36C25021Q0522 0001.docx
DOCX document 33 KB Posted
- Attached to
- R602--Battle Creek VAMC Courier Service
- Solicitation number
- 36C25021Q0522
About this file
This document provides details for a federal contract opportunity to acquire courier services for laboratory specimens. The Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 10 is seeking a contractor to deliver specimens, supplies and mail from seven community-based outpatient clinics in Michigan to two VA medical centers. The contractor must ensure confidentiality and maintain temperature requirements for specimens during transport. The VA intends to award a five-year firm fixed-price contract with one base year and four one-year options. Questions are due by September 21, 2021 and responses are due September 24, 2021. The incumbent is Innovative Federal Operations Group. The contact for questions is Tracy Granger.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C25021Q0522.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
36C25021Q0522 0001
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE
7.
ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER
3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF
PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO.
1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE
CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE
OF YOUR
ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.
is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO:
Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERE
D CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES
SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendmen t, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED
STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER
16A. NAME AND TITLE OF
CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30
PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF
SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 515-22-1-113-0001 None Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 10 24 Frank Lloyd Wright Drive Lobby M, Suite M2200 Ann Arbor MI 48105 Y Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 10 24 Frank Lloyd Wright Drive Lobby M, Suite M2200 Ann Arbor MI 48105 To all Offerors/Bidders
36C25021Q0522
X X X N/A 515-3620160-113-822300-2560 0100321V1 The purpose of this amendment is to provide answers to questions received from Contractors in response to the inital solicitation posting.
See the following pages for questions and answers.
Kristina L. Peart Contracting Officer
RFQ 36C25021Q0522 QUESTIONS AND ANSWERS
1. Question: What is the number of personnel needed for the proposed RFQ?
Answer: It’s up to the contractor to determine this, given the SOW requirements.
2. Question: What are the hours for the couriers?
Answer: 0830 – 1430 as provided in the SOW.
3. Question: Are there any qualifications required to transport laboratory specimens? Temperature requirements during transport for example.
Answer: There are no required qualifications except those of a qualified driver. Frozen items may not exceed 0 degrees F. Refrigerated must be kept between 36 to 40 degrees F. Room temperature is between 68 – 72 degrees.
4. Question: Can you please tell me who is the incumbent?
Answer: Innovative Federal Operations Group
5. Question: What was the previous award amount?
Answer: $614,682.52
6. Question: Can we be provided an updated price schedule?
Answer: No, the price schedule is located in Section B of the Solicitation.
7. Question: Are times flexible?
Answer: Pickup and delivery times are not flexible.
8. Question: How much notice will we be given for the Wednesday as needed trips beforehand?
a. Will it be day of?
b. Or email prior to so it can be scheduled out?
Answer: a. it will be the day of the pickup from the Wyoming Clinic to the Vet Center.
b. This cannot be scheduled as it is unknown if there will be specimens each day.
9. Question: Will the Labs be providing coolers and ice packs/mail bags?
0. If it is the contractor’s responsibility:
0. What size cooler is needed? What style cooler?
0. How many coolers?
0. How many ice packs?
0. Are the coolers in a rotation system?
0. What kind of mail bags?
0. How many mail bags?
Answer: The Lab will not be providing coolers and Ice Packs/Mail Bags.
a. i. One large enough to carry the items. Typically, a 25 to 50 qt cooler.
ii. One per driver.
iii. Enough to keep the product at the required temp.
iv. It is up to the Contractor as they are owned and maintained by the Contractor.
v. Lockable
vi. One per driver.
9. Question: How many drivers are currently being used?
Answer: 4
10. What type of supplies are being transported? Can we be given an estimated number of boxes and sizes per pick up and weight if applicable?
Answer: Office and lab supplies. Varies in size, usually one to two large boxes. Not to exceed 50 lbs.
11. Please confirm/clarify CLIN #3 delivery location. Delivery location: Mail to Wyoming Health Care Center (to Battle Creek VAMC Lab).
Answer: The pick-up location is at Muskegon CBOC Delivery location:
Mail goes to Wyoming Healthcare Center and Diagnostic Lab Specimens go to Battle Creek VAMC. Addresses for these locations are within the statement of work.
12. For Clin #5 how and when is it decided that a Wednesday pickup is needed at the Grand Rapids Vet Center?
Answer: See answer to question number 8 above.
13. Clin #6 notes there are items for Pick-up: Mail & Diagnostics Lab Specimens at the Benton Harbor Clinic to be transported to Battle Creek VA. Will there be supplies and mail at the Battle Creek VA to be sent to Benton Harbor? If so, how is this handled?
