24_FAC_006_Addendum No_ 2_10252023.pdf

PDF 955 KB Posted

Attached to
RADIUM SPRINGS ELEMENTARY SCHOOL HVAC UPGRADES
Solicitation number
PE-64710-NONST-2024-000000003
Issued by
Douglas County, Georgia

About this file

This document is an Addendum to a solicitation for HVAC upgrades at Radium Springs Elementary School in Albany, Georgia, issued by the Dougherty County Board of Education. The addendum provides answers to questions raised at the pre-bid meeting, as well as changes to the specifications and drawings. Key changes include the addition of a water-resistant ceiling tile type in certain areas, coordination requirements for temporary classroom schedules, and the need to coordinate ceiling work with the installation of new equipment. The addendum also emphasizes the need for the contractor to coordinate all construction phasing with the owner and temporarily remove and replace any insulation installed above the ceilings.

The document outlines pricing and contract terms, but does not provide specifics on funding sources, set-asides, or incumbent contractors. It focuses primarily on technical requirements and coordination between the contractor and the school district for the successful completion of the HVAC upgrades project.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Radium Springs Elementary School September 22, 2023 HVAC Upgrades Dougherty County Board of Education Albany, Georgia

Addendum No. 2- Page 1 of 2

ANDREWS, HAMMOCK & POWELL, INC. 250 CHARTER LANE, SUITE 100, MACON, GA 31210

ADDENDUM NUMBER: TWO DATED: October 25, 2023

To: All contract bidders of record.

This addendum forms a part of the Contract Documents and modifies the original Specifications and Drawings dated September 22, 2023, as noted below. Acknowledge receipt of this Addendum in the space provided on the Bid Price Form; failure to do so may subject bidder to disqualification.

ANSWERS TO QUESTIONS FROM PRE-BID MEETING

1. Question: Question: Will there be any Allowances (i.e. furniture removal)?

Answer: Addressed in Addendum #1

2. Question: With the Mobile Modular Mod Pod classroom set-up we recently used, for the 6-classroom set-up, there were actually 7 units, and therefore 7 electrical connections.

For the 8-classroom set-up, there were 9.

Answer: Coordinate with Mobile Modular for all connections necessary to achieve 6 or 8 classroom ModPod installation. (i.e. 7 or 9).

3. Question: Can you clarify the Master Key System for the temporary classrooms?

Answer: The contractor awarded the project will coordinate with owner to acquire a master key that is capable of opening all doors in the temporary classrooms. All portable classrooms at all schools shall open with the master key.

4. Question: For Radium Springs Elementary School, the specifications do not list any temporary sidewalks like the other schools.

Answer: Correct, Radium Springs Elementary School does not have temporary sidewalks.

5. Question: For acoustical ceilings, please clarify what is deemed as wet areas (APC #2).

Answer: See A100 sheets for ceilings that shall be water resistant type.

6. Question: We are working to establish an actual schedule for temporary classrooms (delivery date and removal date).

Answer: All temporary classroom schedules/delivery/removal should be coordinated with Dougherty County BOE after bid award.

7. Question: It’s probably unknown as to whether or not there is existing batt insulation laid on acoustical ceilings to be replaced. Please clarify intent. We assume that batt insulation will need to be re-installed and/or replaced where found.

Answer: Addressed in this Addendum.

Radium Springs Elementary School September 22, 2023 HVAC Upgrades Dougherty County Board of Education Albany, Georgia

Addendum No. 2- Page 2 of 2

CHANGES TO THE SPECIFICATIONS

1. SECTION 095113 – ACOUSTICAL PANEL CEILINGS

A. On page 095113-2, delete paragraph 2.3.A.2. in its entirety and replace with the following:

“2. CertainTeed Corp (HHF-157).”

B. On page 095113-3, delete paragraphs 2.3.D and 2.3.E. in their entirety and replace with the following:

“D. LR: Not less than 0.84.

E. NRC: Not less than 0.55.”

CHANGES TO DRAWINGS

1. SHEET A100 – ARCHITECTURAL CEILING PLAN - OVERALL

A. Delete Sheet A100 in its entirety and replace with Sheet A100, revised 10/25/2023, included herewith.

END OF ADDENDUM #2

CEILING HATCH LEGEND

DEMO EXISTING CEILING TILE & GRID AS REQUIRED TO

REMOVE EXISTING EQUIPMENT AND INSTALL NEW

EQUIPMENT. REPLACE WITH NEW CEILING TILE AND GRID.

