33330223RF0010033 Amendment 1.pdf

PDF 155 KB Posted

Attached to
33330223RF0010033 - Indefinite Delivery/Indefinite Quantity Contract (“IDIQ) for Consulting Services
Solicitation number
33330223RF0010033
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding Smithsonian Institution Solicitation Number 33330223RF0010033 for an Indefinite Delivery/Indefinite Quantity Contract for consulting services. The solicitation seeks proposals for consulting services across 14 business areas including program evaluation, strategic communications, and environmental management. Offerors may propose on one or more areas. The government estimates making 5 awards with no minimum value guaranteed. Proposals are due by August 17, 2023 through a Dropbox link provided. The incumbent contracts were held by Attain, Deloitte Consulting, Ernst & Young, and PricewaterhouseCoopers with total values ranging from $49,000 to $724,000. The contract will have a base period of one year with four one-year options and will allow for revisions to labor rates based on CPI-U.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

33330223RF0010033

x x copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

OCON

Washington DC 20013-7012 PO Box 37012

MRC 1200

OCON

OCON

Washington DC 20013-7012 PO Box 37012

MRC 1200

SMITHSONIAN INSTITUTION

07/17/20230001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

07/17/2023

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Thomas Dempsey

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

This is Amendment Number One to Solicitation 333302-23RF-0010033

Indefinite Delivery/Indefinite Quantity Contract (IDIQ) for Consulting Services

1. Response to RFI's 1-7 ( attached)

Proposals are to be submitted to DropBox.com by Thursday, August 17, 2023, by 3:00PM using the link: https://www.dropbox.com/request/hNvfRqTyGteKJVmLBOEs

Smithsonian Institution Solicitation No. 333302-23RF-0010033 Indefinite Delivery/Indefinite Quantity Contract (“IDIQ) for Consulting Service

Request for Information

1. We know that the Smithsonian is not obligated and almost never reports contracts to fpds.gov?

Answer: All federal contract awards over $3,000.00 must be reported in FPDS. All IDIQ contracts must be reported in FPDS in order that TOs can be reported against them

2. Can you share the incumbent's name and previous contract number on this oppty?

Answer: Attain – F13CC10363 Deloitte Consulting LLP – F13CC10365 Ernst & Young LLP – F13CC10367 Pricewarehouse Coopers LLC – F13CC10361

3. The NAICS code 541611 is referenced in the pre-solicitation announcement. The NAICS is limited to $24.5 Million. The next paragraph informs this procurement “is open to all business regardless of size”. Does the government intend for this to be a small business opportunity?

Answer: This announcement is open to all businesses regardless of size. The contract awarded will be firm-fixed-price IDIQ contract—with no Minimum Contracting Work/Amount Guarantee.

This is not going to be set aside for small business but they are welcome to apply.

4. The scope of this work falls directly in line with our capabilities and experience. Would the government consider putting this opportunity out on the STARSIII vehicle to be able to take advantage of the streamlined acquisition process of this vehicle while gathering 8(a) credit?

Answer: It is SI policy that, to the maximum extent practicable, and within the context of the SI contracting needs, small, minority, socially and economically disadvantaged 8(a), woman owned, service-disabled veteran-owned businesses and small disadvantaged businesses should be provided opportunities to compete for and be awarded SI procurements and contracts for which they qualify and are able to meet performance requirements.

5. If this IDIQ a follow on to an existing contract? If so, can you share the incumbent information?

Answer: See response to question 2.

6. Is this a merger or consolidation of existing contracts?

Answer: NO

7. I do not see a PWS unless other documents reside somewhere else. I do not see anything under

Sect L, other than administrative, that tells me what/how the Gov is requesting relative to what Sect M is evaluating – unless I am missing something.

Request for Information

Answer: The PWS for each project shall be determined by individual Work Orders issued against the IDIQ Contract.

8. In Section M on page 36 of the solicitation, the Plan of Accomplishment evaluation criteria states: “Offerors should clearly relay their approach to providing the professional consulting services for the business area of their choosing, from the initial planning stages through implementation.” Can the Government clarify this requirement? Is the expectation for offerors to provide an approach for all areas of discipline in Section C, or shall offerors pick one area as a representative example and provide a plan for this example only?

Answer: Provide a plan for each of the areas you are bidding for.