Answer: See Statement of work C.2.1.1. – The Contractor shall return all Laboratory supplies and mail to the CBOC’s the following business day.
14. #4) Solicitation reads: C.2.1.1. Specimen Pickup - Specimens and laboratory mail shall be picked up and delivered from all Community Based Outpatient Clinics (CBOC’s) Monday through Friday excluding government holidays. Specimens shall be processed at the CBOCs to the extent possible and packaged for pickup by the courier. Tubes shall be placed in transport sponges and the sponges placed in biohazard ziplock bags. Other specimens shall be placed in biohazard ziplock bags. Frozen specimens will be placed in biohazard ziplock bags. All specimens shall be separated by storage/transport temperature requirements (room temperature, refrigerated or frozen). The Contractor shall pick up the specimens at the CBOCs and transport them to either laboratory site at the Wyoming Health Care Center or Battle Creek VAMC in such a way as to maintain the temperature requirements of each specimen (room temperature, refrigerated or frozen). Both laboratories will monitor the transport temperatures at delivery. The Contractor shall return all laboratory supplies and mail to all of the CBOCs the following business day. Laboratory specimens and mail being transported to and from Battle Creek VAMC from and to Ann Arbor VAMC will follow the same requirements.
Question: Please confirm if it is the courier’s responsibility or the VA staff responsibility to package specimens for transport.
Answer: The packaging of the specimens is the VA staff’s responsibility. It is the Courier’s responsibility to pack their coolers and ensure temperatures are maintained.
15. What is the daily volume of supplies to each location? What size vehicles are currently being utilized to service this contract?
Answer: Volumes vary and can not be predicted. It is up to each Contractor to determine vehicle size.
16. The Wyoming Health Care Center and Wyoming CBOC; both are referenced in the solicitation. Please clarify if this is the same location and/or entity.
Answer: The are the same location.
17. What was the cost of the final full option year of the previous contract?
Answer: The VA can not disclose Line item Pricing – The Total Cost of the last contract is given in question number 5 above.
18. How many drivers/vehicles are currently used to service the current contract?
Answer: See answer above in question number 9.
19. What is the vehicle size currently servicing this location?
Answer: See answer above in question number 15.
20. Will on-call STAT services be needed for this contract, and if so to which locations and at what annual trip frequency for each location?
Answer: No on-call STAT services are needed in this requirement.
21. Regarding specific employees information: It is common practice for small businesses that the drivers, cars and other equipment used for a contract are not sourced until after an award has been made, for cost effectiveness and to reduce loss. However, we will be forwarding our standard Training Certificates-Procedures for your reference, is this information acceptable?
Answer: This information is not required until after contract is let.
22. Regarding evaluation factors for the price Volume: we usually like to provide a “Pricing realism” cost break-down, to include SCA minimum per year, the number of drivers, hours and miles that are estimated to be required for performance, and other costs. Is it acceptable that we forward this Pricing Realism chart with our Price response?
Answer: Price Realism will not be used.
23. What is the average quantity of specimen containers, mail and supplies transported to and from the CBOCs on a daily basis?
Answer: See answer above in question number 15.
24. Trip F & G have pick up times of 12:00 PM, is that the time items will be ready for pick up?
Answer: Yes
25. Will pharmaceuticals/prescriptions be transported? If so:
a. Are locked temperature-controlled containers supplied by the VA pharmacy?
b. Hours of operation?
c. Pick up location?
Answer: No
26. If frozen specimens will be transported, will dry ice be provided?
Answer: Dry Ice is not required for frozen specimens as long as pick-up /drop-off times are adhered to.
27. Are separate transport containers required for each type of temperature requirement; ambient, refrigerated and frozen?
Answer: It is up to the contractor to maintain temperatures utilizing whatever arrangement of containers they decide.
28. Who is the COR and where are they located?
Answer: Kirk Watson, Located in Wyoming, MI
29. Are there any STAT orders?
Answer: See question number 20 above for answer.
30. Once the contract is awarded what is the time frame to complete the SAC requirements?
Answer: SAC requirements must be done within 10 days.
31. Once the contract is awarded what is the time frame to complete the VA National Privacy Training?
Answer: National Privacy Training is Attached to the Statement of Work and each contract employee will read and sign it and turn it into the COR.
32. Once the contract is awarded, how much time is allotted for ramping up the operation?
Answer: Contractor will be required to start operations within 2 weeks of contract award.
File details come from the government source that posted it. Updated .