NEW TILE SHALL BE STANDARD ACT TO MATCH EXISTING.

DEMO EXISTING CEILING TILE & GRID AS REQUIRED TO

REMOVE EXISTING EQUIPMENT AND INSTALL NEW

EQUIPMENT. REPLACE WITH NEW CEILING TILE AND GRID.

NEW TILE SHALL BE WATER RESISTANT TYPE.

(NO HATCH) EXISTING CEILING TILE & GRID TO REMAIN.

GENERAL NOTE: REMOVAL OF CEILING REQUIRED FOR REMOVAL OF

EXISTING EXHAUST FANS LOCATED ABOVE CEILINGS IN RESTROOMS IS NOT

SHOWN. SEE MECHANICAL DRAWINGS FOR LOCATIONS OF ITEMS LOCATED

ABOVE CEILINGS THAT MAY REQUIRE REMOVAL OF CEILING TILES.

GENERAL NOTE: REMOVAL OF CEILINGS REQUIRED FOR INSTALLATION OF

NEW DUCTLESS FAN COIL UNITS IS NOT SHOWN. SEE MECHANICAL

DRAWINGS FOR LOCATIONS OF NEW DFCUS. TEMPORARILY REMOVE

CEILING TILE & GRID AS REQUIRED TO INSTALL NEW DFCUS, REFRIGERANT

PIPING, CONDENSATE PIPING, SUPPORTS, ETC. AND REINSTALL CEILING.

REPLACE ANY TILE/GRID DAMAGED DURING DEMOLITION/INSTALLATION OF

NEW DFCUS.

GENERAL NOTE: PRIOR TO CONSTRUCTION, CONTRACTOR SHALL

COORDINATE WITH OWNER TO REMOVE ALL PERSONAL ITEMS FROM

SPACES AFFECTED BY DEMOLITION. CONTRACTOR SHALL PROTECT

EXISTING CASEWORK, FURNITURE, FLOORING, WALLS, CEILINGS, ETC. NOT

ABLE TO BE REMOVED. AT THE END OF CONSTRUCTION, CONTRACTOR

SHALL REMOVE ALL PROTECTIVE COVERS AND WIPE DOWN AND CLEAN ALL

SURFACES AFFECTED BY DUST, DIRT, CONSTRUCTION DEBRIS, ETC.

GENERAL NOTE: CONTRACTOR SHALL COORDINATE ALL CONSTRUCTION

PHASING WITH THE OWNER. COORDINATE MOVING EXISTING CLASSROOMS

TO MODULAR CLASROOMS PRIOR TO BEGINNING CONSTRUCTION IN EACH

AREA.

GENERAL NOTE: CONTRACTOR SHALL TEMPORARILY REMOVE ANY

INSULATION INSTALLED ATOP CEILING PRIOR TO DEMOLITION AND REPLACE

AFTER INSTALLATION OF NEW CEILING.

PROJECT NUMBER:

DATE:

DRAWN BY:

CHECKED BY:

TITLE:

SUBJECT TO GENERAL

COPYRIGHT LAWS ©

REVISIONS

GA DOE ID#: 5058

A100

ARCHITECTURAL CEILING

PLAN - OVERALL

R A

D

IU

M S

P R

IN

G

E L E

M E

N T

A R

Y S

C H

O O

L

H V

A C

U P

G R

A D

E S

WBF

JA3

R

O X

A N

N A

R D

A

L B

A N

Y G

A

2023123

09/22/2023

1/16" = 1'-0"

CEILING PLAN - OVERALL

No. Description Date

1 ADDENDUM #1 10/20/23

2 ADDENDUM #2 10/25/23

ANDREWS, HAMMOCK & POWELL, INC. 250 CHARTER LANE, SUITE 100, MACON, GA 31210
ADDENDUM NUMBER: TWO DATED: October 25, 2023
CHANGES TO THE SPECIFICATIONS
CHANGES TO DRAWINGS
24-FAC-006_RSE_Addendum No. 2_Drawings.pdf
Sheets
A100 - ARCHITECTURAL CEILING PLAN - OVERALL

File details come from the government source that posted it. Updated .