AMEND_0001_QUESTIONS_FROM_VENDORS_DCF_SHREDDER_amend_20_JULY_2018.pdf
PDF 176 KB Posted
- Attached to
- Shredder, Briquettors, and Dust Collector System
- Solicitation number
- 2031ZA18R00021
About this file
AMENDMENT 0001 - QUESTIONS AND ANSWERS
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
2031ZA18R00021 Amendment 20 July 2018
Questions and Answers for RFQ 2031ZA18R00021:
Question 1:
Can we please be provided the layout / drawing from the rooms where are the shredder and dust collectors are currently located?
Answer 1: YES. See attached drawing for the Sub-Base Annex (current equipment location).
Question 2:
We would like to receive more information about the operational procedures for shredding the banknotes in the future:
a. You envision that the operators are loading manually the container "Rubbermaid model
H-1109 BL" with banknote sheets. Correct?
Answer 2a: The BEP does not require a certain container brand. The proposed container shall measure 70” L x 35”W x 41.5”.
b. You envision that the operators are pushing manually the fully loaded container
"Rubbermaid model H-1109 BL" into the lift dumper. Correct?
Answer 2b: Yes, operators will manually push the fully loaded container into the lift dumper.
c. Is it your intention to load the shredder (batch loading) only by the lift dumper and not continuously so there is no manual feeding into the shredder? Therefore, all banknotes sheets are fed by the lift dumper. Correct?
Answer 2c: Yes
d. As the specifications call for the shredder to have 4 cubic yards capacity, and the containers have 1 cubic yard capacity, is it your intention to load 4 containers before starting the shredder?
Answer 2d: No, the loading and shredding shall be continuous.
Question 3:
Power issues:
a. The power is 400 Volts and 60 Hz frequency, correct?
Answer 3a: No, the power is 480 volts and 60 Hz frequency.
b. Under 3.1.11, there are 200 amperes for the shredder and 100 amperes for each brikettor press (see 3.2.3). Is it possible for us to dispose of these 400 Amperes differently? Such as more for the shredder and less for the brikettor press, but together remaining within the
400 Amperes limit?
Answer 3b: Yes, it is possible to use the Amperes differently. The vendor shall supply their own breakers at the source.
Question 4:
On the price sheet, under CLIN 0014: we should offer a lift dumper in relation to the briquettor.
There is already a lift dumper under 0004 and there is no relation between lift dumper (0014) and the briquettor. Is this position 0014 a mistake?
Answer 4: CLIN 0014 is a duplicate and is hereby removed.
Question 5:
About the lift dumper (3.6.1):
a. Should we deliver a fence around the lift dumper, so that no operator has access during the shredding work?
Answer 5a: Yes, a fence shall be provided for the area around the lift dumper and supplied as one unit. (See para 3.6.1 to the Statement of Work)
Question 6:
a. In relation to the maintenance costs per month / year, we would like to know the quantities of banknotes, that have to be destroyed through the new shredder, in pounds per hour / per day / per month, Answer 6a:
3.1.1 The entire Shredder Briquettor(s) system shall have one-pass shredding capability of 1,600 pounds per hour minimum throughput for the destruction of paper, textiles, packing materials, and plastics.
b. Do you work with new shredder 1 shift per day (around 8 hours per day / 5 days a week)?
Answer 6b: Our average is usually 5 days a week, 7hrs per day. If needed for special destruction, we also do an additional 3 hours in the evening, 3 days a week. A Saturday option is an additional 7 hours.
Question 7:
Could we have an extension of the date for the delivery of the submission, for example 3 weeks more?
Answer 7: As this requirement has to be awarded by end of fiscal year, the BEP can only extend until Tuesday, 9:00am (EST), 7 August 2018.
Question 8:
What is the size limitation for submitting proposals?
Answer 8: The size limitation for email submission is 10MB. As a reminder, Offerors shall submit three separate volumes to jean.walsh@bep.gov and gladys.wilks@bep.gov.
Question 9:
Request for information on the existing SEM system installed. The following is requested to assist in understanding the removal and the existing electrical supply to the existing equipment:
Mechanical and electrical system drawings of the installed and as-built equipment to be relocated.
Owner’s manual for the disintegrator, briquetter(s) and SEM system
Assembly drawings of the shredder, and briquetter(s)
Answer 9: Due to security reasons, the BEP cannot supply the above items.
mailto:jean.walsh@bep.gov mailto:gladys.wilks@bep.gov
File details come from the government source that posted it.