Questions and Answers 19UP3025Q0008.pdf
PDF 105 KB Posted
- Attached to
- Renovation at America House Compound
- Solicitation number
- 19UP3025Q0008
- Issued by
-
Department of State
About this file
This document contains Questions and Answers for Solicitation #19UP3025Q0008 for Renovation at America House Compound, issued by the U.S. Embassy in Kyiv, Ukraine. The Q&A addresses key clarifications for potential bidders, including requirements for SAM registration, subcontractor qualifications, technical offer submissions, and contract specifications. Notable details include confirmation that subcontractors can hold licenses and permits, but the primary offeror must provide the two-year workmanship warranty. The solicitation allows award to either small or large businesses, with the NAICS code 561210 and a small business size standard of $9.5 million. Acceptable documentation for material quality includes technical passports for equipment and quality certificates. The contract covers renovation works at the America House Compound, estimated between $100,000-$250,000, to be completed within 30 calendar days, with a quotation submission deadline of June 2, 2025 at 10:00 Kyiv local time.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| SF-30 Amendment 0002.pdf | ||
| SF-30 Amendment 0001.pdf | ||
| Site-Visit Minutes 19UP3025Q0008.pdf | ||
| SF1442_RFQ19UP3025Q0008 Renovation AH.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers Solicitation #19UP3025Q0008
Renovation at America House Compound
Question 1. Vol I: Price 5 provides the following: Proof of System for Award Management Registration (SAM). The offeror shall provide proof of registration in System for Award Management (SAM, www.sam.gov.ua) to include the SAM Unique Entity ID (UEI) number of the Offeror and each subcontractor if any.
Per item #5 under the Volume I instructions, would the DOS consider removing the requirement for submitting Subcontractors proof or SAM Registration and UEI? Or would the Government allow time for a Subcontractor to register in Sam.gov post award?
Answer: The Subcontractor is required to have SAM Unique Entity ID (UEI) number at the time an offer is submitted.
Question 2. Vol II: Technical Offer 1.1 provides the following: 1.1. Proof of Permanent Address. Evidence that the Offeror operates an established business with a permanent address and telephone listing in Ukraine (copy of State Registration Certificate or extract from the State Register of Legal Entities and Organizations, copy of Certificate of VAT or Single Taxpayer etc.). The copies of legal documents may be submitted in the original language but must be accompanied by an informal English translation.
Will an established business with a permanent address in Ukraine held by a Subcontractor satisfy this requirement?
Answer: As required in the Request for Quotations, Section J- Instructions On How To Submit A Quotation, paragraph B – Submission of Quotations, Volume II – Technical Offer, subparagraph
1.1. Proof of Permanent Address, the Offeror shall submit evidence of operation an established business with a permanent address and telephone listing in Ukraine.
Question 3. Vol II: Technical Offer 1.5 Experience and Past Performance: Can Past Performance be for Offerors and Subcontractors or is it solely the Offeror's past performance?
Answer: If Offeror plans to use Subcontractor(s), information about past performance and experience shall be submitted for both, an Offeror and Subcontractor(s).
Question 4. Vol II: Technical Offer 1.7 Licenses and Permits provides the following: The Offeror shall submit copies of the license to provide construction and renovation works and safety standards and procedures to ensure they follow all relevant regulations and laws.
Can Subcontractors hold licenses and permits as opposed to the Offeror?
Answer: Yes, subcontractors can hold licenses and permits that are required in solicitation.
Question 5. Vol II: Technical Offer 1.10 Warranty for Workmanship provides the following: The Offerors shall submit a statement on two-years warranty for works performed under this contract.
Can the Warranty of Workmanship be provided by Subcontractors?
Answer: No, the warranty for workmanship and materials shall be provided by the Offeror.
Question 6. In Section L, FAR 52.204-8 ANNUAL REPRESENTATIONS AND CERTIFICATIONS (JAN 2025) (DEVITAION FEB 2025) provides the following:
(1) The North American Industry Classification System (NAICS) code for this acquisition is 561210 Facilities Support Services.
(2) The small business size standard $9.5 million.
Is this an opportunity that could be awarded to a large business, despite the estimated value for small business set-aside?
Answer: Award could be done to a large business.
Question 7. What documents are required to confirm the quality and technical characteristics of materials? Usually, it is a technical passport for equipment and a quality certificate for materials - will this be enough?
Answer: Yes, the technical passport for equipment, quality certificate and technical specification for materials are sufficient to confirm the quality and technical characteristics.
Question 8. For U.S. citizens assigned to the contract who will work entirely remotely from outside Ukraine and will never travel into the country, is Defense Base Act (DBA) insurance still required?
Answer: The information regarding Defense Base Act Insurance is provided in Request for Quotations, Section J- Instructions On How To Submit A Quotation, paragraph B – Submission of Quotations, Volume I – Price Offer, subparagraph 6- Written Acknowledgement of Defense Base Act Insurance Requirement.
File details come from the government source that posted it. Updated .