Page 1 of

Amendment to a Previous Combined Solicitation

File details come from the government source that posted it. Updated .