S05_Response_to_question_for_Solicitation_36C24219Q0078.pdf

PDF 343 KB Posted

Attached to
Lab/Pharmacy Transport Courier Service
Solicitation number
36C24219Q0078
Issued by

About this file

36C24219Q0078 0002 S05 Response to question for Solicitation 36C24219Q0078.pdf

View the file

Other files

File Type Posted
S06_QUALITY_ASSURANCE_SURVEILLANCE_PLAN_Lab_Transport_LT_(003).pdf PDF
36C24219Q0078_0002.docx DOCX document
S02__1449_updated_pg_1_only-_36C24219Q0078.pdf PDF
36C24219Q0078_0001.docx DOCX document
36C24219Q0078.docx DOCX document
P07-_WD_15-4187_Rev_11.pdf PDF
36C24219Q0078_1.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Response to question for Solicitation 36C24219Q0078

1. When is the solicitation due?

Ans: As stated in the solicitation, box 6, the offer due date/local time is 01-24-2019 at 10:00am.

2. Is this a SDVOSB set-aside as box 10 did not indicate?

Ans: Yes, this is a SDVOSB set-aside. (Refer to the attached updated 1449 page 1)

3. Who is the incumbent contractor| contract number | and dollar amount.

Ans: FG Management Group, LLC | 36C24218D0136 |$136,710.00

4. What is the basis of evaluation? Is it LPTA or Best Value?

Ans: As stated on page 37 of the solicitation under E.2 52.212-2 Evaluation - Commercial Items

Lowest Price Technically (LPTA)

5. Are there any changes to the scope of work for this solicitation from the current contract?

Ans: Yes, minor changes but the requirement is the same.

6. How many drivers/vehicles are currently used to service the current contract?

Ans: Currently six (6) drivers and six (6) vehicles

7. What are the vehicle sizes required?

Ans: As stated on page 5 of the solicitation – 5. Responsibility of Contractor: 5.1 … Shipments of specimens usually can fit in an average size vehicle.

8. Regarding the proposal: Will supporting documentation (certificates, etc.) be allowed besides the capabilities statement?

Ans: Yes, the capabilities statement shall provide all labor, material, equipment, transportation, and certification/licensure for transportation of clinical specimens to various labs for testing per the Statement of Work (SOW).

9. Will this contract be SCA enforced? After reviewing the solicitation on FBO, it contains language and dollar values regarding the Service Contract Act. This solicitation stipulates $16.75 minimum wage for 31043 - Driver Courier, $4.27 minimum H&W, Sick Time/Vacation. Do you verify now that those are the minimum required rates to be performed on this contract upon award?

Ans: The wage determination 15-4186, Rev. 11 in not determined by the VA and the current amount is the published current date at the time/date of solicitation issued but it may change by the time of award. 31043 - Driver Courier 16.75

10. If there is an incumbent, is the incumbent eligible to bid?

Ans: Yes

11. How many years has the current contract been in place?

Ans: Nine (9) months

12. How many add on runs are there each month?

Ans: Cannot provide as it is dependent on the needs of the service

13. How do we bill for extra pickups that is not included in the SOW?

Ans: All pick up are included in the SOW, page 4. Description and B.3 Price Cost/Schedule, page 7-16 “Courier service needs to be available anytime day or night 365 days per year” and refer to flat rate per each CLIN any time of day within 24 hours.

14. What happens if pickups are not ready or delayed?

Ans: Grace period of 10 minutes

15. Is dry ice required?

Ans: VA will provide all packaging (a sealed container)

16. Will all lab specimens be packaged and ready to go?

Ans: Yes

17. Do any of the specimens need to be refrigerated during transport?

Ans: Not necessary

18. Is there a prevailing wage for this contract?

Ans: Yes, Wage Determination 15-4186, Rev. 11

19. Is there a location for vehicles to park when making pickups and drop-offs?

Ans: Yes, designated drop-off and pick up points

20. Can drivers be independent contractors?

Ans: No, independent contractors

21. What’s the reason the current RFQ is not set aside SDVO or small business?

Ans: This is a SDVOSB set-aside. Based upon VA Rule of Two and market research two or more firms listed as verified in Vendor Information Pages database are likely to submit offers and an award can be made at a fair and reasonable price that offers best value to the United States.

22. Confirm that the current occupation code #31043 Driver Courier at $16.75 plus fringe benefits of $4.43 an hour, for an hourly wage of not less than $21.18 to be paid to all drivers used on this contract?

Ans: Refer to the outline from Wage Determination 15-41826, Rev. 11 31043 - Driver Courier 16.75

23. How many drivers is the incumbent using now?

Ans: Six (6)

24. Do pickups go on holidays?

Ans: Yes, page 4 Statement of work – 4. Description

25. How are trips performed and the frequency?

Ans: Note, trips between Manhattan to Brooklyn and Brooklyn to Manhattan are round trips as per schedule.

File details come from the government source that posted it.