9. Can the Government clarify if there are any proposal requirements aside from what is outlined in Section L and Section M? For example, are there page limitations or font requirements?

Answer: No

10. Is the Schedule of Labor Rates to be included in the proposal response, or as a separate attachment?

Answer: It can be submitted as an attachment.

11. Can instructions for completing the Schedule of Labor Rates spreadsheet be provided, including the definitions of headings for all columns in the table on the “Base” tab?

Answer: The Schedule of Labor Rates Template is an example; your company can submit your own forms with the required information. Provide your loaded hourly rates. Rates shall include all direct labor, indirect costs [e.g., overhead, general and administrative services ].

12. Will there be an opportunity to revise the Schedule of Labor Rates if the IDIQ is extended for option years? If revisions are allowed, will constraints be imposed (e.g. no more than a certain percentage uplift)?

Answer: All requests for increases in Contract Pricing, shall be requested in advance in accordance with paragraph 52.217-S0093; based upon the Consumer Price Index (CPI) for Urban Consumers, https://www.bls.gov/data/ ; and shall be set forth as part of a separate written modification to the Contract mutually agreed upon by the parties.

13. How many IDIQ awards are expected to be made?

Answer: We estimate 5 firms, depending on qualifications.

14. What is the estimated value of this contract vehicle?

Answer: Indefinite Delivery/Indefinite Quantity—with no Minimum Contracting Work/Amount Guarantee.

Request for Information

15. When evaluating “similar size and scope” would this map back to the incumbent contractual amount Per USA Spending? Ie:

Attain (now Maximus)– F13CC10363: $649,487 $724,486.72 Deloitte Consulting LLP – F13CC10365: $1,353,342 $1,578,489.43 Ernst & Young LLP – F13CC10367: $0 $49,463.94 $62,063.94 PriceWaterhouseCoopers LLC– F13CC10361: $0

16. Will this IDIQ be available across the institution to meet individual institutes requirements?

Answer: Yes

17. Does the government have a pipeline of Tasks that it intends to run through this acquisition vehicle?

Answer: No.

18. Due to the broad areas listed and lack of PWS or clarity on exactly what individual task orders will require, it is difficult to establish what roles should be designated as Key Personnel. For consistency, we recommend the government require a Project Manager as Key Personnel at the IDIQ level.

Answer: Please refer to pdf page 36, Section M2.1 – “Each Offeror shall provide resumes of key personnel, such as the project managers, directors, and other key team members. Resumes should state each individual’s experience as it relates to this project. Please include the same information for all key staff. Submit a staffing plan describing your method of working on this project and a way to retain staff through the duration of the contract.”

19. How does the government plan to evaluate Key Personnel across offerors if the Key Personnel designations are established by each vendor and would vary widely?

Answer: Please refer to pdf page 36, Section M2.1.3 - Experience & Qualifications of Key Personnel. Each Offeror shall be evaluated on performance under existing and prior contracts/subcontracts for work similar in nature and complexity to this requirement. The SI will focus on information that demonstrates quality of performance relative to the size and complexity of this project. A statement of the key personnel to be assigned to this project, with the name, title, role, and relevant experience of each person. Please also identify portions of the Services (if any) you will be subcontracting to third parties; and Page 36 of 37 Solicitation 333302-23RF-0010033 IDIQ for Consulting Services a. Offerors shall provide three (3) examples of relevant experience and demonstrate technical competence in providing or performing services of similar size, scope, complexity, and type of client that indicates your firm’s suitability for this project within the last five (5) years.

20. The scope of work lists 14 different domains and the RFP states “Offerors may propose on one or more of the business areas listed below.” Is there a minimum number of business areas that each vendor must bid?

Answer: no limit

21. Does the government expect the successful bidder to bid all 14 areas?

Answer: No

Request for Information

22. Can vendors use a BPA or IDIQ as a past performance to show ability to meet board areas of requirements across an organizations division/bureaus/ or groups?

Answer: Yes

23. Would the government consider answering partial questions to give vendors a clearer understanding of the goals of the program prior to the current Question Due date of 7/31?

Answers will effect teaming as well as Bid/No bid decisions.

Answer: After SI receives a significant number of questions they will be posted.

24. Could you please provide me with the specific details for environmental services for this solicitation.

Answer: Environmental management services related to facilities management, industrial hygiene, fire protection, and life safety.

File details come from the government source that posted it. Updated .