20123484 - USBP RGV Caregivers - A1 - Solicitation QA Final - 022421.pdf

PDF 135 KB Posted

Attached to
USBP RGV Monitor/Caregiving Services
Solicitation number
20123484
Issued by

About this file

This document contains a solicitation for a commercial services contract along with questions and answers from potential offerors. The U.S. Customs and Border Protection (CBP), United States Border Patrol (USBP), Rio Grande Valley (RGV) Sector is seeking monitoring and caregiving services for detainees classified as Unaccompanied Alien Children and Family Units at 11 locations in the RGV Sector. Offerors must propose pricing to provide 12 caregivers and 1 supervisor available at all times on a 365-day, 24-hour schedule. The incumbent contractor is The Glocoms Group Inc. with a contract value of $1,632,722.40. The submission deadline is February 25, 2021 and award is expected by April 13, 2021. Questions are due by February 18, 2021. The contractor will be responsible for all staffing, travel, lodging, insurance, and personal protective equipment with no reimbursement provided by the Government.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation Questions and Answers Contract Opportunities Notice ID 20123484

Amendment One USBP RGV Monitor/Caregiving Services

1. QUESTION: "Except for during the administrative mobilization period outlined below in Section 4.5, a total of twelve (12) caregivers and one (1) supervisor are required at all times under the resultant contract." Are the twelve (12) caregivers and one (1) supervisor required at each of the 11 locations (i.e 11 x 12 caregivers and 11 x 1 supervisor 24/7)?

ANSWER: No. While the total number of Caregivers, 12, and the total number of Supervisors, one, required on a 365-days per year, 24 hours per day schedule will not change during contract performance, the number of personnel assigned to each of the designated locations is subject to change based on Government operational tempo.

2. QUESTION: During the mobilization period, will any of the caregivers and supervisors work or only administrative functions (recruitment, credentialing, BI) will be done?

ANSWER: There shall be no on-location Caregiver and Supervisor duties performed during the mobilization period. This time shall be spent on administrative functions only, and to allow for the CBP Background Investigation process to be completed as necessary to ensure a full staff is available for on-location full operations immediately following this period.

3. QUESTION: Are there incumbents in place for all positions?

ANSWER: No.

4. QUESTION: How many hours are estimated per FTE, per year? There are approximately 8760 hours in one year. Can a revised pricing detail be included to reflect 24/7 coverage?

ANSWER: It is the responsibility of the prospective offeror to be able to support the need for 12 Caregivers and one (1) Supervisor to be available at all times, on a 365-days a year, 24-hours a day schedule, fully deployable to any of the indicated locations as needed. As indicated in the SOW, the Government shall dictate location need throughout the period of performance of the contract. The proposal pricing sheet is based on total monthly price to have all personnel available at all times for this requirement.

5. QUESTION: How many unaccompanied minors are being handled per 24-hour period?

ANSWER: This information is subject to change and has no bearing on the proposal response. It shall be the responsibility of the Contractor to have 12 Caregivers and one Supervisor available at all times, on a 365 days per year, 24 hours per day, schedule, to be rotated as needed to any of the locations on contract.

6. QUESTION: Does CBP expect the number of supervisors to be increased? Hard to cover 24/7 with one supervisor.

ANSWER: No. It is the responsibility of the Contractor to propose a shift schedule that provides for one (1) Supervisor at all times. The Supervisor position will be responsible for all active locations when operating simultaneously.

7. QUESTION: Will CBP provide PPE for contractor personnel or will contractor be responsible for these items?

ANSWER: NO: The Contractor is responsible for providing all PPE.

8. QUESTION: Is there a defined ratio (employee to UAC) for any of the activities in the SOW?

ANSWER: This information is subject to change and has no bearing on the proposal response. It shall be the responsibility of the Contractor to have 12 Caregivers and one Supervisor available at all times, on a 365 days per year, 24

9. QUESTION: Can CBP provide additional specificity on locations? There are six locations noted in certain areas of the SOW and additional locations (such as Corpus Christi) in others?

ANSWER: Please see Section 9.0 of the SOW. There are a total of eleven (11) locations listed that have a potential requirement for Provider services.

10. QUESTION: When can an award be expected?

ANSWER: Award is expected by 4/13/2021.

outlook-data-detector://0/

11. QUESTION: Please identify the incumbent contractor and the current contract price.

ANSWER: THE GLOCOMS GROUP INC – 12-month contract award price:

$1,632,722.40.

12. QUESTION: Please identify the length of service for any incumbent contract employees providing service under this contract.

ANSWER: This information is not available.

13. QUESTION: Can you provide a history of which facilities are used on a percentage basis?

ANSWER: This information is subject to change and has no bearing on the proposal response. It shall be the responsibility of the Contractor to have 12 Caregivers and one Supervisor available at all times, on a 365 days per year, 24

14. QUESTION: Is the PPE for Covid supplied by the Government or the Contractor?

ANSWER: See question #7 above.

15. QUESTION: To clarify, is it correct that the contractor employee can work under an interim security clearance while awaiting the final clearance?

ANSWER: The CBP Background Investigation (BI) process will be fully explained at award.

16. QUESTION: As per the minimum wage: Note: Under Executive Order (EO) 13658 an hourly minimum wage of $10.80 for calendar year 2020 applies to all contracts subject to the Service Contract Act for which the contract is awarded (and any solicitation was issued) on or after January 1 2015. If this contract is covered by the EO the contractor must pay all workers in any classification listed on this wage determination at least $10.80 per hour (or the applicable wage rate listed on this wage determination if it is higher) for all hours spent performing on the contract in calendar year 2020. Does this minimum wage supersede any wage determination for a child care attendant?

ANSWER: Please read the EO note in its entirety for an answer to this question.

17. QUESTION: If the minimum wage and/or the health and welfare rate increases for 2021 or subsequent years, may we submit an economic price adjustment?

ANSWER: Federal Acquisition Regulations (FAR) Clauses 52.222-42 and 52.222-43 will apply to the resultant contract.

18. QUESTION: Is there a minimum or a maximum number of Unaccompanied Alien Children (UAC) & Family Units (FMUA) per facility?

ANSWER: This information is subject to change and has no bearing on the proposal response. It shall be the responsibility of the Contractor to have 12 Caregivers and one Supervisor available at all times, on a 365 days per year, 24

19. QUESTION: Do the staff need any specialized childcare skills (such as working with the disabled, Downs Syndrome, behavioral issues, etc.)?

ANSWER: Please see Section 12.2.1 for the Provider’s qualifications required.

20. QUESTION: Some of the locations are further away (remote), travel costs are not mentioned in the solicitation. How will travel, lodging, reimbursements, etc. will be handled for locations like Falfurrias, TX?

ANSWER: All travel, lodging, per-diem, etc. costs are the responsibility of the Contractor. No costs will be reimbursed by the Government outside of the contract Firm-Fixed-Price established.

21. QUESTION: Are there any special insurance requirements?

ANSWER: Please refer to insurance clauses HSAR 3052.228-70 and FAR 52.228-5 which will apply to the resultant contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .