36C24621R0008 A0003.pdf
PDF 278 KB Posted
- Solicitation number
- 36C24621R0008
About this file
This document contains an amendment to a solicitation for emergency department physician and nurse practitioner staffing services. The Department of Veterans Affairs seeks to award an firm-fixed price contract for eight emergency room physicians and three nurse practitioners or physician assistants to provide services at the Veterans Affairs Medical Center in Hampton, Virginia. The requirement includes coverage seven days a week from 7:00am to 7:00pm and 7:00pm to 7:00am, with some shifts from 8:00am to 4:30pm and 11:00am to 11:00pm. The solicitation closing date remains October 26, 2020 and seeks eleven candidates to be credentialed with eleven backups for a total of twenty-two candidates. Annual emergency room volume is over 32,000 patients.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C24621R0008 A0003.pdf | ||
| 36C24621R0008 A0002.pdf | ||
| 36C24621R0008 Posted.pdf | ||
| 36C24621R0008 A0001.pdf | ||
| 36C24621R0008 A0001.docx | DOCX document | |
| 36C24621R0008.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE 7. ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243
(Type or print) (Type or print)
(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code)
(If other than Item 6)
(Specify type of modification and authority)
(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
1 5
A0002 10-26-2020
None
Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 6 100 Emancipation Drive Hampton VA 23667
Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 6 100 Emancipation Drive Hampton VA 23667
To all Offerors/Bidders
36C24621R0008
10-09-2020
36C246-21-R-0008
X
X 1
This Solicitation is amended to provide the following information:
1. The purpose fo this document is to answer questions thathave been submitted by the proposed vendors.
2. Please see continuation page sheet for responses.
3. This Solicitation closing date is not being extended. Please see attached revised pages for details.
Mario Santiago Contracting Officer
S02 – 36C246-21-R-0008 / A0002
CONTINUATION PAGE
Response to Questions from Vendors
The following responses is to the Solicitation 36C246-21-R-0008 that was published on 10/13/2020 with one (1) Amendment on 10/15/2020. No. Not all emailed questions are being addressed but after the review of them all a consensus of all the question received a response is given.
1. I noticed the Pre-Solicitation 36C24621R0008 posted on 10/13/2020. It is due 10/26/2020 at 4:30pm which can be interpreted as an actual Solicitation opportunity versus a Pre- Solicitation notice. Please clarify if this is actually a bid opportunity or simply a pre-solicitation notice?
Ans.: there was a pre-solicitation published first than the Solicitation. The solicitation is due back on 10/26/2020.
2. The Sources Sought indicated the amount of EM Physicians needed was 8 and the number of candidates to be credentialed would be 8.
Ans.: Block 20 on the 1449 form states eleven (11) candidates to be submitted and on page 90 of the solicitation E.3 Specific Instructions to Offerors regarding request for proposal (RFP) preparation and submissions: it states the eleven (11) backups that is giving a total of twenty two candidates total.
3. However, the Pre-Solicitation now indicates the number of EM Physicians is 11 and the number of candidates to be credentialed would be 22.
Ans.: Emergency Department (ED) Physician/ Nurse Practioners/ Physician Assistant eleven
(11) and eleven 11) on in the bull pen – twenty-two (22) credentialed.
4. Also, the Word document link on beta.sam.gov is not an active link and I'm unable to view that information.
Ans.: Word document was replaced with the PDF
5. The NAICS code listed is 621493 – Freestanding Ambulatory Surgical and Emergency Center, is this correct? Ans.: Yes.
6. Are there any incumbents or is this a new need?
Ans. Yes. There is an incumbent Spectrum Healthcare Resources and expiring contract 36C24620F0146. Yes. A new need.
7. Are there any incumbents or is this a new need? Ans.: Yes. It is a new requirement.
8. What is the annual volume of the Emergency room? Ans.: 32K + annually
9. What is the Trauma level of the ER? Ans.: N/A.
10. Will the Will the Government consider changing the NAICS to 561320 (Temporary Help
Services)?
Ans.: No. The NACIS code 621493 Freestanding Emergency Medical Center is the correct code since it best represents the requirement in both (time and specialty) due to the fact that the service being requested is a specialized field (ER) and it is for a long term (5 Years) need and not a temporary / short term general healthcare staffing need.
11. If this is a new requirement, will the government allow more time to recruit?
Ans.: No as per the Amendment closing date is not being extended.
12. Will you accept electronic signatures for physicians (e.g., Section D.4 VA CONTRACTOR RULES OF BEHAVIOR)? Ans.: Yes
13. Do you accept physicians who have at least 5 years of experience in internal medicine or family medicine too?
Ans.: No. They can be board certified in FP/IM with at least 5 years of experience in Emergency Department.
14. How many physicians will be scheduled for the day and how many for night shifts?
Ans.: The Department of Veteran Affairs intends to award a firm-fixed price contract for the staffing services of eight (8) Emergency Room Physicians and three (3) Nurse Practitioner or Physician Assistants who are Board Certified and /or Board Eligible in Emergency Room Medicine to work in the Emergency Room at the Veterans Affairs Medical Center (VAMC) Hampton, 100 Emancipation Drive in Hampton, Virginia 24153. ER Physicians Services will be needed Monday- Sunday, 7:00 am- 7:00 pm, Monday - Sunday, 7:00 pm - 7:00 am, Monday - Friday, 11 :00am - 11 :00pm, Monday – Friday 8:00am - 4:30pm. Nurse Practitioner or Physician Assistant Services will be needed Monday – Friday 6:00am - 4:00pm, Monday - Friday 12:00pm - 10:00pm, Monday - Friday 4:00pm - 2:00am, Saturday and Sunday 11 :00am- 11 :00pm. This will include all Holiday coverage (Ten Federal Holidays).
15. Are all shifts 12 hrs.? Or a combination of 12 and 8 hrs.? Ans.: 12 hours and 8 hours shifts.
16. Calculation shows 45 hrs. average hrs. staffed per day? How do you split the 45 hours per day? Ans.: Should show 48. 12x4 = 48.
17. Is the staffing same as a weekday and weekend day? Ans.: Yes.
18. What are the total patient encounters seen last year in ED? Or average census per day?
Ans.: About 28K per year.
19. Do you have hospitalists admitting most of the patients?
Ans.: Yes. Hospitalists are in house 24/7 and admit all patients.
20. Do you accept any physicians who are legal resident aliens that are eligible to work in the US per USCIS rules / as per the Immigration and Nationality Act of 1952?
Ans.: complete the D.2 Contractor Certification form completely.
21. What are the common procedures required to be performed in ED?
Ans.: All standard ED/EM procedures (such as, but not limited to intubation, central lines, reductions, cardioversion, nasal packing, etc.).
22. Which subspecialists (cardiology, GI, Nephrology, general surgery, Ortho, interventional radiology etc.) are available in the hospital? Ans.: Cardiology, General Surgery.
23. Where do you transfer patients who need a higher level of care?
Ans.: Community hospitals, Riverside, Sentara Careplex, Norfolk Gen or NMCP
24. Is there an anticipated award timeframe / start date for services?
Ans.: this date will be determined based upon the award date.
25. Trauma Level? N/A
26. Annual ED Visits? 32K + annually
27. How many hospital beds? 21
28. How many EM beds? 8
29. Radiology and Specialty Coverage? Yes. Limited coverage
File details come from the government source that posted it. Updated .